Beräkna bilvärde helt online och helt gratis med oss

Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

mil
Beräkna bilvärde online

Värdera bilen för en lyckad och smidig försäljningen. På viköperdinbil.se fastställs värdet för din bil snabbt och gratis.

 • Värdera bilen gratis online
 • Få ditt försäljningspris per e-post
 • Vår tjänst är ej bindande och utan säljtvång

Fastställ ett riktigt bilvärde med viköperdinbil.se

 • Använd dig av vår smidiga onlinevärdering utan att förbinda dig till något
 • Fyll i allmän information om din bil online
 • Med hjälp av din information kan våra experter beräkna bilvärdet
 • Få ditt försäljningspris per e-post ⁠— du får alltså ett riktigt pris för din bil
 • Nöjd med priset? Boka smidigt en tid på en station för att sälja bilen
 • Vi överför betalningen säkert till ditt bankkonto och tar hand om allt det administrativa utan kostnad

viköperdinbil.se beräknar bilvärdet gratis

Det finns andra liknande bilköpare i vår bransch, men viköperdinbil.se erbjuder en unik service. Vi erbjuder en detaljerad bilvärdering online som du själv utför genom att ange information om din bil. Du får sedan ditt slutliga försäljningspris via e-post - så smidigt är det. Börja med att fylla i följande information:

 • Bilmärke
 • Bilmodell
 • Registreringsår

Ange din bils uppgifter i värderingsverktyget; omedelbart börjar den att jämföra din bils data med vår bildatabas. Här brukar andra värderingstjänster stanna och allt du får en uppskattning baserad på generell statistik.

Det verkliga värdet av din bil är i många fall över eller under det uppskattade värdet, eftersom avvikelser inte kan uteslutas vid ett uteslutande matematiskt bestämt bilvärde.

Det slutgiltiga pris man ska sätta på bilen baseras nämligen inte bara på faktorer som ålder eller körsträcka. Bilens generella skick påverkar också bilvärdet och det kan inte beaktas i en automatisk onlinevärdering. För att komplett värdera en bil krävs det en mer detaljerad värdering som du själv utför här på vår hemsida genom att fylla i extra uppgifter om din bil och dess skick.

Vi tar hänsyn till alla enskilda funktioner såsom skick, utrustning och tillbehör när vi beräknar ditt bilvärde. Utöver det så kommer värderingen och prissättningen även baseras på marknadsläget för din typ av bil.

Vi skickar ditt försäljningspris direkt till din inkorg på mejlen så du behöver inte lämna hemmet för att få reda på din bils värde. Boka sedan smidigt online en tid på en station för att avsluta försäljningen.

Även i de fall då du faktiskt vet vad du ska titta på och undersöka för att värdera en bil så kan det ta ganska lång tid. Professionellt stöd kan därför vara mycket användbart.

Professionellt stöd för att värdera din bil

beräkna bilvärde profesisonellt

Med viköperdinbil.se har du möjlighet att värdera alla typer av bilar. Oavsett märke, modell, körsträcka eller ålder. Också bilar med skador undersöks objektivt.

Med viköperdinbil.se kan du få ett riktigt svar angående bilvärde, men även sälja din bil, om du vill, på 24h! Ett professionellt beräknat bilvärde och ett toppenpris för din bil. Vi hjälper dig dessutom genom alla steg i säljprocessen.

Svårt att värdera en bil själv

Många försöker uppskatta bilens värde själv. Men när man försöker beräkna värdet på bilen själv ger det sällan det verkliga priset. För att få fram ett så realistisk värde som möjligt för bilen måste många faktorer inkluderas i uppskattningen. Och om du inte känner till dem alla kommer det var riktigt svårt att bestämma bilens exakta värde.

I sådana här fall är det inte rekommenderat att bara gå på känsla, utan lita hellre på fakta. Inte heller ska du låta vänner eller bekanta värdera din bil. Såvida du inte har vänner som besitter en bra kunskap om bilbranschen och hur man värderar en bil.

Den nuvarande trenden sätter fokus på hybrid- eller elfordon. Begagnade dieselbilar tappar faktiskt snabbast i värde eftersom de inte är eftertraktade på andrahandsmarknaden.

Vad påverkar bilvärde?

➜ En professionell bilvärderare tittar på följande kritererier när de ska värdera bil:

 • Bilmärke & modell
 • Mätarställning
 • Slitage
 • Underhåll
 • Typ av motor
 • Tillval & utrustning

Slitage

En professionell bilvärdering tar hänsyn till det genomsnittliga slitaget på en bil med tiden. En bil tappar i värde varje år, men det varierar från ägare till ägare. En 10 år gammalt bil som har fått regelbundet service kan vara värd mer än en nyare modell som har försummats.

Mätarställning

En prisuppskattning online baseras på genomsnittligt miltal. Om din bil visar färre kilometer på mätaren är det naturligtvis möjligt att dess värde är högre än vad uppskattningen visar. På samma sätt, om du har kört mycket, kan bilen vara värd mindre än dess teoretiska uppskattning.

Den genomsnittliga körsträckan för en begagnad bensinbil är 15 000 km per år och 25 000 km för en dieselbil.

Bilmärkets rykte och popularitet

Slutligen, kommer populariteten för ett visst märke eller modell starkt att påverka värderingen av en modell. Vissa omtalade bilar dalar i popularitet mycket snabbt, medan andra ibland upplever ett nytt liv på begagnatmarknaden.

Så här betygsätter våra kunder vår tjänst

Fantastiskt service. Tydliga direktiv trevlig och snabb personal som har koll på läget och är smidiga att samarbeta med om man skulle glömt något. Jätte nöjd med värderingen.

Supernöjd! Smidigt att själv sitta hemma och svara på frågor och där efter lämpa av bilen hos er. Trevlig personal!

Vanliga frågor om bilvärde

F: Hur beräknar man bilvärde?

S: För att faställa bilvärdet för din begagnade bil riktigt och rättvist kan du kontakta en bilhandlare, en mekaniker eller ledaren inom bilköp i hela Europa viköperdinbil.se. Dukan genomföra värderingen online på bara några minuter.

F: Kan jag beräkna bilvärde genom jämförelse?

S: Vissa fordonsägare använder jämförelse-metoden för att beräkna bilvärde. De söker till exempel efter onlineannonser för liknande bilmodeller. Baserat på de priser som anges online för andra bilar så kan de sedan uppskatta bilens värde.

Det rekommenderas dock att inte beräkna värdet på bilen med den här metoden eftersom priserna i annonserna till stor del är baserade på önskepriser från privatförsäljare. Prissättningar, och önskepriser, som inte nödvändigtvis motsvarar det faktiska värdet på bilarna.

Dessutom är det inte heller klart till vilket pris respektive bil slutligen såldes. Att beräkna värdet på bilen med hjälp av onlineannonser riskerar därför att bli slumpmässigt.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Få exklusiva experttips om bilar

När du anmäler dig godkänner du samtidigt de allmänna användarvillkoren samt vår sekretesspolicy .