Skrota bilen? Sälj den till oss istället!

Funderar du på att skrota bilen? Sälj den till oss istället! Till oss kan du sälja alla typer av bilar, även de som sett sina bättre dagar.

Skrotbil köpes av viköperdinbil.se. Vi tar över det administrativa så att du slipper allt betungande pappersarbete som en skrotning innebär.

Vi ser till att all bilbyråkrati utförs korrekt, så att du inte riskerar att få krav på skatt och andra avgifter i efterhand.

När du kommer till vår station värderar vi först din bil. Kanske har din skrotbil även ett restvärde?

Låt vår expert ta en titt på bilen och bedöma hur mycket pengar du kan få för den. Alla våra tjänster är 100% gratis - utan dolda avgifter.

Onlinevärdering
Boka tid för att sälja
Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Kostnadsfri
onlinevärdering

Expertvärdering på station

Sälj bara om
du vill

1. Sälja eller skrota bilen - det är frågan

Krockskadad bil med texten sälj din skrotbil till viköperdinbil.se

Om du har en gammal bil som behöver dyra reparationer eller inte har använts på länge, kanske du funderar på att skrota den.

Ur miljöhänsyn är det allra bästa om bilen kan återanvändas så länge som möjligt. Redan innan en ny bil når våra svenska vägar har den orsakat stora mängder koldioxidutsläpp.

Produktionen av nya bilar, speciellt sådana med litiumbatterier och många datorkomponenter, har en enorm klimatpåverkan. Att dra ut på skrotningen av din gamla bil kan därför vara fördelaktigt för miljön.

Så innan du kör bilen till skroten, överväg alternativ som kan förlänga livet på bilen. Ett sådant alternativ är viköperdinbil.se.

Vi köper alla typer av bilar: nya, gamla, trasiga som trimmade.

Besök enkelt någon av våra stationer och värdera din bil kostnadsfritt. Baserat på värderingen ger vi dig ett priserbjudande för bilen. Genom vårt internationella handelsnätverk kan vi erbjuda priser även för bilar som är svåra, eller rent av omöjliga, att sälja på den lokala marknaden.

Sälja skrotbil efter olycka

Har din bil råkat ut för en olycka kan det komma krav från försäkringsbolaget om att den ska skrotas. Även om bilen är relativt ny. För att undvika resursslöseri, kan du besöka någon av våra stationer för en kostnadsfri värdering innan du skrotar den.

När du har ett uppskattat restvärde kan du kontakta försäkringsbolaget för att se om det finns utrymme för att sälja den istället.

Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

2. Skrota bilen - ersättning

Många tror att man får ersättning när man skrotar bilen. Det vill säga, att man skulle få betalt för att skrota bilen. Detta är inte fallet längre. Tiden då man kunde skrota bilen och få pengar är över.

Den statliga skrotningspremien avskaffades redan 2007 och sedan dess är det svårare att få betalt för vissa – särskilt äldre – bilar som ska skrotas.

Faktum är att i många av landets kommuner är det inte möjligt att skrota bilen gratis. Avgiften för skrotningen varierar mellan kommuner men det finns vissa fall där du alltid får du betala.

Kostnad för att skrota bil tillkommer alltid:

  • Om du behöver få bilen hämtad till skroten.
  • Om bilen saknar delar som växellåda eller motor.
  • Om bilen har en tom kaross.

Om du vill undvika skrota-bil-kostnader kan du sälja din bil till viköperdinbil.se.

Krockskadad bil med uppmaning om att sälja bilen till oss istället för att skrota den.

3. Till oss kan du “skrota” bilen gratis

Många tror att deras begagnade bil är värdelös men så är sällan fallet. Många skrotbilar har fortfarande ett restvärde. När du besöker våra stationer gör våra experter en bedömning av hur mycket pengar du kan få för bilen.

Vi hjälper dig att uppskatta värdet på bilen och köper sedan upp den för dess aktuella restvärde - om du vill.

Att överlåta sin skrotbil till oss är helt gratis – du kan till och med tjäna pengar på det. Det ger ofta mer pengar att sälja den, även om du lyckas få en kostnadsfri skrotning av bil.

Välj alltså det lättaste och billigaste sättet när du ska skrota din bil. Tiden är förbi då du var tvungen att lösa allting själv, vi gör det enkelt att bli av med en oönskad bil.

Förutom att våra tjänster är helt gratis, oavsett om du säljer till oss eller inte, slipper du allt pappersarbete.

Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor om att skrota bil. Vi finns här för dig och ser till att du blir väl omhändertagen.

Så här betygsätter våra kunder vår service

Bra mottagande, snabb värdering och bra affär.
Christer N. | Kållered | Volvo V 70, 2012 04.10.2019
Ett väldigt trevligt bemötande när vi kom till stationen och det gick snabbt att få en besikningsman o att det gick att fika medans vi väntade kommer att återkomma i framtiden tack vare personalen på plats. Är en mycket nöjd kund
Tove Sophia Christina W. | Sollentuna-Edsberg | Citroen C3, 2002 12.06.2019
Trevlig personal, objektiv och förtroendefull värdering samt att jag fick ett schyst erbjudande för min bil. Vid försäljning var allt avklarat på 10 min vilket va sanslöst smidigt. Så super nöjd
Conny S. | Malmö | Mercedes-Benz V-Klasse, 2001 01.02.2019