close-covid-banner

Sälja bil: Sälj din bil snabbt och enkelt

Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%
Sälj din bil snabbt och enkelt

Bilförsäljning behöver inte vara stressfyllt. Tillsammans med oss har du en stark partner vid din sida som du kan sälja din bil till för det bästa priset.

 • Gratis onlinevärdering
 • Expertvärdering på stationen
 • Försäljning på begäran

Sälja bil med viköperdinbil.se - hur fungerar det?

Onlinevärdering 1. Onlinevärdering
 • Beräkna bilvärdet online
 • Boka din önskade tid direkt via vårt formulär
 • Någon av alla våra stationer ligger i närheten av dig
Inspektion på plats 2. Inspektion på plats
 • På stationen kommer våra bilexperter utföra en individuell värdering av din bil
 • Efter ett kort körtest får du ditt försäljningspris
 • Du har 7 dagar att acceptera ditt försäljningspris
Sälja bilen 3. Sälja bilen
 • Efter ditt beslut så tar vi hand om allt
 • Vi preparerar ett kontrakt samt avregistrerar bilen hos Transportstyrelsen
 • Vi för sedan över köpeskillingen till ditt bankkonto

Vilka fördelar har jag när jag säljer bil till viköperdinbil.se?

Gratis värdering online
 • Gratis värdering online & på stationen
 • Gratis hantering av alla formaliteter
 • Inga serviceavgifter
Försäljning inom 24 timmar
 • Försäljning inom 24 timmar är möjligt
 • Expertvärdering på ca 30 minuter
 • Försäljning är möjlig direkt efter din tidsbokning
granskat köpeavtal
 • Inkluderat granskat köpeavtal
 • Banköverföring av köpeskillingen
 • Avregistrering och hantering av löpande finansiering

Hur våra kunder bedömer vår tjänst:

Är en mycket nöjd kund! Fick en relativt låg värdering online men efter en noggrann genomgång ”på plats” så värderades vår välvårdade bil betydligt högre! Viktigt att man gör en "fysisk" värdering även om värderingen online innehöll ett lågt pris - chansen är stor att du kan få mer pengar om bilen är i fint skick! Hela säljprocessen var otroligt smidig och pengarna överfördes redan efter 2 bankdagar till vårt konto! Skönt att slippa alla oseriösa köpare.

Väldigt imponerad och nöjd! Värderade min bil på hemsidan till 128000. Väldigt duktig tjej som gjorde besiktning, ca 1 timme. Fick ett erbjudande på 130000. De tog hand om allt pappersarbete, löste in resterande lån och hade pengarna på kontot några dagar senare. Kunde inte varit smidigare. Rekommenderar starkt.

Viköperdinbil.se:
Våra stationer i Sverige

Du hittar oss på 17 platser runtom i Sverige. Se alla stationer och hitta en station nära dig.

Hitta en station
stationer i Sverige

Mer information om vår bilförsäljning

Vi erbjuder den enklaste lösningen för att du ska lyckas med din bilförsäljning. Detta eftersom vi köper alla märken och modeller. Det enda du behöver göra är en kostnadsfri onlinevärdering, boka en tid på någon av våra stationer och sälja bilen.

Fördelar med att sälja din bil hos viköperdinbil.se

 • Möjlighet att sälja direkt efter en professionell värdering för de flesta bilarna
 • Direktöverföring av den överenskomna summan
 • Avställning inklusive bekräftelse helt kostnadsfritt
 • Erbjudandet är giltigt i 7 dagar
 • Under 48 h marknadsförs din bil till fler än 60 000 handlare i hela Europa
 • Hela tjänsten är 100 % gratis

Viköperdinbil.se är en av Sveriges största bilhandlare med över 15 stationer i hela landet. Vi kan snabbt värdera din bil för att sedan köpa den direkt på plats - allt inom några få timmar. Det enda du behöver göra är att boka en tid, redan idag!

Alla våra stationer har goda buss och tågförbindelser så att du enkelt kan ta dig från stationen efter att du har sålt din bil.

Hitta en station nära

Naturligtvis vill du få ut det bästa av din bilförsäljning. Med våra tips kommer du enkelt kunna sälja din begagnade bil till det bästa priset.

Checklista

 • Värdera din bil
 • Rengör bilen (in- och utvändigt) och ta bort personliga föremål
 • Ha tillbehör redo
 • Samla all viktig dokumentation

Ladda ner hela checklistan här.

Ingen försäljning utan en värdering

Att fastställa bilens värde innan en försäljning är ett absolut måste. Utan att ha kännedom om bilens faktiska värde är det omöjligt att få ett bra pris.

Det finns många aktörer som erbjuder värdering av fordon. I vissa fall är värderingen bara genomförbar online eller hos en specialist och kan bidra till extra kostnader.

En onlinevärdering är en bra början för att få grepp om värdet på din bil, men kan bara ge en indikation då den har svårt att ta hänsyn till individuella faktorer. Därför måste en fysisk värdering på en station utföras innan ett exakt värde kan fastställas.

Hos viköperdinbil.se är en professionell värdering en del av försäljningsprocessen. Vår process är även 100% gratis.

En ren bil säljer bättre

Första intrycket är ofta avgörande. Detta gäller även vid försäljning av begagnade bilar. En grundlig tvätt av både insidan och utsidan har därmed en positiv effekt på försäljningspriset.

Innan du säljer din gamla bil, se till att städa ut dina personliga föremål. Detta får bilen att verka mer ren och ger ett bättre helhetsintryck.

Senast när du lämnar över bilen ska du ha rensat ut dina privata föremål. När bilen har fått en ny ägare är det svårt att få tillbaka sina personliga tillhörigheter.

Glöm inte tillbehören

Om du vill att den nya ägaren ska få med bilens tillbehör se till att ha med dem när du ska sälja bilen. Exempel på tillbehör kan vara vinterdäck, dragkrok, takräcken eller liknande.

Som säljare är det en bra idé att inkludera tillbehören. Speciellt om de är särskilt anpassade till just den bilmodellen och inte kan användas på ett annat fordon.

Rätt dokumentation

För att undvika besvär är det bra att sammanställa all dokumentation innan en värdering.

Särskilt viktigt:

 • Registreringsbevis del 1 och 2: Dessa dokument tillför viktig information om fordonets historik.
 • Ett giltigt ID kort eller pass: ID kortet/ passet är nödvändigt då detta är det enda bevis som säkerställer att du är ägare av bilen.

Det går inte att sälja fordonet utan ett registreringsbevis (registreringsbevis del 2). Har du tappat bort registreringsbeviset måste du beställa ett nytt innan du lämnar du ska sälja din bil.

Detta gör du enklast hos Transportstyrelsen. Tänk dock på att det kan ta ett par dagar innan du har beviset hos dig så om du vet med dig att du inte har registreringsbeviset - beställ ett nytt i god tid innan du planerar att sälja din bil.

Om du säljer på uppdrag av tredje part behöver du även ha med en påskriven fullmakt från ägaren för att kunna sälja en bil.

Andra användbara dokument:

 • Servicebok
 • Fakturor och kvitton på underhåll, service och reparationer
 • Bruksanvisning

Sälja bil: Det här kan också intresserad dig

I princip kan du välja mellan att sälja din bil till en återförsäljare eller en privatperson. Båda valmöjligheterna har för och nackdelar, här är de olika alternativen som erbjuds.

Försäljning genom återförsäljare

Fördelar

I de flesta fall bekväm försäljning
Återförsäljaren kan ta hand om alla formaliteter
Rabatt för inbyte är möjligt
Rabatt ges vanligtvis bara i samband med köp av en ny bil

Nackdelar

I de flesta fall får du ett lägre pris
Värdering ingår inte alltid
Möjlighet att omedelbart köpa en ny bil
Sällan tar bilhandlare emot märken som de inte saluför

Snabb hantering:

Att sälja sitt begagnade fordon går vanligtvis snabbt. Eftersom bilhandlare ofta behöver vara lönsamma erbjuds ofta lägre priser och i vissa fall kan du behöva förvänta dig serviceavgifter. Ibland är återförsäljaren även inriktat på ett visst märke, vilket gör att de inte alla gånger tar emot andra märken än just de som de saluför.

Inbyte:

Att sälja sin gamla bil till en återförsäljare är särskilt värdefullt om du är ute efter att byta till en ny bil. Med ett inbyte är det möjligt att få antingen ett högre pris eller rabatt på den nya bilen.

Leveransen av den gamla bilen anses vara en del av betalningen för den nya. Detta innebär att köpeskillingen kompenseras mot priset för den nya bilen.

Ibland kan även rabatter förekomma. Det är därför viktigt att i förväg undersöka vilka erbjudanden som finns. Om du uppfyller villkoren är detta ett lönsamt alternativ för dig.

Hantera försäljningen privat

Fördelar

Högre försäljningspris är möjligt
Inga försäljningsavgifter
Ofta är det gratis och går snabbt att skapa en annons online

Nackdelar

Ofta mycket tidskrävande
Att välja en potentiell köpare är svårt
Du behöver själv hantera pappersarbete

En del väljer att sälja bilen privat vilket kan ge ett högre pris och är ofta gratis, nackdelen är dock att privatförsäljning kan medföra långa väntetider och påfrestande förhandlingar med potentiella kunder.

Annonseringen:

Försäljningen börjar med att du lägger ut en annons. Detta är möjligt att göra online hos vissa aktörer.

Att sälja bilen online har fördel i att fler köpare ser annonsen jämfört med om bilen hade annonserats i en lokal tidning. Detta kan också medföra ett mer tillfredsställande försäljningspris då det är fler som har tillgång till annonsen.

Att välja köpare:

Denna fördel kan snabbt vändas till en nackdel. Detta förmodat enkla försäljningsalternativ är långt mer krävande än väntat. Inte nog med att många potentiella köpare kontaktar dig: de ringer när som helst på dygnet.

Det är inte heller ovanligt att den som ringer är en inköpare som köper flertalet bilar för att sälja vidare. Utmaningen ligger särskilt i att sortera ut de som är villiga att köpa bilen från alla som är intresserade.

Försäljningsprocessen:

När du har gjort ett första urval är det nu tid för att boka in provkörningar. Bara detta innebär väldigt mycket tid och planering.

Att vara en skicklig förhandlare är sedan till fördel i efterföljande prisförhandling. Annars är det lätt hänt att du ger bort flera hundra kronor.

Om du har kommit överens om ett pris med köparen, upprättar ni ett avtal. Du kan hitta formulär för ändamålet på internet som du kan använda. Se bara till att båda kontraktsparterna visar ID och att alla uppgifter är korrekt registrerade.

Bilförsäljning med viköperdinbil.se

viköperdinbil.se kombinerar fördelarna från att sälja med återförsäljare tillsammans med fördelarna av privat försäljning.

Hos oss kan du sälja ditt begagnade fordon snabbt och enkelt. Tack vare vårt breda europeiska nätverk kan vi erbjuda dig bästa möjliga pris för alla typer av bilar.

Det behöver inte vara komplicerat att sälja en bil. Förr eller senare kommer alla som vill sälja sin bil få ett erbjudande som de tycker känns rimligt. Det finns dock fall där rätt köpare kanske aldrig dyker upp - här kan du läsa om faktorerna som gör det svårare att hitta en köpare.

1. Färgen

Det finns inga gränser för kreativitet när det kommer till färg. Det spelar ingen roll om den är grön, har klistermärken från favoritbandet eller säten i koskinn - det du gillar kanske inte faller någon annan i smaken. Desto mer individuell stil, desto mindre intresse.

2. Modifikationer

Precis som med färgen på bilen passar inte modifiering/optimering alla. Därför kan försäljningsprocessen bli långdragen för modifierade bilar och förknippas ofta med ett lägre pris.

3. Varumärket

Återkallelser av produkter, manipulering av mjukvara eller dålig statistik - alla märken är inte så populära på marknaden. En dålig bild om varumärket innebär att färre potentiella köpare överväger fordonet, försäljningen tar vanligtvis också längre tid och värdeminskningen ökar.

4. Mätarställning

Ju fler körda kilometer din begagnade bil har desto lägre intresse - såvida det inte är en klassisk bil. Eftersom en hög mätarställning ofta indikerar högt slitage och att reparationer snart bör ske. Försäljningspriset går ner och antalet intresserade köpare minskar.

5. Skicket

Bucklor, rost och minimalt underhåll - dåligt skick innebär ett lägre pris. Benägenheten att köpa en sådan bil är inte heller särskilt hög. Djurhår och röklukt är exempel på sådant som gör att många bilköpare tappar intresse för bilen. En grundlig tvätt kan dock hjälpa vid försäljning.

6. Utrustning

Ett komplett utbud av specialutrustning behöver nödvändigtvis inte finnas. Dock spelar vissa funktioner som exempelvis luftkonditionering och elfönster en viktig roll. Utan denna utrustning, eller om utrustningen är trasig sjunker försäljningspriset avsevärt.

7. Olyckor

En mindre olycka eller krock och att bilen har reparerats samt fel har åtgärdats är knappast en anledning att inte köpa en bil. Däremot är situationen annorlunda om olyckan är väl synlig eller om skadorna inte har reparerats korrekt.

F: Kan jag sälja en finansierad bil?

S: Ja, det är möjligt även under pågående finansiering. För att genomföra detta tar du bara kontakt med din bank för att få reda på vilka villkor som möjliggör en tidig uppsägning.

Om du kontaktar viköperdinbil.se hjälper vi dig. Vi tar också emot finansierade fordon och sköter kommunikationen med din bank. För att underlätta denna process tar du med alla dokument om finansiering när du ska sälja bilen.


F: Kan jag sälja en bil jag har ärvt?

S: Ja. Vid ett av blir bilen till din egendom. Om bilen ännu inte har registrerats på dig är detta inte ett hinder. Du behöver bara ta med arvsintyget.


F:Kan jag sälja utan fordonsdokument?

S: Nej, det är inte möjligt att sälja en bil utan registreringsbevis del 1 och 2. Om du har tappat bort dokumenten måste du kontakta transportstyrelsen direkt. Vid stöld måste du också lämna in en anmälan till polisen.

När du sedan har fått de nya dokumenten står ingenting i vägen för ett besök på någon av våra stationer.

Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Få exklusiva experttips om bilar

När du anmäler dig godkänner du samtidigt de allmänna användarvillkoren samt vår sekretesspolicy .