4 anledningar att sälja din bil till oss

Vi tar stressen bort från din bilförsäljning. Vi köper din bil snabbt, säkert och till ett bra pris.

Vi på viköperdinbil.se gillar att ge bra service och raka besked. Vår tjänst är unik, dels erbjuder vi en gratis onlinevärdering; ett uppskattat bilvärde direkt på vår hemsida.

Dessutom erbjuder vi en personlig bilvärdering på våra stationer - helt utan kostnad.

När du säljer din bil till oss slipper du att fixa med alla papper, träffa “pratglada” spekulanter som försöker pruta på priset, eller sälja din bil under dess värde.

Vi ger dig ett rättvist pris för din bil. Vår service är professionell, transparent, icke-bindande och gratis.

Värdera
Boka tid

Kostnadsfri
onlinevärdering

Expertvärdering på station

Sälj bara om
du vill

Hur blir bilförsäljningen optimal?

Sälj din bil

Att sälja en bil kan vara svårt av många anledningar. För många är det svåraste att ta det initiala beslutet om att ens sälja bilen, det är inte det lättaste att skiljas från en trogen följeslagare.

Har du dock beslutat dig för att sälja din bil uppstår nästa fråga - hur ska du sälja den?

En privat försäljning av en bil tar i genomsnitt 6 till 8 veckor. Under dessa veckor måste man vara beredd på att korrespondera med eventuella köpare och bjuda in dem till sin privata sfär för att låta dem titta på bilen.

Man måste även vara beredd på att förhandla om priset, samt vara beredd på att många i slutändan avviker.

I en privat försäljning måste man även vara vaksam över att inte bli utsatt för bedrägerier. Bedrägerier vid provkörning, betalning, kontraktskrivning och avregistrering blir allt vanligare vid privat bilaffärer.

Lyckas man däremot att sälja sin bil privat får man som regel bättre betalt än hos en traditionell bilhandlare. Varav många därför tar sig an projektet.

Väljer man istället att sälja sin bil till en bilhandlare drar man såklart fördel av att man får en säker och snabb bilaffär.

Däremot måste man räkna med att en bilhandlare kommer att köpa din bil för 20-30 % mindre än dess marknadsvärde.

En bilhandlare måste självklart se till att dennes egen vinst, när bilen säljs vidare, inte riskeras. Därav det högre priset.

Lyckligtvis finns det ett tredje alternativ: sälj din bil till viköperdinbil.se.

att sälja bil

4 anledningar till att sälja din bil till viköperdinbil.se

Sälj din bil till oss och dra nytta av det bästa från både bilhandlaren och privatförsäljningen.

Genom vår snabba, okomplicerade och säkra tjänst kan vi erbjuda det en bilhandlare annars lockar med. Dessutom kan vi, tack vare vårt omfattande europeiska handelsnätverk, erbjuda ett attraktivt pris för din bil. Ofta högre än det du får när du säljer din bil lokalt.

1. Professionell

Vi vill underlätta och ta stressen ur en bilförsäljning. Därför finns våra medarbetare, på stationerna och på vår kundservice, till för att ge dig professionella råd om din försäljning.

Vi ger dig råd och tips för att sälja bil så enkelt som möjligt. Vi anser att professionella råd kan hjälpa bilägare att ta smartare beslut när det handlar om att sälja bil.

När du säljer din bil till oss tar vi också hand om allt pappersarbete. Vi hjälper dig att lösa eventuellt billån, avregistrerar din bil och vi ser till att köpeavtalet är juridiskt korrekt.

En bilförsäljning till viköperdinbil.se är således en riskfri affär, till skillnad från en privat försäljning. Olika typer av bedrägerier blir allt vanligare vid privata bilaffärer, enligt konsumentorganisationen Motormännen.

2. Transparent

Alla bilar som säljs till oss genomgår först en oberoende värdering. Du bokar enkelt en tid på valfri station. Besöket tar endast 30 minuter och avslutas med att vi ger dig ett priserbjudande.

Experten som undersöker din bil gör det tillsammans med dig. Värderingen är transparent, du får reda på vilka faktorer som undersöks och du kan ställa dina frågor.

Det priserbjudande vi ger dig är baserat på värderingen och nuvarande marknadssituation för din typ av bil. När du säljer din bil till oss är det är en rättvis affär.

Detta är den största skillnaden mot att sälja din bil till en bilhandlare. Det är ovanligt att en bilhandlare gör en oberoende värdering som grund för prissättning av en bil innan den köps.

3. Icke-bindande

Alla våra tjänster och erbjudande är icke-bindande. Vilket betyder att det inte någonstans i försäljningsprocessen finns något säljtvång.

Det priserbjudande du får på vår station är giltigt i fem dagar. Om du vill har du alltså möjlighet att jämföra det med andra erbjudanden.

Att sälja sin bil till viköperdinbil.se kommer inte med någon skyldighet, försäljning är alltid på begäran av våra kunder.

4. Gratis

Alla våra tjänster är kostnadsfria. Våra online tjänster, värderingstjänst och rådgivningstjänster på våra stationer är alla 100% gratis. Det finns inga dolda avgifter.

När du säljer din bil till oss ingår även kostnadsfri hantering av all bilbyråkrati, som ovan nämnts. Vilket i praktiken innebär att ditt jobb är över i stunden när du har lämnat över din bil till oss.

Över 1 miljon bilägare i Europa har redan använt våra kostnadsfria tjänster och sålt sina bilar till oss. Ska du bli nästa?

Gratis onlinevärdering på bara ett steg