Vad kostar bilen - få reda på det här

Vad kostar bilen i drift, per år och när jag vill sälja den? Vi hjälper dig reda ut alla olika kostnader som hör till bilen.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

En bil kostar mer än bara prislappen för själva fordonet och ofta är en bil dyrare i drift ju äldre den är. Det gäller försäkring, bensin och eventuella reparationer. Det är även svårare att sälja äldre bilar då intresset minskar i takt med ålder och körsträcka.

Till viköperdinbil.se kan du dock snabbt och enkelt sälja en bil av äldre modell. Det första steget är att ta reda på din bils värde genom att utföra vår värdering online. Fyll i generella uppgifter om din bil på vår hemsida och få ett försäljningspris direkt online.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Vad kostar bilen på marknaden och i drift

vad kostar bilen

Frågan “vad kostar bilen” kan besvaras på två sätt. Dels vad kostar bilen på marknaden. Vilket betyder, vad är bilen värd; vad kan jag få för den vid en försäljning. Det andra är, vad kostar bilen i drift.

För gemene man kan det vara svårt att försöka göra sig en uppfattning om hur mycket bilen är värd. Problemet ligger i att de flesta utav oss saknar den tekniska förståelsen och den nödvändiga kunskapen om den begagnade bilmarknaden.

Dessutom kan det vara svårt att göra en objektiv bedömning om man haft bilen en längre tid. Om du väljer att köpa en ny bil, vare sig direkt från tillverkaren eller en bilhandlare kommer du snart inse att investeringen inte bara är dyr vid själva inköpet.

Den årliga servicen och allmänna underhållskostnader kan också visa sig bli dyra.

Under de första åren förlorar en ny bil mest i värde. En grov uppskattning är att en ny bil förlorar hälften i värde efter det första fem åren. Om bromsarna är defekta eller att andra brister uppstår, så kan utgifter uppstå som överstiger det ursprungliga inköpspriset.

Verkstadsbesök, betalning av löpande underhållskostnader, service, årlig försäkring - allt ska läggas samman när man ska beräkna det totala värdet av din nya bil. För att inte glömma kostnader för tankning, vilket kan bli dyrt om man köper en bil med stor motor och hög bränsleförbrukning.

Kostnader för tankning

hur mycket är bil värd

Bränslepriserna har de senaste åren stigit. Idag betalar vi svenskar betydligt mer för bensin och diesel än vad vi gjorde blott ett par år tillbaka. Beroende på bilens specifikationer, bensinförbrukning samt din egen körstil, kan det bli dyrt att köra.

Om man funderar på att investera i en annan bil och man börjar beräkna bilens alla omkostnader, inklusive försäkrings- och underhållskostnader, så kan man relativt snabbt inse att det på det stora inte lönar sig att köpa en begagnad bil.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Därför väljer många att köpa en helt ny bil istället för en begagnad. Detta är som regel inte billigare i underhålls- och verkstadskostnader, men man kan ofta få en bra deal på vissa nya modeller från bilhandlare.

Fakta: När värdet av en begagnad bil ska fastställas, uppstår ofta frågan, “hur mycket är bilen värd?”. Det stoppar dock inte där, då man ofta är i behov av fler komplexa frågor.

Har det någon betydelse vilket bränsle jag använder? Har de olika bilmodellerna något att göra med beräkningen av värdet av en begagnad bil? Fastställande av bilens värde är egentligen inte så komplicerat som man tror, om man bara får lite hjälp. Men ska det också kosta något?

2. Vad är din bil värd - få reda på det online

vad är min bil värd

En bilvärdering på internet är för många bilägare ett sätt att få en översikt över bilkostnader respektive driftskostnader. Det visar sig dock ofta snabbt att den faktiska beräkningen av värdet av den begagnade bilen inte blir tydligt på det sättet. Med viköperdinbil.se kan du dock få exakt värde för din bil helt online med hjälp av vår bilvärderingstjänst här på vår hemsida.

Oumbärligt: En professionell och korrekt bedömning av din bil

Eftersom statistiska onlinevärderingssystem som regel inte tar hänsyn till individuella värdefaktorer som specialutrustning, ny teknik, om bilen drivs med bensin eller diesel, eller om bilen är i särskilt bra skick, så rekommenderar vi att att du fyller i vår onlinevärdering för en kostnadsfri och personlig värdering.

Vi orienterar oss mot den nuvarande bilmarknaden och utvärderar alla bilar seriöst och rättvist, oavsett modell, varumärke och bränsle, och när bilen är registrerad.

Att beräkna värdet på en begagnad bil behöver inte vara svårt. Du fyller enkelt i uppgifter om din bils skick och utrustning, även svarar på frågor om färg och material på bilklädsel. Ladda sen upp en bild på bilens utsida och vårt expertteam kan med hjälp av de uppgifter du fyllt i beräkna ett slutligt försäljningspris för din bil.

Du får alltså en gratis professionell värdering och ett tillförlitligt svar på frågan: "Vad är din bil värd?" När du sedan bokar en tid för överlämning på en av våra stationer har du också möjlighet att ställa frågor såklart.

3. Efter värderingen av bilen: Hur kan jag sälja min bil?

När du vill sälja din bil har du vid första anblicken många möjliga alternativ. Först och främst kan du kontakta en återförsäljare. Men han kommer antagligen bara att acceptera en eller två olika bilmärken - nämligen de bilmärken som säljs hos just denne.

Man finner med största sannolikhet snabbare en köpare av en lite mindre, billigare bil än för en större bil från ett dyrare märke. Dessutom köper återförsäljare ofta uteslutande bilar i gott skick, vilket är mest gynnsamt för dem.

En begagnad bil med tecken på slitage är vanligtvis svårare för dig att bli av med, än en nyare bil. Ett annat alternativ är att sälja bilen privat genom annonser. Med det här alternativet är du ensam ansvarig för alla delar av försäljningen.

Eftersom det kan ta tid innan en intresserad köpare dyker upp och väljer att köpa, kan en privatförsäljning dra ut på tiden.

viköperdinbil.se hjälper dig inte bara med frågan "hur mycket är min bil värd?"; förutom en värdering hjälper vi dig också att sälja din bil snabbt och säkert - genom att köpa den.

4. Fråga om begagnade bilar - den perfekta kontakten

När vi har gett dig ett exakt svar på din fråga om ‘vad är din bil värd’, kan vi ge dig ett rättvist erbjudande för din bil. Till skillnad från klassiska bilhandlare och verkstäder som ofta bara handlar med ett visst bilmärken eller föredrar vissa typer av modeller, köper vi alla typer av bilar. Märke, modell, skick eller ålder spelar ingen roll, alla bilar är välkomna till en kostnadsfri värdering på våra stationer.

Din begagnade bils skick är mer eller mindre irrelevant för oss. Till oss kan du utan problem sälja din bil även om den råkat ut för en olycka.

En motorskada, skador på växellådan eller skador på lacken hindrar inte oss från att köpa din begagnade bil. Oavsett vad så får du ett kompetent svar på din fråga om ‘vad kostar bilen’. Vi försäkrar dig om att vi köper alla typer av bilar.

Ett rättvist bilköp med experter på din sida

Vi beräknar ‘hur mycket är bilen värd’. Utför hela bilvärderingen online genom att du själv anger information om din bil, laddar upp en bild och därefter låter våra experter göra en professionell värdering av din bil baserad på den information du angett.

hur mycket är bilen värd

Har du lån i din begagnade bil? Det är inget problem. Förutom rådgivning och bedömning inkluderar vår kostnadsfria tjänst också möjligheten att vi löser in lånet åt dig.

Oavsett om det gäller leasing eller ett lån - du behöver inte oroa dig eftersom vi tar över alla formaliteter. Använd våra kostnadsfria tjänster idag, få reda på ‘vad kostar bilen’ och sälj din bil till viköperdinbil.se.

5. Bestämning av det verkliga värdet på en bil

Många bilägare har ingen lust att betala dyra reparationer på verkstaden för deras gamla begagnade bil. De längtar istället efter att få byta till en ny bil. Men den gamla bilen har fortfarande ett värde som bör beräknas.

Det verkliga värdet av bilen påverkas av ålder, skada och slitage. För att beräkna det verkliga värdet finns det flera kriterier som ska beaktas.

Dessa inkluderar det allmänna skicket, körförmågan, utrustning och hur den nuvarande marknadssituationen ser ut för exakt din typ av bil. Detta värde hjälper vi dig att få fram utan att behöva lämna ditt hem eller ta bilen någonstans - det slutliga försäljningspriset fås direkt online.

Är du nöjd med försäljningspriset, kan du självklart sälja bilen till oss. Ditt pris är giltigt i 4 dagar och oavsett om du säljer eller inte, är bilvärderingen gratis för dig.

Så här betygsätter våra kunder vår service

Det gick väldigt smidigt och lätt att värdera bilen dels på nätet och sen på stationen! Kort väntetid och ett proffsigt bemötande! Allt har gått väldigt bra, pengarna på kontot efter 3 dagar och skatt och försäkring avslutades utan att jag behövde göra någonting! Rekommenderas varmt ! Nina
Nina B. | Bandhagen | Skoda Fabia 2007 29.11.2022
Väldigt nöjd både med erhållet pris och smidighet.
Magnus F. | Kållered | Volkswagen Passat 2011 14.11.2022
Mycket bra
Lars H. | Jönköping | Volvo C 30 2007 21.09.2022