Hur fungerar egentligen bilexport och lönar det sig?

En smidig bilexport kräver grundliga förberedelser. viköperdinbil.se erbjuder dig ett optimalt och framför allt ett mer bekvämt alternativ.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Den som planerar att själv exportera sin bil kan förvänta sig både svårigheter och ett tidskrävande arbete. I tillägg är det inte heller alla bilar som är möjliga att exportera.

Som marknadsledare på uppköp av bilar i Europa, är vi din professionella rådgivare kring bilförsäljning och bilexport.

Om du vill sälja din bil så är det allra smidigaste att värdera din bil online på vår hemsida, få ditt försäljningspris direkt via e-post, överlämna bilen på en station och få betalt.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Vilka bilar är lämpliga för bilexport

Fordon redo för bilexport

Våra begagnade bilar är populära utomlands, det exporteras fler bilar än någonsin från Sverige. Det mest populära märket är föga förvånande Volvo. Redan under 2017 fördubblades antalet exportbilar från vår svenska bilstolthet.

De mest populära bilmärkena för export är:

  • Volvo
  • Volkswagen
  • Audi
  • Skoda
  • Renault
  • Toyota

I princip är dock alla märken efterfrågade. Speciellt om du handlar med bilköpare som arbetar specifikt med export av bilar.

Som regel kan man säga att ju lägre värde som din bil har, desto mer sannolikt är det att din bil kan komma att skickas till avlägsna länder i världen. Vi minns väl alla de omtalade Afrikabilarna

De största konsumenterna av begagnade fordon i Europa är Polen, Tjeckien, Rumänien, Litauen, Holland och Frankrike.

2. Privatexport

Om du själv har hittat en köpare utomlands kan du också exportera din bil som privatperson efter att ha hanterat alla byråkratiska formaliteter.

För att lyckas med bilexporten privat behöver du ett antal blanketter och dokument som du ska överlämna till de svenska myndigheterna.

Avregistrera bil för export

Det du som säljer måste göra är att avregistrera bilen för export. Det gör du genom att skicka in följande till Transportstyrelsen:

  • Avregistreringsanmälan för bilexport- välj blanketten för export eller anmäl export via Del 2 av bilens registreringsbevis.
  • Efter att bilen lämnat Sverige måste du skicka in ett formellt intyg på det.
  • Bilens registreringsskyltar

Tänk på att importreglerna för bilar varierar mellan länder, även inom EU. Undersök därför i god tid vilka dokument den köparen behöver för att er affär ska lyckas.

3. viköperdinbil.se - det bästa valet för begagnad bilförsäljning

Lämna inte exporten av din begagnade bil till slumpen. Vänd dig till istället till viköperdinbil.se och dra nytta av omfattande service.

Oavsett om registreringsåret är 1999, 2009 eller 2017 - är vi intresserade av din bil och hjälper dig med dina tillgängliga försäljningsalternativ.

Hos oss behöver du inte fylla i besvärliga papper eller blanketter eller behandla gällande tullbestämmelser som vid en bilexport. Vi sköter all bilbyråkrati.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Så här går det till

Det är viktigt att veta vad din bil är värd när du väl bestämmer dig för att sälja. Därför värderar vi alla bilar kostnadsfritt - helt online.

Du fyller i uppgifter om din bil på vår hemsida. Det handlar om generell information som du snabbt och enkelt lägger till, t.ex. bilens färg, antal tidigare ägare, om bilen besiktas inom de senaste 6 månaderna samt om bilens allmänna skick och eventuell extrautrustning. Du blir även ombedd att ladda upp minst en bild på bilen. Baserat på denna information kan våra bilexperter fastställa ett slutligt försäljningpris för just din bil.

Om du vill sälja bilen boka då lika enkelt en tid på en av våra stationer för att överlämna bilen. Under besöket som tar ca 30 minuter, går ni igenom ditt fordon tillsammans och tar en kort provtur för att kontrollera de uppgifterna du angav om bilen online. Ditt försäljningspris bekräftas och vill du sälja din bil direkt kan du göra det. Du bestämmer själv om du vill sälja direkt eller avvakta - ditt försäljningspris är giltigt i 4 dagar.

Hos viköperdinbil.se binder du aldrig upp dig på någonting och vi tar ingenting betalt för våra tjänster.

Vi ger dig alltid det bästa priset, baserat på värderingen och det aktuella marknadsvärdet. Om du vill sälja din bil hjälper vi dig med allting, så som köpekontrakt och ägarbyte. Pengarna överförs till ditt konto och vanligtvis har du pengarna på ditt konto inom några dagar.

Snabb bilförsäljning - säkrare än bilexport

Från och med att du värderar bilen med vår onlinevärdering behöver det bara gå 24 timmar till försäljning. Du vinner alltså mycket tid på att sälja bilen direkt till oss – tid som kanske annars hade gått till att organisera en bilexport i privat regi.

Det finns alltså stora fördelar med att sälja bilen till oss jämfört med att exportera bilen – vare sig du gör det privat eller om du säljer bilen till bilexport genom handel med oseriösa uppköpare.

Ska du sälja bilen åt någon du känner? Ta i sådana fall med en fullmakt som signeras av ägaren till bilen, och kom in till oss så hjälper vi er med resten. Det är lätt att sälja bilen till viköperdinbil.se!

Så här betygsätter våra kunder vår service

Passar mig som inte orkar sälja bilen privat. Fick exakt det priset som de skrev från början så jag är jättenöjd
Frida J. | Bandhagen | Skoda Fabia 2008 14.12.2022
Enkelt smidigt och trevlig personal.
Elin Elisabeth H. | Sundsvall | Toyota Avensis 2006 26.11.2022
Enkelt och snabbt sätt att sälja sin bil.
Broberg-Boström Consultant A. | Sollentuna-Edsberg | Volvo V 60 2016 01.10.2022