Värde begagnad bil - sälj din bil till rätt pris

Hur högt du kan sätta försäljningspriset för din bil beror på dess skick. En professionell värdering kan hjälpa dig att avgöra vad din bil är värd.

Som lekman är det svårt att avgöra värdet och priset för en bil. Speciellt om det gäller sin egen. Sätter man priset över det realistiska värdet blir bilen svårsåld. Undervärderar man bilen får man å andra sidan inte ut maximalt av den vid försäljningen.

Den kostnadsfria bilvärderingen från viköperdinbil.se ger dig den perfekta grunden för en lyckad bilförsäljning. Det bästa sättet för att få fram pris och värde av begagnad bil är en professionell bedömning; som dessutom gör försäljningen rättvis för båda parter. Boka en tid på en av våra stationer och låt våra experter värdera och prissätta din bil kostnadsfritt.

Värdera
Boka tid

Kostnadsfri
onlinevärdering

Expertvärdering på station

Sälj bara om
du vill

Värde begagnad bil

1. Begagnad bil - värde och prisuppskattning

För att kunna uppskatta en begagnad bils värde inför en försäljning använder sig många av olika typer av onlinetjänster. Det de flesta initialt gör är att jämföra sin egen bil med andra liknande bilar som man man hittar på olika annonssidor. Baserat på de onlineannonser man hittar så prissätter man sedan sin egen bil. Att sätta ett pris på sin bil, endast genom att jämföra andras bilars priser, säger dock lite om ett faktiskt värde av en begagnad bil.

Vardering begagnad bil online

Genom att jämföra ditt fordon med andra onlineannonser kan du alltså göra en prisuppskattning. Det kan dock vara tidskrävande att göra denna typ av undersökning själv och priset man fastslår är ofta tämligen godtyckligt.

Om man spara tid och enkelt vill få fram en prisuppskattning av en bil kan man istället använda sig av vår kostnadsfria onlinevärderare. Med hjälp av grundläggande information om din bil, såsom bilmärke, modell, registreringsår, och mätarställning, kan du på några klick få fram en uppskattning av din bils värde. Tänk dock på att för att få fram det verkliga värdet av din bil behöver den personligen undersökas.

Genom en onlinevärdering får du alltså snabbt fram ett möjligt värde, men eftersom en sådan prisuppskattning inte hänsyn till extrautrustning, repor, skador eller liknande så krävs det en fysiskt genomgång av bilen.

Värdering av begagnad bil - online & offline

Faktorer som den nuvarande efterfrågan på marknaden, bilens utrustning, underhåll, skador, reparationer, och annan teknik tas inte heller hänsyn till i en onlinevärdering. Beroende på fordonets individuella tillstånd så kan därför den första uppskattningen variera väsentligt från det verkliga värdet av en begagnad bil. Därför erbjuder viköperdinbil.se även en gratis värdering av din bil på våra stationer. Du kan boka en tid i en av våra stationer direkt här på vår hemsida. Även utan att ha gjort en onlinevärdering först.

Med en bilvärdering kan marknadspriset av din bil bestämmas individuellt och professionellt av våra experter. Spara tid och kostnader genom att använda dig av våra kostnadsfria värderingstjänster.

2. Värdering av begagnad bil - hur fungerar det?

Begagnad bil varde

Värderingen av din bil från viköperdinbil.se tar plats på en av våra stationer. Boka enkelt en tid på en station nära dig. Våra experter finns på plats och redo att värdera din bil i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Örebro, Sundsvall och 15 andra städer i Sverige.

Efter en noggrann genomgång av din bil, inklusive provkörning, så kan du få möjlighet att sälja din bil till oss. Hela besöket tar ungefär 30 minuter. Oavsett om du väljer att sälja till oss eller inte så är alltid besöken hos viköperdinbil.se gratis.

3. Vilka dokument behövs för att räkna ut värde av begagnad bil

För att besöket hos oss ska gå så smidigt som möjligt är det vara bra om du tar med dig vissa dokument som hör till bilen. Följande dokument är nödvändiga för att vi ska kunna köpa din bil:

  • Registreringsbevis Del 1: innehåller bland annat uppgifter om vem som äger bilen, tekniska uppgifter samt uppgifter om bilens på- och avställningar.
  • Registreringsbevis Del 2: en värdehandlig som visar bilens ägarhistoria.
  • Din id handling:

Andra dokument som är bra att ha, för att öka din bils värde, men inte är nödvändiga är:

  • Servicebok och andra manualer
  • Protokoll från besiktningen
  • Fakturor och dokument om underhåll och reparationer
  • Sommar- eller vinterdäck (om tillgängligt)
  • Eventuella extranycklar och fjärrkontroller

4. Ideal värdering - gratis för alla bilar

En ideal värdering av en begagnad bil får du genom viköperdinbil.se. Oavsett om det är en nyare bil, gammal bil, väl underhållen bil eller en försummad bil - vi värderar alla typer av bilar, i alla typer av skick, kostnadsfritt. Det samma gäller alltså alla olika märken; Volvo, Audi, Fiat, eller Daihatsu, familjebil eller cab, sedan eller kombi; varje fordonsägare får en gratis värdering av våra experter. Vi är experter på att ta fram värde på begagnad bil.

Innan vi kan köpa din bil kommer våra experter på stationerna kolla på om alla dokument är riktiga (se ovan). Baserat på allt detta kan man dra viktiga slutsatser om fordonets skick och värde.

Salja begagnad bil enkelt

Om bilen råkat ut för en olycka eller dragit på sig andra skador under årens lopp kan det såklart också påverka bilens värde i olika grad. Experten som går igenom din bil kommer till exempel också därför undersöka hjul och bromssystem, motor och batteri, för att kontrollera att allt är fungerar och därmed är säkert. Ytterligare funktioner som luftkonditionering, navigationssystem eller smart-teknologi kan också ha en positiv inverkan på värdering av gammal bil.

5. Fördelarna med vi köperdinbil.se

Med viköperdinbil.se har du hittat en partner som inte bara erbjuder dig kostnadsfria värderingar men även möjlighet till försäljning direkt. Du har möjlighet att spara både tid och kostnader jämfört med andra försäljningsalternativ.

Vi erbjuder en kostnadsfri, okomplicerad, och snabb bilförsäljning. Baserat på din begagnade bils värde blir bilaffären rättvis för båda parter. Väljer du att sälja till oss tar vi hand om allt pappersarbete, så att du kan använda din tid till annat.

Så här betygsätter våra kunder vår service

Mycket rakt och ärligt prisförslag, inget tjafs om brister och fel på bilen, enkelt
Tomas S. | Sundsvall | Volkswagen Touareg, 2010 09.05.2019
Mycket nöjd med bemötande o värdering. De brister som fanns visste jag om.
Kristina L. | Norrköping | Mitsubishi Outlander, 2008 25.12.2017
Vänligt och professionellt bemötande
Ulf J. | Stockholm | Citroen C4, 2007 24.10.2017

Gratis onlinevärdering på bara ett steg