Sälja trasig bil - till viköperdinbil.se

Att sälja en trasig bil eller en bil som inte är i toppskick kan tänkas vara omöjligt. Men innan du går så långt att ta bilen till skroten finns det ett annat alternativ.

Till viköperdinbil.se kan du sälja din bil – även om bilen är trasig. Vi gör en kostnadsfri bedömning på 30 minuter av din bils värde och därefter kan du sälja den till oss på plats.

Boka en tid direkt på någon av våra stationer eller starta med att göra en onlinevärdering för att få ett uppskattat värde av din.

Det är tryggt att sälja bilen till oss eftersom vi tar hand om alla papper som rör ägarbyte och köpekontrakt, och betalningen överförs säkert till ditt bankkonto. Du blir av med din trasiga bil och vi gör en affär - en win-win situation!

Värdera
Boka tid

Kostnadsfri
onlinevärdering

Expertvärdering på station

Sälj bara om
du vill

1. Trasig bil - vad gör jag?

En krockskadad bil med texten Sälj din trasiga bil till viköperdinbil.se

Den absolut vanligaste orsaken till att en bil går sönder är slitage. Det är oundvikligt att delar av din bil förr eller senare går sönder, behöver repareras eller bytas ut.

Faktum är att ungefär 1 miljon bilar, en tredje del av alla bilar som besiktigas varje år, har så allvarliga brister att de måste komma tillbaka för en ny kontroll efter att felen har åtgärdats. Du är alltså inte ensam, om din bil också börjat krångla.

Sälja trasig bil eller laga den?

När din bil gått sönder eller inte klarat besiktningen ställs du inför övervägandet, är reparationerna värda kostnaderna? Är det bättre att sälja defekt bil eller laga den?

Eftersom en bil kan vara trasig på många olika sätt, är det svårt ge ett generellt svar på de två frågorna. Det finns de bilar som är bortom räddning, som till exempel är totalkvaddade efter en krock, och måste bogseras till skroten. Men sen finns det även de bilar som är trasiga men kan användas igen efter reparationer.

Det första du måste göra är att ta reda vad som är fel på bilen och hur omfattande skadorna är, om du inte redan vet det. För att göra det är det lättast att besöka en valfri verkstad så att en mekaniker kan göra en felsökning på din bil.

En felsökning ser olika ut, och kostar olika mycket, beroende på vad du har för bil. Nya, mer tekniskt avancerade bilar, är ofta mer komplexa att felsöka vilket och också gör att de kostar mer.

När du har fått reda på vad reparationerna kommer att kosta och hur länge bilen väntas hålla därefter, bör du jämföra det med restvärdet av din bil.

Om inte de på verkstaden kan hjälpa dig med att ta fram restvärdet på din bil, kan du besöka någon av viköperdinbil.se’s stationer.

På våra stationer kan du kostnadsfritt värdera din bil för att få reda på vad den har för fel och vad den har för marknadspris. Alla frågor och funderingar som du har om din trasiga bil kan du ställa till våra experter.

Om du vill kan du sälja din bil till oss för det pris som framkommer från värderingen. Du kan acceptera priserbjudande på plats, och därmed lämna kvar din trasiga bil direkt, eller jämföra erbjudandet med andar som du har under några dagar.

En kvinna brevid en bil som pratar med en mekaniker

2. Sälja en trasig bil enkelt - till viköperdinbil.se

Har du problem med slirande lameller i kopplingen? Har din bil en bucklig kaross? Och du har bestämt dig för att sälja din bil? Inga problem!

Till oss kan du sälja bilen ända, utan att du behöver reparera den i förväg. Det spelar alltså ingen roll om din bil varit med i en krock eller om den bara utsatts för normalt slitage. Du kan alltid komma till våra stationer ör att värdera och sälja trasig bil.

Privatpersoner som har skadade bilar till salu gör alltid en bra affär hos oss. Märke och modell spelar inte heller någon roll. Vi köper alla typer av bilar med maxvikt på 3.5 ton: reparerade bilar, defekta bilar och till och med bilar som ska skrotas. Det finns inga bgränsningar - alla bilar som besöker våra stationer får ett priserbjudande.

Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte. Vår idé är att kunna erbjuda en service för alla privatpersoner som vill sälja sin bil snabbt och smidigt. Vi tar hand om allt pappersarbete och hjälper dig även att lösa av eventuella lån som du har på din bil. Allt för att du ska få en så smidig affär som möjligt.

Funderar du på att sälja din bil via annons? Tänk om! Att sälja din bil privat via traditionell bilannons är bra om du har gott om tid över. Jobbet som ligger framför dig kommer nämligen bestå i timmar av annonsskrivande, fotograferande av bilen, reparationshistoria och glöm inte heller att du måste sätta ett rätt värde på din bil. Inte för högt så att du skrämmer iväg intressenter. Men inte heller för lågt så att du förlorar på din bilaffär.

Var också beredd på att ha flera möten och telefonsamtal med oseriösa spekulanter, möten som kan sluta med att du inte får din bil såld på flera månader.

Tänk då på att din bil förlorar i värde för varje dag som går. Sälj din bil idag, och undvik att bilen förlorar i värde!

Så här betygsätter våra kunder vår service

Allt gick smidigt och bra, pengarna på kontot inom ett par där. Det kallar jag snabba affärer, supernöjd.
Sirpa O. | Västerås | Toyota Verso-S, 2011 01.05.2019
Kanon. Rimlig värdering, snabbt och bra bemötande hela vägen.
Andreas D. | Malmö | Nissan Juke, 2011 30.04.2019
Utmärkt service, smidigt och enkelt. Fick en bra värdering på bilen och pengarna snabbt in på kontot. Väldigt nöjd!
Hans-Göran A. | Bandhagen | Volvo V 50, 2006 04.01.2019

Gratis bilvärdering på bara ett steg