5 anledningar till varför smarta människor inte äger egen bil

Kolla in dom största anledningarna till att människor gör sig av med sina bilar.

05.12.2017

smarta människor

Psykologer säger att göra sig av med saker kan göra dig lyckligare. Den här gången valde vi att fokusera på hur du ditt liv kan bli bättre om du gör dig av med din bil. Genom undersökning online och genom att fråga våra kunder har vi kommit fram till dessa anledningar till att sälja din bil:

#1: Kostnad

Detta är givetvis en av de mest relevanta anledningarna till att människor säger hejdå till sin bil. Några av de kostnader som du blir av med är: inköp, försäkring, skatt, underhåll och reparationer, bränsle, parkering, vinterdäck, etc. Ibland är reparationskostnaderna så höga så det blir billigare att sälja bilen. De alternativ som finns är ofta mycket billigare än att faktiskt äga din egen bil och du kan spendera dina pengar på så mycket annat.

#2: Tid

  • Var produktiv: Mycket tid spenderas i trafik, speciellt under rusningstid. När du kör kan du inte göra mycket mer än att bara köra. Att använda sig av alternativ såsom bildelning eller kollektivtrafik kan du använda tiden till något mycket mer produktivt.
  • Kom fram snabbare: Många gånger är det snabbaste sättet faktiskt inte att köra bilen. Beroende på tid, stad, väder, etc. kan det vara snabbare att antingen åka kollektivtrafik eller ta cykeln.

Ta reda på vad din bil är värd gratis

Bara 2 klick: Det bästa erbjudandet! Mer än 700.000 kunder är övertygade.

#3: Stress

  • Köra: Förutom tiden som du spenderar i bilen, att köra i rusningstrafik och i högtrafikerade områden skapar stress. Trånga sektioner, tutande bilar, trafikljus, andra förares attityd, vädret, plingande telefoner är några av de faktorer som ökar stressen i trafiken.
  • Underhåll: Underhåll av bilen kan också vara väldigt stressigt: besiktning, reparationer och förändringen i vardagen när du måste lämna in bilen på verkstaden i några dagar.

Minska stressen: Alternativa metoder kan hjälpa dig att bli av med stressen vilket kommer låta dig att istället njuta av andra aktiviteter såsom att läsa en bok eller att träna.

audi-rot

Vad är min bil fortfarande värd?

På bara en minut får du reda på värdet på din bil. Få bästa priset och sälj direkt.

#4: Använd smartare alternativ

  • Alternativ: Samåka, privat bildelning, bildelning eller att leasa en bil är några av de alternativ du har. Du behöver inte betala några höga kostnader, uppleva samma stress och du är miljövänlig.
  • Kollektivtrafik: I städer är det alltid ett bra alternativ att använda sig av kollektivtrafiken. Billigt och smidigt.
  • Off Road: Cykla, mopeder, rullskridskor, vandra, etc. Städer börjar bli mer medvetna om just dessa metoder och utvecklas därefter. Detta är ett väldigt bra sätt att få lite träning.

Man på en cykel

#5: Olyckor

I 2016 skadades över 18 000 personer i trafiken i Sverige, varav 270 omkom och och över 2300 resulterade i allvarliga skador. Det finns säkrare sätt att ta sig fram som hjälper dig att undvika dessa risker. Du kan också hjälpa till att minska antalet olyckor. Mindre bilar = Mindre olyckor.

Ditt liv kan också bli bättre genom att släppa taget om din bil. Om du inte är säker på om du är redo att släppa den än kan du enkelt kolla hur mycket den är värd.

Gratis bilvärdering på bara ett steg