Hur mycket är min bil värd? Få reda på det här!

GRATIS➜ Ta reda på bilens värde online
 • Mer än bara en uppskattning - du får en exakt värdering
 • Vi värderar din bil online, utan kostnad och utan bindning
 • Du får ditt försäljningspris per e-post
combien vaut ma voiture en ligne

Hur mycket är min bil värd vid försäljning? Upptäck
vår onlinevärdering!

Steg 1: Värdera din bil online

Värdera din bil enkelt och gratis online hos oss på viköperdinbil.se. Vi är experter på begagnade bilar och hjälper dig ta reda på "hur mycket är min bil värd?".

Steg 2: Fyll i dina biluppgifter
how much is my car worth at an expert

Om du undrar: "hur mycket är min bil värd?". Då har du kommit till rätt ställe! Med kortfattad information om din bil kan du när som helst göra en onlinevärdering.

Du fyller bara enkelt i uppgifter om din bil här på vår hemsida och får därefter ditt slutliga försäljningspris skickat till dig per e-post.

Det är både snabbt och enkelt och du förbinder dig inte heller till något när du värderar din bil med oss.

Vilken information behövs för att ta reda hur mycket min bil är värd?

 • Allmän information: färg på bilens exteriör och interiör, antal tidigare ägare, om bilen besiktats nyligen, etc.
 • Information om skick: skador och slitage
 • Utrustning och tillval
Steg 3: Få ditt försäljningspris per e-post
Hur mycket är min bil värd beräkning

Vi beräknar ditt försäljningspris baserat på de uppgifterna du angett. När våra experter fastställt ditt pris skickar vi det till dig med e-post. Du behöver alltså inte ens lämna hemmet för att få svaret på din fråga "hur mycke är min bil värd?".

Vill du sälja din bil till det pris du fått?

När du vill sälja din bil sen så bokar du en tid på en av våra stationer och överlämnar bilen till det redan fastställda försäljningspriset. På plats kommer våra experter att göra en snabb inspektion av bilen för att kontrollera de biluppgifter du angett. Besöket tar ungefär 30 minuter. Ofta är det dessutom möjligt att sälja sin bil inom 24 timmar!

Vi överför pengarna med säker banköverföring till ditt konto. Vi tar även hand om allt det administrativa utan kostnad.

Hur våra kunder bedömer vår tjänst:

Det var otroligt smidigt och lättvindigt. Bra värdering på en gammal trotjänare. Jag är mycket nöjd!

Snabb service och jag var väldigt nöjd med priset på bilen

Hur mycket är min bil värd? Allt du behöver veta

Bilens värde: vad du behöver veta

Funderar du på att sälja bilen privat? För att fastställa hur mycket din bil är värd bör följande kriterier bedömas:

 • Bilmärke: vissa tillverkare är mer populära och håller ett högre pris

 • Mätarställning: desto högre miltal desto lägre blir priset

 • Ålder: alla bilar tappar i värde med åldern

 • Generellt skick:bra underhåll ökar värdet på din bil

 • Eventuella reparationer: kan både bidra till att minska och öka värdet på din bil

 • Marknadspris: du kan få ett hum om marknadspriset för din bil genom att titta runt på andra bilar som din till salu. Denna metod ger dig verkligen enbart en ungefärlig prisintervall eftersom marknaden ständigt i förändring.

När du vänder dig till mer traditionella kanaler för andrahandsförsäljning löper du flera risker. Handlare och privatpersoner tenderar i allmänhet att värdera din bil lägre än dess verkliga värde och du riskerar att göra en dålig affär genom att bli lurad.

Detta innebär att det ofta kan ta lång tid att sälja sin begagnade bil. Om du har otur kan det ta väldigt lång tid vilket i sig kommer driva ner priset. Är det en relativt ny bil så går värdeminskningen fort, exempelvis brukar man säga att värdeminskningen på nya bilar är 30% det första året. .

Hur mycket är min bil värd: utrustning

För att korrekt beräkna priset på din begagnade bilen är det nödvändigt att utvärdera utrustningen och tillval. Utrustning kan klassificeras i 4 kategorier:

 • Säkerhet
 • Komfort
 • Styling
 • Fritid

Säkerhet

Viss säkerhetsutrustning är obligatorisk i en bil. Du måste ha en varningstriangel i bilen enligt svensk lag. Vi rekommenderar även att ha en reflexväst i bilen, vilket är obligatoriskt i många EU-länder.

Genom att följande säkerhetsutrustning i bilen kan du även höja värdet reservhjul, brandsläckare och förbandslåda.

Komfort

De mest populära tillvalen för extra komfort är: AC, integrerad GPS ochparkeringsassistent. Soltak är även väldigt populära och påverkar även sedan andrahandspriset positivt

Styling

Priset för din bil ökar även med olika stylingval som läderklädsel eller metallic-lack.

Underhållning

Ibland kan de tyckas vara mindre viktiga, men den utrustning och de tillval mer rörande underhållning är naturligtvis även viktiga. Här tänker vi mest på bilstereo, bluetooth och USB-uttag.

Motorn spelar en stor roll för att fastställa hur mycket din bil är värd. Faktum är att dieselmodeller minskar i värde snabbare än bensinmodeller.

Beräkna värdet på min bil med hjälp av en expert

viköperdinbil.se fastställer försäljningspriset för din bil direkt online! Upptäck vår 100% gratis bilvärdering:

 1. Du fyller i värderingen online med alla önskade uppgifter om din bil. Våra experter beräknar sedana ett försäljningspris
 2. När du fått ditt försäljningspris per e-post behöver du bara boka en tid för överlämning. På plats kommer en av våra experter kontrollera dina biluppgifter och bekräfta försäljningspriset.

Vi överför betalningen med säker banköverföring till ditt konto och vi tar hand om allt administrativt pappersarbete gratis.

➜ Ta enkelt reda på hur mycket bilen är värd

En bilvärdering från viköperdinbil.se är baserad på värderingsfaktorer som bilmärke, mätarställning, ålder och skick. Värdet på varje bil fastställs i realtid med analys av nuvarande situation på bilmarknaden.

Med vår onlinevärdering får du veta exakt hur mycket är din bil värd eftersom vi ber dig fylla i unika detaljer om din bil kan vi riktigt beräkna ditt försäljningspris.

➜ Vilka är fördelarna med att värdera bil med viköperdinbil.se?

Alla modeller och märken är välkomna få en gratis värdering online av våra bilexperter. Utöver värderingen är fördelen med oss att du får en säker försäljning, en heltäckande tjänst, som även inkluderar att vi tar hand om alla nödvändiga administrativa förfaranden.

Vid en försäljning till oss kommer vi att ta hand om att bilen blir korrekt avregistrerad hos Transportstyrelsen samt att köpekontraktet håller juridiskt. Om du har tagit ut ett billån eller valt ett leasingavtal tar vi hand om administration med bankens finansiering. Köpbeloppet, eller ett möjligt restbelopp efter att lånet betalats, överför vi omgående till ditt bankkonto.

Om du har några som helst frågor är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst. Det går också bra att spara dina frågor till experterna på stationerna.

➜ Alla våra tjänster är gratis och icke-bindande

viköperdinbil.se är det bästa alternativet när du ska sälja din begagnade bil. Vi ger rättvisa priser på begagnade bilar. Alla våra tjänster är även icke-bindande, vilket betyder att även när du fått ett försäljningspris och kommer till stationen är även besöket 100% riskfritt för dig.

Alla bilar som använder vår onlinetjänst får en värdering. När du fått ett försäljningspris kan du enkelt boka en tid för överlämning på en station nära dig. Du väljer själv om du vill sälja din bil direkt eller fundera på det. Oavsett vad så är ditt besök hos oss gratis. Det enda du behöver ta med dig till din bokade tid hos oss är registreringsbevis 1 och 2, en id-handling och bilnyckel/nyckelkort för att kunna avsluta affären.

Om du snabbt och enkelt vill få reda på hur mycket din bil är värd ska du använda onlinevärderingen från viköperdinbil.se.

Vanliga frågor om hur man tar reda på hur mycket bilen är värd

F: Hur mycket är min bil värd?

S: Bästa sättet att ta reda på hur mycket din bil är värd är helt enkelt att göra en värdering. Vi erbjuder ett enkelt, snabbt och smidig alternativ helt online när du vill värdera din bil och vi är unika med att ge ett exakt pris för din bil helt online istället för bara en ungefärlig prisuppskattning.

F: Hur mycket kan jag sälja min bil för?

S: När du vill veta hur mycket du kan sälja din bil för rekommenderar vi att göra en bilvärdering. På så sätt slipper du gissa eller spendera onödig tid med leta upp liknande modeller till din egen som ligger ute och jämföra olika priser för bilar som inte kommer vara i samma skick eller ha samma utrustning som din. Det finns många olika tjänster som erbjuder dig en värdering både på plats och på nätet, men med oss får du ett exakt och riktigt pris för just din bil som du dessutom garanterat kan sälja din bil till oss för.

F: Jag vill sälja min bil - behövs värdering?

S: Om du vill sälja din bil och är ute efter bästa pris så lönar sig alltid en korrekt och pålitlig bilvärdering. Det hjälper dig få ett exakt värde och veta hur mycket du kan få för din bil. Vi erbjuder en enkel, snabb och riktig värdering online, utan binding och helt utan kostnad. Se vår hemsida för mer infomatio

F: Hur kan jag ta reda på hur mycket är min bil värd gratis?

S: Enkelt - du fyller snabbt och smidigt i information om din bil på vår hemsida och får en korrekt och pålitlig värdering för din bil. Alltid 100% gratis och helt online.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Få exklusiva experttips om bilar

När du anmäler dig godkänner du samtidigt de allmänna användarvillkoren samt vår sekretesspolicy .