Sälj en gammal bil snabbt och enkelt

Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

mil
Sälj din gamla bil online nu

Om bilen är gammal och defekt kan det vara svårartat att få den såld, oavsett du försöker sälja den privat eller till en bilhandlare. Lösningen är viköperdinbil.se.

 • Gratis onlinevärdering
 • Försäljningpris skickat direkt på mejlen
 • Sälj bara om du vill och till ett fast pris

Fördelar med att sälja din gamla bil till viköperdinbil.se

 • Få ditt försäljningspris via e-post
 • Vår tjänst är 100% gratis
 • Vi köper din bil till försäljningspriset du får online
 • Om du vill kan du ofta sälja bilen på 24h
 • Vi betalar med säker banköverföring
 • Glöm pappersarbetet — vi tar hand om allt

Sälja gammal bil: så fungerar det

Att sälja gammal bil kan vara tidskrävande. Gamla eller defekta bilar räknas som svårsålda fordon och du kan få vänta länge innan du får bilen såld.

Få ditt försäljningspris online

gammal bil

Hos viköperdinbil.se får du en kostnadsfri onlinevärdering för din gamla bil utförd av våra branschexperter vilket garanterar en proffsig värdering och rättvist pris. Dessutom sker hela värderingen online och du får ditt slutpris direkt i inkorgen utan att behöva gå hemifrån.

Du förbinder dig inte till någonting, förutom chansen att sälja din bil snabbt, smidigt och tryggt.

Du får enkelt ditt försäljningspris, genom att fylla i följande information med några klick:

 • Allmänna uppgifter: bilmärke, modell, mätarställning, färg, etc.
 • Skick: interiör och exteriör, eventuella olyckor och skada
 • Ett foto på bilens utsida. Du kan välja att lägga till fler.

Så att vi kan ge dig ett rättvist pris och inte slösa med din tid ber vi dig att ta några extra minuter till att fylla i uppgifterna om bilen riktigt. Börja din värdering nu!

Sälj direkt till detta pris

Coche devaluado

När du fått ditt försäljningspris bokar du enkelt en tid för överlämning på en station.

Vid besöket på stationen kommer en snabb kontroll av dina biluppgifter utföras med en av våra bilspecialister. Ni går igenom bilen tillsammans på en av våra stationer och utför några enklare tester samt gör en kortare provkörning. Du får då bekräftat försäljningspriset efter kontrollen. Vill du kan du sälja bilen direkt till oss. Men det är absolut inget tvång!Hur våra kunder bedömer vår tjänst:

Jättenöjd med den smidiga hanteringen.

Det var jättesnabb och smidigt affär. Jag fick väldigt bra pris.

3 anledningar att sälja en gammal bil

1. Alla bilar minskar i värde

Marknadsvärdet för alla bilar minskar för varje år som går. Det spelar ingen roll om du använder den eller om du har den parkerad i ett garage.

Varje dag som din bil står parkerad i garaget devalveras dess pris successivt, och samma sak händer för varje kilometer du lägger till mätarställningen.

buscar comprador

   
2. Få intresserade köpare

På den privata marknaden kan det dröja innan du hittar en villig köpare och många bilhandlare köper endast bilar av bestämda märken. Är bilen krockad eller krånglar växellådan? Då kan det tyvärr ta flera månader innan du hittar en lämplig köpare, i vissa fall blir bilen inte såld alls.

Visst finns alternativet att ta bilen till skroten också, men tänk på att det inte längre finns någon statlig skrotpremie och det är upp till varje bilskrot om de erbjuder någon slags ersättning. Om din gamla bil fortfarande är körduglig så tjänar du i många fall på att sälja den istället.

hitta bilköparer

   
3. Ju längre du väntar, desto svårare är det att sälja

Det hänger inte helt oväntat ihop: ju äldre din bil är, desto längre tid tar det att sälja den och vice versa.

Om du har bråttom för att du behöver pengarna eller vill förhindra att de sjunker i värde, kan det vara svårt att hitta en lämplig köpare. Så många säljare slutar med att sälja för mindre än det är värt.


Vanliga frågor om att sälja gammal bil

F: Vad behöver jag veta när jag ska sälja en gammal bil?

S: Även om värdeminskningen börjar dagen då bilen först tas i bruk finns det några saker man kan göra för att få ut ett bättre pris.

Även om din bil är gammal så kan du få högre pris om den är välbevard och omhändertagen. En städad och tvättad bil får även alltid ett högre pris.F: Vilka reparationer bör man utföra på en gammal bil innan man säljer den?

S: Var inte förhastad då inte alla reparationer eller nya delar är värt mödan eller kostnaden. Många reparationer kostar mer än värdet de adderar till försäljningspriset. Vad är då värt investeringen? Här följer våra rekommendationer:

Byt däck, polera repor, byt bilens olja, rengör den noggrant, åtgärda de mest uppenbara skadorna (slitna bromsar, trasiga ljus, rutor...), dammsug och vädra ut bilen ordentligt.

F:Hur mycket kan jag sälja min gamla bil för?

S: Som vi gått igenom tidigare tappar bilen i värde för nästan varje dag som går. Därför är det viktigt att värdera bilen innan du säljer den.

Du kan ta reda på fordonsvärdet på flera sätt. Slösa inte tid på att jämföra bilpriser på internet. Värdera bilen hos oss istället!F: Var kan jag sälja en gammal bil?

S: Det är naturligtvis fullt möjligt att sälja även en gammal bil till bilhandlare eller på annonssidor på nätet. Frågan är bara hur mycket tid du är villig att lägga ner på att sälja en gammal bil? För den absolut smidigaste affären vänd dig till viköperdinbil.se

Vi köper nästan alla sorters bilar. Defekta bilar, leasingbilar, nya bilar - till och med skrotbilar! Dock måste bilar värderade till 20 000 kr eller mindre vara godkända vid senaste besiktning och ha minst 45 dagar kvar av besiktningsperioden.

F: När är det bäst tillfälle att sälja en gammal bil?

S: Det enkla svaret är helt enkelt: så snart du kan. För varje dag som går blir det svårare att hitta en köpare.

Om du har bråttom och vill sälja bilen snabbt eller helt enkelt inte vill se ytterligare värdeminskning för bilen kan processen lätt bli frustrerande. Vänd dig till en professionell bilköpare som oss när du vill sälja din bil snabbt och till ett bra pris.

F: Hur påverkar miljözoner en gammal bil?

S: De nya begränsningarna som tillämpas i många städer riktar sig direkt mot de mest förorenande bilarna, som är de äldsta.

Speciellt gamla dieselbilar förbjuds snabbt över hela Europa och gamla bensinbilar kommer snart följa efter. Om du inte vill riskera att förlora mer pengar så rekommenderar vi att du säljer din gamla bil förr snarare än senare.

F: Vem är viköperdinbil.se?

S: viköperdinbil.se är Sveriges ledande bilköpare. Lär dig mer om oss och vår verksamhet här.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Få exklusiva experttips om bilar

När du anmäler dig godkänner du samtidigt de allmänna användarvillkoren samt vår sekretesspolicy .