Sälja trasig bil - till viköperdinbil.se

Att sälja en trasig bil eller en som inte är i toppskick kan tänkas omöjligt. Men innan du överväger att ta bilen till skroten finns det ett annat alternativ.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Till viköperdinbil.se kan du sälja din bil – även om den är trasig. Utför snabbt och enkelt en onlinevärdering av din bil med hjälp av vårt värderingsverktyg och få ett försäljningspris direkt.

Om du får ett slutpris på 20 000 kr eller mindre för din trasiga bil så bör bilen dock ha godkänd besiktning för att vi ska kunna köpa den.

Det är tryggt att sälja bilen till oss eftersom vi tar hand om allt pappersarbete och betalningen överförs säkert till ditt bankkonto. Du blir av med din trasiga bil och vi gör en affär - en win-win situation!

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Trasig bil - vad gör jag?

En krockskadad bil med texten Sälj din trasiga bil till viköperdinbil.se

Den absolut vanligaste orsaken till att en bil går sönder är slitage. Det är oundvikligt att delar av din bil förr eller senare går sönder, behöver repareras eller bytas ut.

Faktum är att ungefär 1 miljon bilar, en tredje del av alla bilar som besiktigas varje år, har så allvarliga brister att de måste komma tillbaka för en ny kontroll efter att felen har åtgärdats. Du är alltså inte ensam, om din bil också börjat krångla.

Sälja defekt bil eller laga den?

När din bil har gått sönder eller inte klarat besiktningen ställs du inför övervägandet, är reparationerna värda kostnaderna? Är det bättre att sälja en defekt bil eller laga den?

Eftersom en bil kan vara trasig på många olika sätt är det svårt att ge ett generellt svar på de två frågorna. Det finns de bilar som är bortom räddning, som till exempel är totalkvaddade efter en krock, och måste bogseras till skroten. Men sen finns det även de bilar som är trasiga men kan användas igen efter reparationer.

Det första du måste göra är att ta reda på vad som är fel på bilen och hur omfattande skadorna är, om du inte redan vet det. För att göra det är det lättast att besöka en valfri verkstad så att en mekaniker kan göra en felsökning på din bil.

En felsökning ser olika ut, och kostar olika mycket, beroende på vad du har för bil. Nya, mer tekniskt avancerade bilar, är ofta mer komplexa att felsöka vilket också gör att de kostar mer.

När du har fått reda på vad reparationerna kommer att kosta och hur länge bilen väntas hålla därefter, bör du jämföra det med restvärdet av din bil.

Om inte de på verkstaden kan hjälpa dig med att ta fram restvärdet på din bil, kan du använda vår smidiga onlinevärdering här på hemsidan.

Du behöver bara fylla i några generella uppgifter om din bils skick och utrustning samt ladda upp några enkla bilder på din bil och du får ett slutligt försäljningspris snabbt och smidigt via e-post. Boka sedan en tid på en av våra stationer nära dig för att överlämna bilen och få betalt.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Om du vill kan du sälja din bil till oss för det pris som framkommer under värderingen, men du är inte bunden till försäljningen genom att använda vår onlinevärderingstjänst.

En kvinna som pratar med en mekaniker brevid en bil

2. Sälja en trasig bil enkelt - till viköperdinbil.se

Har du problem med slirande lameller i kopplingen? Har din bil en bucklig kaross? Och du har bestämt dig för att sälja din bil? Inga problem!

Till oss kan du sälja bilen ändå, utan att du behöver reparera den i förväg. Det spelar alltså ingen roll om din bil varit med i en krock eller om den bara utsatts för normalt slitage. Du kan alltid enkelt få ett försäljningspris från oss online och sedan sälja din trasiga bil på en av våra stationer.

Privatpersoner som har skadade bilar till salu gör alltid en bra affär hos oss. Märke och modell spelar inte heller någon roll. Vi köper alla typer av bilar med maxvikt på 3.5 ton: reparerade bilar, defekta bilar och till och med bilar som ska skrotas. Det finns inga begränsningar - alla bilar får ett slutpris efter utförd onlinevärdering.
Var dock uppmärksam på att om vi värderar din bil till 20 000 kr eller mindre måste bilen vara godkänd på besiktningen och ha minst 45 dagar kvar av besiktningsperioden för att vi ska kunna köpa den.

3. Vi köper trasiga bilar

Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte. Vår idé är att kunna erbjuda en service för alla privatpersoner som vill sälja sin bil snabbt och smidigt. Vi tar hand om allt pappersarbete och hjälper dig även att lösa av eventuella lån som du har på din bil. Allt för att du ska få en så smidig affär som möjligt.

Funderar du på att sälja din bil via annons? Tänk om! Att sälja din bil privat via traditionell bilannons är bra om du har gott om tid över.

Jobbet som ligger framför dig kommer nämligen bestå i timmar av annonsskrivande, fotograferande av bilen, reparationshistoria och glöm inte heller att du måste sätta rätt värde på din bil. Inte för högt så att du skrämmer iväg intressenter. Men inte heller för lågt så att du förlorar på din bilaffär.

Var också beredd på att ha flera möten och telefonsamtal med oseriösa spekulanter, möten som kan sluta med att du inte får din bil såld på flera månader.

Tänk då på att din bil minskar i värde för varje dag som går. Sälj din bil idag, och undvik vidare värdeminskning!

Så här betygsätter våra kunder vår service