Vill du sälja en avställd bil? Så här går du till väga

Vill du sälja din avställda bil? Vi köper den samt sköter all bilbyråkrati! Vi köper alla typer av bilar: gamla som nya, defekta som felfria.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Om du har en avställd bil ståendes hemma kanske du överväger att sälja den. Det är dock inte alltid det lättaste.

Vill du slippa besväret och istället sälja din bil enkelt, snabbt och till bästa pris ska du vända dig till viköperdinbil.se.

Gör en onlinevärdering idag och få direkt online försäljningspriset för din bil. Fyll enkelt i information om din bil och ladda upp en bild så får du bilen professionellt värderad utan att behöva flytta bilen.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Nu är det lätt att sälja en avställd bil

En gammal vintage bil under texten vi köper din avställda bil.

Det är vanligt att bilägare ställer av sin bil under en viss tid. Till några av de mest vanliga anledningar hör:

  • Bilen är trasig och kan därför inte användas.
  • Man vill spara pengar - du behöver inte betala fordonsskatt eller trafikförsäkring för en avställd bil.
  • Bilen används inte.

Om du av någon anledning inte ska använda din bil under en viss tid, kan du alltså ställa av den. I och med avställningen slipper du vissa avgifter för bilen men samtidigt får den körförbud.

Därför är det också ofta komplicerat att sälja en avställd bil. Eventuella köpare kan inte provköra bilen om den är avställd, och många väljer bort bilen till förmån för en påställd bil.

Den avställda bilen kan bli svår att sälja på vanliga sidor som säljer begagnade bilar på nätet. Det kan även vara svårt att värdera bilen på ett korrekt sätt.

Det kan vara lockande att ha bilen stående, avställd och ha den i garaget. Det många inte tänker på är att bilen förlorar i värde för varje dag som går, oavsett om bilen körs eller inte.

Volvo är ett starkt varumärke som gör sig bra på den begagnade bilmarknaden, men det många inte tänker på är att Volvo är en dyrare bil och därmed blir prisfallet större, än tillexempelvis Kia.

Kia har ett bra andrahandsvärde på bilmarknaden, och eftersom bilen är billigare än Volvo förlorar den inte lika mycket i värde.

Inför en försäljning är det alltid viktigt att veta bilens värde. Vi råder dig därför att alltid göra en värdering, något som vi erbjuder här på viköperdinbil.se.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Alla våra värderingar är helt kostnadsfria, och du får enkelt en professionell värdering med ett slutligt försäljningspris genom att fylla i generell information om din bil gällande dess skick och utrustning och sen ladda upp en bild på bilen.

Det finns inga dolda avgifter och inget krav på att sälja bilen. Efter att din bil har värderats får du ett priserbjudande via e-post som du kan välja att tacka ja till, men bara om du vill. Ingenting är bindande hos oss!

Har du några frågor om hur vår process fungerar? Kolla igenom våra frågor & svar eller kontakta vår kundtjänst som gärna hjälper dig.

2. Sälj bilen snabbt till viköperdinbil.se

Det kan kännas svårt att sälja en trasig bil som dessutom är avställd. Köparna uteblir ofta eftersom de själva måste stå för reparationskostnaderna av bilen, och inte heller kan provköra den.

Men äntligen finns det ett enkelt och snabbt sätt att sälja avställda bilar samt de med defekter!

Alla ni som har avställda, defekta eller skadade bilar till salu kan vända er till oss. Självklart även ni som har bilar i toppskick!

Vill du sälja bil åt någon annan? Allt du behöver då är en fullmakt signerad av säljaren.

Har du med dig det till stationen kan du enkelt och omgående även sälja en sådan bil.


Värdera först bilen direkt på vår hemsida med vår onlinevärdering. Det går både snabbt och smidigt att få fram ditt slutliga försäljningspris utan att behöva gå hemifrån. Vill du sälja till priset tar du med bilen till en station nära dig för överlämning.

Om du ska sälja en avställd bil kan du ställa på den bara över dagen, så hjälper vi dig med resten. Slipp krångel och sälj din bil till oss!

Känner du dig osäker? Vi förstår det. Att sälja sin bil är alltid en jobbig affär. Kanske är du helt okunnig inom bilar, eller så vill du bara få bilen såld snabbt utan krångel.

Det spelar ingen roll vad ditt motiv bakom är, vi finns här för att hjälpa dig. Har du frågor svarar vi mer än gärna på dem.

Vi erbjuder en service där vi på ett öppet, transparent och ärligt sätt tar hand om din bil när du vill sälja den snabbt.

viköperdinbil.se - din självklara partner när du vill sälja din bil!

Vanliga frågor kring att sälja avställd bil

F: Kan man sälja en avställd bil?

S: Det kan du absolut göra. Det finns inga hinder för att sälja en avställd bil. Bilen behöver inte vara påställd för att man ska kunna genomföra ägarbytet.

F: Hur säljer jag en avställd bil?

S: Du kan sälja din bil som i princip vanligt, med den skillnaden att ingen får köra bilen förrän den är påställd igen. Se till att notera i köpeavtalet att bilen säljes avställd,obesiktad och oskattad. Vill köparen att bilen ska vara påställd för att kunna köra hem bilen så diskutera priset med anledning av bilskatten som då måste betalas.

F: Får man provköra en avställd bil?

S: Du får lov att provköra en avställd bil om detta sker på vad som enligt lag anses vara ett inhängnat område. Ett område är dock inte inhängnat bara för att det har ett staket runt sig, t.ex. ett parkeringsområde räknas inte som inhängnat omårde, så vi rekommenderar att du kollar upp vad som verkligen gäller för platsen du har i åtanke. Privat mark eller väg räknas inte heller vanligtvis som inhängnat område.

F: Får man köra med avställd bil eller hur kan jag flytta en avställd bil?

S: Du får endast lov att köra en avställd bil till besiktningen, men bilen måste fortfarande vara trafikförsäkrat. Om du vill köra bilen så måste du ställa på den eller arrangera transport. Du kan till exempel hyra ett släp om ditt körkort tillåter eller anlita någon att göra det åt dig. Om bilen ska flyttas till skroten kan de ofta hjälpa dig att hämta upp bilen.

 

Så här betygsätter våra kunder vår service

Vi fick en onlinevärdering av bilen som vi tyckte var klart intressant. Bilen värderades senare på anläggningen. Efter en halvtimmes analys fick vi ett bud som var exakt detsamma som onlinevärderingen. Vi slog till direkt. Mycket nöjda med allt.
Erik L. | Sollentuna-Edsberg | Volvo V 50 2008 14.12.2022
Andra gången som vi säljer våran bil via stationen på Hisingen. Även denna gången blev vi nöjda med priset och det trevliga bemötandet vi fick.
Linda Sofia T. | Hisings Backa | Ford Focus 2009 27.11.2022
Enkelt snabbt och proffsigt.
Rolf Z. | Bandhagen | Volvo S 60 2010 02.10.2022