Så här tar du reda på värdet av en begagnad bil gratis

Oavsett om du ska köpa, sälja eller bara är nyfiken på vad din bil är värd kan du värdera den gratis hos oss.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Som privatperson är det lätt att man både över- och undervärderar sin egen bil. Med en professionell bilvärderingen undviker du det och kan därför sälja den för vad den faktiskt är värd.

En onlinevärdering från viköperdinbil.se är det perfekta sättet för att få reda på exakt vad din begagnade bil är värd. Du fyller snabbt uppgifter om din bils skick och utrustning, laddar upp en bild på bilen och får ett försäljningspris direkt online.

Läs våra 3 tips på hur du kan värdera din bil samt vad du kan göra för att höja dess värde.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Gör en gratis onlinevärdering

Ett par värderar en begagnad bil online

Det är lättare än någonsin att ta reda på vad det är för värde på bilen. Borta är tiden då du själv var tvungen att jämföra din bil med andras annonser, följa med i utvecklingen på bilmarknaden och ställa egna prognoser för prisutvecklingen. Vi gör det åt dig.

Genom att fylla i din bils registreringsnummer och mätarställning får du gratis och omgående fram ett uppskattat värde för din bil i vår onlinevärderare.

Tusentals besökare värderar dagligen sina bilar på viköperdinbil.se. Det är ett ypperligt sätt att snabbt få en indikation om vad bilen är värd, oavsett om du gör det inför en försäljning eller av nyfikenhet.

Så här fungerar onlinevärderingen

viköperdinbil.se’s onlinevärdering räknar automatiskt ut bästa möjliga pris för just din bil.

På några sekunder tar onlinevärderingen hänsyn till:

  • Bilmärket och modellens unika värdeutvecklingskurva samt framtida prognoser.
  • Internationell statistik samt dagsaktuella försäljningspriser.
  • Nya modeller och märken tilläggs kontinuerligt så att alla bilägare snabbt ska få en gratis onlinevärdering.
Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

2. Kostnadsfri värdering online av begagnad bil

Om du vill veta det exakta värdet för din bil behöver fler aspekter av bilen undersökas. Detta kan man göra själv, men besitter du inte stor kunskap om bilar är det svårt att veta om man göra sin bil rättvisa.

Därför erbjuder viköperdinbil.se även en kostnadsfri professionell värdering online. Du fyller själv snabbt och enkelt i uppgifter om din begagnade bil, t.ex. frågar vi om bilens färg, tidigare ägare och generella skick. Ladda sen enkelt upp en bild på bilens utsida och våra experter återkommer med ett slutligt försäljningspris direkt online baserat på den informationen du angett.

Om du vill kan du sälja din bil till oss för det pris som framkommer men det är helt upp till dig, värderingen är gratis oavsett. Vi anser att alla förtjänar en snabb, rättvis och säker bilförsäljning.

3. Allmänna tips för att öka värdet på din bil

Oavsett om du värderar bilen professionellt eller ska visa upp den för en tilltänkt köpare, så är det alltid till fördel att ge ett bra första intryck.

1. Se till att bilen är besiktigad och godkänd

Även om en besiktning inte ger dig ett konkret värde på bilen, så är det till viss mån en garanti för att bilen är godkänd säkerhetsmässigt.

En obesiktad bil är dessutom svår att sälja, om det är planen. Det finns en befogad motvilja hos privatpersoner att köpa en äldre och obesiktad bil eftersom reparationskostnaderna kan bli dyra.

Till viköperdinbil.se kan du sälja alla typer av bilar - gamla som nya, felfria som trasiga. Vi betalar dig även för din skrotbil.

2 Något som alltid höjer värdet - en ordentlig rengöring

En ren bil värderas alltid högre än en smutsig. Så vårt tips är att inför en försäljning, oavsett om det är till en privatperson eller till en bilköpare, att rengöra bilen ordentligt.

Börja med att ta bort alla personliga tillhörigheter i bilen. Rengör sedan ordentligt både invändigt och utvändigt. Torka, tvätta och dammsug rubbet: mattor, instrumentbräda, bälten, lyktor, bagageutrymme, och så vidare.

3. Ha koll på servicebok, dokument och extrautrustning

Har du bra ordning på dina bilpapper och extrautrustning så ger det inte bara ett seriöst intryck, vilket förstärker ditt förhandlingsläge, det kan även höja försäljningspriset hos en professionell bilvärderare.

Om du har, är vårt råd är att samla ihop följande tillbehör:

  • Servicebok, instruktionsbok och andra manualer
  • Protokoll från besiktningen
  • Fakturor och dokument om underhåll och reparationer
  • Dokument som visar gällande garanti
  • Sommar- eller vinterdäck
  • Extranycklar eller fjärrkontroller
  • Tillbehör såsom extra dragkrok, snökedjor, backkamera, gps, och liknande

Vi utför tusentals bilvärderingar av begagnade bilar - dagligen. Testa du med!

Så här betygsätter våra kunder vår service