Värdera bil gratis: bilvärdering enkelt online!

Man säljer bil online i mobilen
Värdera din bil utan kostnad

 • Smidig & enkel värdering online
 • Få ditt försäljningspris per e-post
 • Sälj om du vill & snabb betalning

Exakt och pålitlig bilvärdering online - bara med oss!

Om du vill värdera din bil online får du i de flesta fall endast en ungefärlig prisuppskattning baserad på statistik för din bil. För oss är det inte bra nog och för att vi ska kunna fastställa ett exakt marknadsvärde ber vi dig fylla i vårt onlineformulär med allmänna uppgifter om din bil.

Om du berättar om din bil genom att fylla i onlineformuläret kan vi ge dig en korrekt bilvärdering helt online. Det pris du får av oss är baserat på flera olika värderingspunkter såsom bilmodellens unika värdeutvecklingskurva, aktuell marknadsefterfrågan och din bils specifika skick och utrustning.

Vanlig prisuppskattning
 • Inte en exakt värdering
 • Endast baserad på statistik
 • Inte ett slutpris för din bil
Din bilvärdering med oss
 • Få ditt försäljningspris snabbt via e-post
 • Unik värdering för just din bil med hänsyn till dess skick och utrustning
 • Du kan sedan sälja direkt till detta pris

Värdera bil - så här fungerar det med
viköperdinbil.se!

Steg 1: Värdera bilen online

Först, genomför vår onlinevärdering: du berättar om din bil för att vi ska kunna ge dig ett exakt och riktigt värde för just din bil.

För att vi ska kunna värdera din bil och ge dig ditt försäljningspris behöver vi allmän information om din bil. All information vi efterfrågar är relaterad till bilens värderingsfaktorer. Att fylla i informationen är enkelt och snabbt gjort - allt som behövs är några få klick.

Värdera bil steg 1

Ytterligare information om din bil

Förse oss med generell information om din bil, t.ex.

 • Färg på utsidan och interiören
 • Finns en andra uppsättning däck
 • Finns servicebok
 • Antal tidigare ägare
Värdera bil steg 2

Information om skick

Ange detaljer om din bils nuvarande skick, t.ex.

 • Olycksskadad bil: ja eller nej
 • Interiörens och exteriörens skick
 • Fungerar motorn felfritt?
 • Vilka eventuella skador och slitage finns?
Värdera bil steg 3

Foton (valfritt)

Om du vill kan du ladda upp ett foto på din bil. Det hjälper oss att fastställa ett rättvist pris, men det är inget måste för att värdera din bil.

Steg 2: Få ditt försäljningspris

Våra professionella bilexperter med lång erfarenhet inom branschen fastställer nu ditt försäljningspris. Dessutom presenterar vi din bil på en auktion för vårt europeiska nätverk med mer än 60 000 återförsäljare i 48 timmar utan extra kostnad. Detta betyder att vi ofta kan få ett ännu högre pris för din bil. Du kan nu acceptera det högsta budet och boka en tid för att överlämna bilen.

Så här betygsätter våra kunder vår tjänst

Vi köper din bil koncentrerar sig på kärnverksamheten, dvs att värdera, auktionera och köpa begagnade bilar. Jag är mycket nöjd med besiktningen och värderingen av min bil. Att jag sedan fick bilen snabbt såld var ”kronan på verket”!

Enkel hemsida med värdering av bilen. Lätt att boka tid, flera tider att välja på. Snabb genomgång av bilen och förslag på pris inom 30 minuter. Inga problem med ägarbytet och pappersarbetet som skedde på plats direkt. Jag hade pengarna på kontot 2 dagar senare!

Vanliga frågor om bilvärdering

Hur värderar jag min bil online?

Det är enkelt! Först, ange snabbt och enkelt allmän data om din bil, bilens registreringsnummer och mätarställning. Gå sedan vidare till att fylla i resten av bilvärderingen online så att vi kan ge dig ett försäljningspris för din bil. Då med hjälp av informationen om bilens färg, eventuella mindre skador, extrautrsutning och mer generella skick kan vi beräkna ett exakt värde för din bil.

Vad får jag för min bil?

Det finns inget allmänt svar på frågan utan svaret kan bara fastställas individuellt för varje bil. Börja vår onlinevärdering redan nu och få din kostnadsfria bilvärdering från våra bilexperter inom 24 timmar. Nedan följer de kriterier som tas hänsyn till för att fastställa värdet på bilen.

 • Bilmärke
 • Bilmodell
 • Årsmodell
 • Mätarställning
 • Utrustning
 • Motoreffekt
 • Bränsle / EURO-klassning
 • Färg / lack
 • Servicetillfällen
 • Antal tidigare ägare
 • Antal dörrar/ säten
 • Däck och mönsterdjup
 • Reparationer
 • Åtgärdade skador
 • Allmänt skick
 • Antal nycklar
Varför ska jag göra en bilvärdering?

Det finns många anledningar till att värdera bilen. Kanske går du i tankarna att sälja och vill sätta rätt pris för din bil eller så är du mest nyfiken på vad andrahandsvärdet är för din bil. Det kan verkligen vara behjälpligt att värdera bilen också om man vill utvärdera om driftskostnaderna är resonabla.

Var kan jag göra en bilvärdering?

Du kan vända dig till branschexperter och bilhandlare för att få din begagande bil värderad på plats. Om du vill snabbt och enkelt få ett uppskattat värde kan du använda dig av flera olika onlinetjänster och få flera värderingar att jämföra. Om du vill få en exakt värdering av din bil kan du använda dig av vår värderingstjänst som ger dig ett exakt värde för just din bil. Att göra en bilvärdering online är tillgängligt dygnet runt på vår hemsida - allt för att det ska vara så enkelt och smidigt som möjligt för dig att ta reda på din bils värde.

Hur kan jag värdera bilen gratis?

Du värderar din bil helt kostnadsfritt med oss på vår hemsida. Vi ber dig fylla i ett formulär med frågor relaterade till bilen statistiska värde som modell, registreringsår och miltal samt unika värderingsfaktorer gällande bilens skick och utrustning. När du riktigt svarar på dessa frågor och dessutom laddar upp en bild på bilen kan vårt team fastställa ett exakt värde för just din bil.

Värdera bil: Detta kan även intressera dig

Vilken typ av skada lönar sig att reparera för att få en högre värdering?

Stenskott, bucklor och repor är små skador som man lätt kan tro inte spelar så stor roll när det kommer till en värdering av bilen, men det är inte helt riktigt. Även små skavanker som är billiga att laga kan ha en stor inverkan på din bils värde. Att snabbt fixa lackskador innebär även att du bättre undviker rostangrepp och du tjänar mycket på att få bukt med eventuella rostangrepp i tid eftersom rost sänker värdet markant.

Förutom stenskott rekommenderar vi även att knacka ut eventuella bucklor eftersom det allt som oftast ökar värdet mer än det kostar att laga och är du händig kan även gör det helt själv. Nästa tips är att laga sådan utrustning som vanligtvis används ofta och dessutom troligtvis kommer testas av potentiella köpare som t.ex. luftkonditioneringen eller bilstereon för att få ut det maximala värdet på bilen.

Ett rent intryck spelar även större roll än vad man kanske först tror - en ren bil värderas alltid högre. En ren bil visar på en välvårdad bil överlag och därför är det värt att ta tiden att inte bara rengöra bilen ordentligt invändigt vilket inkluderar bilmattorna, men även att se till att du får bort envisa fläckar från klädsel och interiör.

Vad händer efter bilvärderingen?

På stationen gör vi en kontroll av bilen där vi säkerställer att alla uppgifter överensstämmer med värderingen online. Efteråt skapar vi ett köpekontrakt och avslutar affären genom kontraktsskrivning. Du lämnar kvar bilen på stationen och vi löser all administration kring ägarbyte och avställning, helt gratis.

Var kan jag överlämna bil efter onlinevärderingen?

viköperdinbil.se har fler än 15 stationer fördelat över landet. Alla våra stationer ligger i närheten av buss eller tåg så att du enkelt ska kunna ta dig från stationen när du har sålt din bil. Våra värderingsexperter på någon av våra stationer finns tillgängliga måndag - fredag och på vissa orter även på lördagar.

Kan även företag värdera bil med viköperdinbil.se?

Vår tjänst för bilvärdering är öppen för både privatpersoner och företag. Om du vill värdera en företagsbil och om bilen är avdragsgill så välj detta alternativ i vårt värderingsformulär och fyll i resterande uppgifter om bilen. Vi skickar dig sedan via e-post ett exakt värde för bilen och slutligt försäljningpris som vi garanterar dig om du vill sälja bilen till oss.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Få exklusiva experttips om bilar

När du anmäler dig godkänner du samtidigt de allmänna användarvillkoren samt vår sekretesspolicy .