Beräkna gratis - vad är min bil värd

När du vill sälja din bil vill du få bästa möjliga pris. Därför är det nödvändigt att bestämma bilens värde. Bilens värde avgörs genom att ta hänsyn till flera olika faktorer.

Bilens värde påverkas både av yttre och inre faktorer. Dels av hur du underhåller din bil, om den har skador eller repor, men också av utbud och efterfrågan på marknaden.

Att som privatperson avgöra “vad är min bil värd”, är ganska komplext. Faktorer som ålder, skick, extramaterial och marknadsläge, ska tas hänsyn till och därför är det rekommenderat att få hjälp av en bilexpert. Hos viköperdinbil.se kan du beräkna värdet gratis; både online och på våra stationer. Vår onlinevärderare ger dig en prisuppskattning av din bil, när du besöker en station värderar våra experter din bil professionellt.

Onlinevärdering
Boka tid för att sälja
Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Kostnadsfri
onlinevärdering

Expertvärdering på station

Sälj bara om
du vill

Vad är min bil värd

1. Hur beräknas värde av en bil?

Att ta reda på “vad är min bil värd” är inte en lätt uppgift. En korrekt värdering förutsätter en hög nivå av fordons- och marknadskunskaper för att passande kunna överväga all relevant information. Privatpersoner har vanligtvis inte koll på vilka delar som ska värderas och hur nuvarande priser ser ut för din bil; överlag ganska liten insikt i bilhandel.

Lyckligtvis finns det lämpliga hjälpmedel och tips att använda sig av för att få fram bilens värde, till exempel vår onlinevärderare. Allmänna uppskattningar av begagnade bilpriser kan ge en praktisk grund för att få en idé om vad priset som bäst kan hamna på. En uppskattning kan man använda som en typ av utgångspunkt innan man undersöker bilen för att få fram ett verkligt värde av din bil. Ibland hamnar estimeringen högre och ibland lägre än det man får ut vid en försäljning.

Orienteringspris vs. verkligt pris

Värde bil

Baserat på bilmärke, modell, registreringsår och körsträcka kan ett orienteringspris, en uppskatnning av din bils värde, tas fram. En sådan kortfattad värdering är dock inte lämplig för att ta fram ett bestämt pris av en bil eftersom en bils verkliga värde har mycket att göra med dess individuella skick. Det är inte ovanligt att bilar som på pappret, teoretiskt, uppskattas till samma pris har i realiteten helt olika värde.

Detta beror på att bilar naturligtvis slits och åldras olika beroende på hur man tar hand om- och använder en bil. Därför måste alltid en begagnad bil undersökas individuellt och omfattande av en bilexpert för att kunna prissättas korrekt.

Alla typer av förändringar du gör på bilen kan få stor inverkan på försäljningspriset. Vi rekommenderar därför att besöka experterna på viköperdinbil.se’s stationer för att värdera din bil innan du ska sälja den. Under ca en halvtimme undersöker våra experter alla faktorer som är viktiga för att avgöra restvärde för bilar. Detta inkluderar till exempel specialutrustning, skador och reparationer hos den begagnade bilen.

2. Vad är min bil värd

Om du vill sälja din begagnade bil, oavsett om det är till en privatperson, bilhandlare eller ett bilvaruhus, måste du göra en typ av offert som motsvarar värdet av din bil. Med hjälp av informationen i offerten kan förhandlingen börja. Ofta sätts priset i offerten medvetet något högre än det man vill ha eftersom man vill skapa utrymme för förhandling och eventuell prissänkning.

När allt kommer omkring måste man själv försöka räkna ut, navigera och lägga fram ett balanserat pris för att lyckat kunna sälja bilen. Om priset sätts för högt kan det bli svårt att hitta en köpare eftersom många initialt tittar på priset och direkt ratar alla som är utanför den tilltänkta prisklassen.

Om du däremot sätter priset för lågt kan du uppleva en, möjligtvis stor, ekonomisk förlust. Med tjänsterna från viköperdinbil.se kan du med en kostnadsfri bilvärdering på frågan ‘vad är min bil värd’. Om du får möjlighet att sälja din bil till oss kan vi även garantera en snabb och okomplicerad bilförsäljning.

Marknaden bestämmer pris och restvärde på bilar

Marknaden kan väsentligt påverka priset för ett begagnat fordon. Marknadspriset baseras alltså inte bara på varumärke, modellvariant eller bilens tillbehör, men regleras också av utbud och efterfrågan. Kunskap om marknadsdata bidrar till analysen och beräkningen av ett realistiskt värde av din bil på den rådande bilmarknaden.

Lokalt vs. nationellt

Bilens värde

Din prissättning beror på den specifika marknadssituationen för din typ av bil. Generellt kan man säga att det finns två marknadsområden att överväga. Å ena sidan den lokala marknaden, där man hittar annonser eller bilhandlare i lokalområdet, i dagstidningar eller regionala onlineannonser.

För det andra finns också den rikstäckande bilmarknaden där man främst får vända sig till olika onlinetjänster för att sälja sin bil. Innan du säljer en bil bör du därför ta hänsyn till vilka du når, vart finns din marknad och hur du kan få ut mest möjliga för din bil.

I motsats till den nationella marknaden har det lokala området såklart färre potentiella köpare men det betyder inte att man inte kan få till en bra bilaffär även på hemmaplan. Om erbjudandet är attraktivt, om bilen är i gott skick och priset är rättvist, kan det gå att hitta en köpare på den regionala marknaden ändå.

Den rikstäckande bilmarknaden är dock särskilt lämplig för modeller i de övre prisklasserna eftersom intresset för sådana bilar är mer begränsat. Om fordonet är av en speciell modell, med många extrafunktioner eller med en ovanlig konstruktion, bör man också se sig om för en större marknad för att lättare lyckas med försäljningen.

En komplex sammansättning av faktorer

Marknadspriset av ett fordon beror på ett flertal allmänna och specifika kriterier, som i sin sammansättning tar fram ett värde av en bil.

Följande kriterier är relevanta för att fastställa det aktuella marknadspriset: bilmärke, bilmodell, fordonets ålder, bränsletyp och bränsleförbrukningen, hästkrafter, mätarställning, kaross, växellåda, samt tillval som lackering, inredning, elektronik, dragkrok, utrustning och däck. Dessutom har bilvård, underhåll, repor, bucklor, eventuella andra skador eller reparationer betydelse för prissättningen.

Uppenbara saker som regelbunden rökning i bilen eller att man har djur löst i bilen kan såklart bidra till att värdet kan sänkas. Efter att ha sammanställt alla kriterier som är relevanta för försäljningen av ditt fordon, är det lämpligt att jämföra det med andra begagnade bilar till salu som liknar din.

3.Verktyg för att få fram "vad är min bil värd"

Restvärde bilar

Det finns ett antal onlinetjänster som du kan använda, ofta mot en avgift, för att få fram ett uppskattat värde av en bil. Med vår onlinevärdering kan du med hjälp av din bils data få fram en prisuppskattning på några klick.

Vårt värderignsverktyg är till för att du ska kunna, från bekvämligheterna i ditt hem, få fram ett orienteringspris för din bil. Dock bör du inte ensamt lita på detta när du säljer din bil. Det säkraste sättet för att bestämma bilens värde är att besöka våra experter på stationerna för en professionell undersökning.

4. Sälj din bil till viköperdinbil.se

När du säljer din bil till oss kan vi garantera en snabb, enkel och säker försäljning. Vi tar hand om allt pappersarbete, så att du tryggt kan luta dig tillbaka och ägna din tid till annat.

Våra fördelar:

  • Gratis onlinevärdering.
  • Gratis professionell värdering på en station.
  • Icke-bindande tjänster och erbjudanden.
  • Möjlighet till en snabb och okomplicerad försäljning.
  • Vi sköter all administration; juridiskt kontrakt och avregistrering.
  • Snabb och säker betalning via banköverföring.

Gör som våra 1 miljon kunder runt om Europa - besök oss idag och få möjlighet sälja din bil till viköperdinbil.se.

Så här betygsätter våra kunder vår service

Bra service o bra personal
Aman Yossuf M. | Bandhagen | Volvo V 70, 2008 23.07.2019
Mycket bra och professionellt bemötande och hantering.
Per V. | Sundsvall | Volkswagen Golf VI, 2011 22.05.2019
Trevligt bemötande, effektivt o hjälpsamt.Mycket nöjd
Liljegrens P. | Kållered | Dacia Logan, 2010 08.05.2019

Gratis onlinevärdering på bara ett steg