7 anledningar till varför det är jobbigt att ge upp sin bil

Undrar du varför det är så svårt att göra sig av med din bil? Här hittar du de 7 vanligaste anledningarna som hindrar dig att sälja bilen.

29.11.2017

Selfie bil

Att hitta anledningar till att köpa en ny bil kommer ofta men det är sällan man tänker på vad som hindrar oss från att sälja sin nuvarande bil. Här hittar du 7 stora anledningar till varför det är svårt att säga hej då till din gamla bil.

# 1: Du tror att du lämnar din trygghetszon

Över tid så utvecklar man ofta en speciell trygghet med sin bil. Att göra sig av med bilen kan kännas som att lämna sin trygghetszon och ofta är man rädd att man inte kommer hitta en lika bra bil som kommer få dig att känna samma trygghet. Om du inte låter dig själv att bli fäst vid bilen, kommer du inte ha några problem att hitta en ny ägare till den.

# 2. Du har för många minnen med bilen

Ju längre du spenderar med en bil, desto större chans är det att du skapar minnen med den. Dessa minnen kommer inte försvinna när du säljer bilen och du kommer alltid kunna skapa nya minnen med din nya bil.

minnen med bil

# 3. Du tror inte att du kommer vänja dig vid automatväxlad

Det är helt förståeligt, du är så van vid en manuellt växlad bil. Tänk dock på att en automatväxlad bil är mer responsiv, jämn och kräver inte alls lika mycket omhändertagande som de manuella. Du kommer vänja dig snabbt.

# 4. Byråkratin och pappersarbetet kring ett bilbyte känns överväldigande

byrakratin

Att sälja sin bil kan enkelt sluta upp med huvudvärk. Alla saker som man måste tänka på och alla personer man måste träffa. Vore det inte bra om allt man behövde göra var att luta sig bakåt och låta någon annan sköta hela processen åt dig.

Tur nog finns det företag som vikoperdinbil.se som fixar allting åt dig. Du behöver inte förhandla med privatpersoner eller med någon bilhandlare.

Ta reda på vad din bil är värd gratis

Bara 2 klick: Det bästa erbjudandet! Mer än 700.000 kunder är övertygade.

# 5. Du tror inte att någon vill stjäla din gamla bil

Är du rädd att din nya bil kommer bli stulen? Äldre bilar är enklare att ta isär än de mer moderna vilket gör att de som vill sälja delar ser en äldre bil som ett enklare byte. Din gamla bil är också värdefull, kolla här hur mycket den är värd.

# 6. Du tror inte att du har tillräckligt med pengar för att köpa en ny bil

Tror du att du inte har tillräckligt med pengar för en ny bil? Du kan alltid hitta bra och billiga modeller, eller köpa en begagnad bil som fungerar bra för dig. Du kan alltid finansiera din nya bil genom att sälja din nuvarande bil. Börja med att värdera din bil för att få en idé hur mycket du kan tjäna på din gamla bil.

audi-rot

Vad är min bil fortfarande värd?

På bara en minut får du reda på värdet på din bil. Få bästa priset och sälj direkt.

# 7. Du vill inte spendera pengar på en ny bil

Tycker du att du borde spendera dina pengar på något annat? Fråga dig då detta: vill jag verkligen behålla denna bilen? Om svaret är nej, då borde definitivt sälja den. Du kan alltid börja spara för andra saker senare.

Du kan alltid hitta ursäkter för att inte sälja din bil, däremot rättfärdigar de inte alltid ett sådant beslut. Det finns flera bra saker med att sälja din bil. Börja med en gratis värdering av din bil.

Gratis bilvärdering på bara ett steg

Vår service