Sälja bil med lån - så här gör du

Om du har en bil med löpande lån som du vill sälja uppstår därför frågan: hur gör man det bäst?

Såklart kan man sälja en bil med lån och för att göra det finns I stora drag tre alternativ. Det första är att sälja bilen till en privatperson. Tillsammans kommer man överens om hur lånet ska lösas mellan parterna. Dock är det som regel svårt att hitta en köpare som är villig att göra en sådan affär. Det andra alternativet är att man säljer tillbaka den belånade bilen till bilhandlaren där den köptes.

Alternativ tre är att vända sig till viköperdinbil.se. Till oss kan man snabbt, okomplicerat och till ett rättvist pris sälja en bil med kredit. Boka en tid och vid besöket ta med de dokument som visar vilket finansbolag som lånet är kopplat till. Resten hjälper vi till med att lösa.

Värdera
Boka tid

Kostnadslös
onlinevärdering

Icke-bindande
expertvärdering

Sälj bara om vill

Tre sätt att sälja en finansierad bil

sälja bil lån

När man har ett lån på en bil kan man säga att du har bilen till låns. Bilen tillhör banken tills dess att du har betalat av lånet eftersom den fungerar som säkerhet för lånet.

Att sälja en bil med lån till en bilhandlare eller privatperson innebär att du själv måste gå till din bank för att undersöka villkoren för ditt lån. När du säljer en bil med lån kvar till viköperdinbil.se hjälper vi dig att lösa det på ett smidigt sätt. Villkoren ser olika ut beroende på var du har lånat pengar, hur mycket du har lånat och vid vilken bank. Till ditt besök på vår station tar bara med dig dokument som visar vem din långivare är och skuldens storlek. Med den informationen kan vi hjälpa dig att lösa det.

2. Sälja belånad bil till privatperson

Vi startar med den knepigaste biten, sälja belånad bil privat. Att som privatperson sälja en belånad bil till en annan privatperson är inte det lättaste, vilket många vittnar om i olika forum online. Problemet handlar om tillit. När det handlar om lån, speciellt om en betydande summa pengar, måste båda parterna ha förtroende för varandra.

Ta ett exempel där du har en bil som du vill sälja för 120.000 kr men där du har ett lån kvar på 60.000 kr. I detta fall har du i stora drag, om du vill sälja din bil privat, tre alternativ:

  1. Betala av bilen och sälj den sedan:Detta är naturligtvis det smidigaste men för de flesta inte realistiskt. Speciellt när det handlar om en relativt stor summa, som 60.000 kr. Men har du pengarna - gör det.
  2. Be någon annan ta över lånet:Har du inte pengar till att lösa lånet bör du se över om du kan få någon att ta över lånet istället. Genom att kontakta din bank kan du undersöka om det finns möjlighet att skriva över lånet på köparen. Köparen betalar därefter av lånet åt dig. Svårigheterna här ligger i att hitta någon köpare som är villig att gå med på detta. Många känner stor skepsis inför att ta över någon annans lån. Skulle du däremot hitta en köpare som är villig att gå med på detta bör ni tillsammans besöka din långivare för att minska bedrägeririsken.
  3. Be om betalning för bilen för att sedan kunna betala av lånet:Detta innebär ett stort risktagande för köparen. Även här är det svårt att en köpare som är villiga att göra en sådan affär. Köparen måste ha stort förtroende för säljaren om denne ska gå med på detta. Det värsta som kan hända, ur köparens synvinkel är följande: köparen betalar säljaren - papper skrivs under inklusive ägarbyte - säljaren betalar INTE lånet - köparen förlorar sina pengar och måste dessutom betala av skulden på bilen hen nu äger.

Tänk också på att en belånad bil i de flesta fall inte kan belånas igen. Den nya köparen kan alltså inte ta ett lån för att köpa din belånade bil.

3. Sälja bil med kredit tillbaka till bilhandeln

För att sälja tillbaka en bil till en bilhandlare måste den såklart vara köpt hos densamme. Köpte du din belånade bil på något annat sätt, till exempel direkt från tillverkaren eller från en privatperson, är inte detta alternativ aktuellt för dig.

Som alltid när man säljer en bil till en bilhandlare måste man tyvärr räkna med att man får mindre betalt än vid en privat försäljning. Vad som talar för att sälja en bil med lån kvar tillbaka till bilhandlaren är att det är smidigt. Du kommer sannolikt gå med förlust på affären men å andra sidan får du en kvick och okomplicerad bilförsäljning.

Valet mellan att sälja en bli med kredit privat eller tillbaka till bilhandeln handlar om hur gärna du vill göra en ekonomisk vinst kontra få en smidig och snabb affär.

sälja bil med kredit

4. Sälja en bil med lån enkelt till viköperdinbil.se

Men frågan är, finns det ett sätt att kombinera de två? Få ut mest för bilen, men på ett okomplicerat och snabbt sätt? Svaret är att det går - med viköperdinbil.se!

Med viköperdinbil.se kan du snabbt, säkert och till ett rättvist pris sälja en bil med lån kvar. Förutom att vi köper din bil hjälper vi dig alltså att lösa ditt billån.

Vår process är enkel och transparent. Allt du behöver göra är att boka en kostnadsfri värdering på någon av våra stationer runt om i landet. Vid besöket undersöker och provkör en av våra experter din bil cirka 30 minuter. Du är med under hela värdering och får därför insyn i vad och hur våra experter bedömer din bil. Har du några frågor eller funderingar hjälper våra medarbetare dig gärna.

Besöket avslutas med att du får ett priserbjudande för din bil. Om du vill kan du sälja din bil direkt på plats. Erbjudandet vi ger för din bil är såklart icke-bindande, och vid en försäljning tar vi även kostnadsfritt hand om allt pappersarbete.

Våra fördelar jämfört med en försäljning till privatperson eller bilhandel

Vi kombinerar det bästa av de två alternativen. Smidigheten från bilhandeln och det bättre priset från en privat försäljning. Detta kan vi göra eftersom vi har ett omfattande Europeiskt handelsnätverk som gör att vi kan erbjuda mer för din bil än vad en lokal aktör kan. Utöver det tar vi även bort osäkerheten som många känner inför att sälja en belånad bil genom att erbjuda en riskfri och enkel försäljning.

Boka en kostnadsfri värdering idag och upptäck hur enkelt det är att sälja en bil med lån!

Gratis onlinevärdering på bara ett steg

Läs mer

Ytterligare tjänster