Kundservicenummer 08 12 44 30 00
Kundservicenummer 08 12 44 30 00

Vanliga frågor hos viköperdinbil.se

1. Vår hemsida

Hur fungerar viköperdinbil.se?

 1. Ange dina bildata i värderingverktyget på viköperdinbil.se för en första beräkning av ditt fordons värde. Du får på bara några minuter ett uträknat värde skickat till din mejladress.
 2. Boka direkt i anslutning till värderingen en tid för manuell värdering; på hemsidan, över telefon eller via e-post. Låt våra bilspecialister värdera din bil – snabbt, kostnadsfritt och säkert. Du får ett rättvist och aktuellt priserbjudande direkt efter värderingen.
 3. Vill du sälja din bil till oss överför vi pengarna tryggt och bekvämt via banköverföring.

Viktigt:

 • Vid en värdering på stationen ber vi dig ta med bilnycklar, ägarbevis samt serviceboken. Glöm inte att ta ut alla personliga tillhörigheter ur bilen innan du kommer förbi oss.

Varför ska jag sälja min bil med viköperdinbil.se?

Viköperdinbil.se erbjuder dig en snabb, enkel och trygg tjänst när du vill sälja bil. Säljer du till oss slipper du:

 • Arbete och kostnader som tillkommer när du säljer privat
 • Annonspublicering och telefonsamtal
 • Mötesbokning med okända köpare
 • Värdeminskning som växer vid väntan på köpare
 • Pappersarbete och kontanthantering

Hur säker är er hemsida?

Vi använder oss av den senaste säkerhetsteknologin. Du som kund är skyddad av PUL, (personuppgiftslagen), vilket innebär att de personuppgifter du lämnar till oss inte kommer att delas eller spridas till en tredje part. Uppgifterna behandlas konfidentiellt och används endast till det som framgår på sidan och som du ger ditt godkännande till då du fyller i dina uppgifter som kund hos oss. Därmed kan du alltid känna dig trygg med att lämna de uppgifter som krävs för beställning via webben ska kunna genomföras.

Varför hittar inte er hemsida min bilmodell?

Vår databank innehåller alla sorters nationella och internationella modeller som producerats efter 2001. Hittar du inte din modell i listan? Mejla info@vkdb.se eller ring vår kundservice på 08 - 12 44 30 00 så hjälper vi dig vidare. Vi ber dig meddela oss följande information:

 1. Märke
 2. Modell
 3. Datum och registreringsår
 4. Mätarställning

2. Online-värdering

Hur får jag reda på vad min bil är värd?

Fordonsvärderingen online är enkel, snabb och ej bindande. Denna kostnadsfria värdering utförs i två steg:

1. Kostnadsfri online-värderingen utan bindning

Ange dina bildata i viköperdinbils värderäknare. Vi skickar omedelbart en kostnadsfri värdeuträkning till din mejladress. Boka därefter en tid för manuell värdering på en av våra stationer via hemsidan, mejl info@vkdb.se eller telefon 08-12 44 30 00.

2. Professionell värdering med direktförsäljning

Kom förbi en av våra stationer och få din bil värderad snabbt och kostnadsfritt utav våra bilspecialister. Tack vare våra bilexperters effektivitet och erfarenhet tar värderingen endast 20-30 minuter. Efter värderingen får du ett priserbjudande, och du kan då sälja din bil direkt på stationen. Detta erbjudande är naturligtvis inte bindande - värderingen är 100% gratis oavsett om du väljer att sälja bilen eller inte.

Jag gjorde en online-värdering för ett tag sedan. Är värdet jag fick då fortfarande giltigt?

Marknaden för begagnade bilar är dynamisk och priserna ändras dagligen. Vi rekommenderar dig därför att göra en ny värdering online. Självklart är även den andra värderingen helt kostnadsfri.

Köper ni min bil för det priserbjudande som jag får på hemsidan?

Värdet på hemsidan fungerar endast som ett riktmärke. Värdet kan komma att ändras efter den manuella värderingen som baseras på tester, yttre skick och en kortare provkörning, samt det aktuella marknadsvärdet. Du är välkommen för en värdering på stationen helt kostnadsfritt där vi hjälper dig att ta reda på det exakta fordonsvärdet.

Hur värderar jag min bil på er hemsida?

Ange informationen om din bil i två enkla steg. Du klickar dig vidare på den gröna knappen längst ner i värdeverktyget. Du får en uppskattning om din bils värde inom 30 sekunder. Värdeuträkningen skickas även till din e-post.

Hur kan jag sälja min bil efter online-värderingen?

Du kan snabbt och enkelt boka en tid för försäljning via vår hemsida. Det går även att boka en tid genom att kontakta oss på info@vkdb.se eller ringa oss på 08 – 12 44 30 00.

3. Värdering på stationen

Varför måste jag besöka stationen för den manuella värderingen?

I vår värderäknare har du redan fått ett värde. Detta är dock enbart ett uppskattat värde som naturligtvis måste individualiseras för varje fordon. Därför är det nödvändigt med ett besök på stationen, så att vi kan ge dig ett 100% korrekt värde för din bil.

Hur bokar jag en tid på en av våra stationer?

Efter den kostnadsfria värderingen online kan du boka en tid direkt på hemsidan, eller kontakta oss via mejl info@vkdb.se. Det går även bra att kontakta vår kundservice på telefon 08 – 12 44 30 00. Våra medarbetare hjälper dig mer än gärna att boka en passande tid.

Kan jag boka om min tid?

Självklart! Kontakta oss på telefon 08 – 12 44 30 00 och boka enkelt om din tid.

Vilka är era öppettider?

Våra stationer är öppna från måndag-fredag mellan 9-19, och på lördagar 10-16.

Hur lång tid tar värderingen och hur går det till?

Du bör planera in minst en halvtimme för ditt besök. Under inspektionen går vår bilspecialist igenom din bil och tar tester. En kort provtur tas där de grundläggande funktionerna för ditt fordon kontrolleras. Efter ungefär 30 minuter är inspektionen slutförd och du får då ett priserbjudande för ditt fordon.

I vilka städer hittar jag era stationer?

Du hittar oss i Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Västerås, Uppsala och Örebro. Fler städer kommer inom kort.

Hur tar ni reda på värdet för min bil?

Vi köper varje vecka upp ett stort antal begagnade bilar. För att kunna ge bästa möjliga priserbjudande för din bil, använder vi moderna och dagsaktuella databaser för att ta fram ett värde, tillsammans med den professionella värderingen och testerna som utförs. Denna process innebär minimal ansträngning för dig, och försäkrar dig samtidigt om att få ett rättvist och korrekt pris för din bil som du kan känna dig nöjd med.

4. Försäljning

Tar ni en avgift om jag väljer att inte sälja bilen?

Nej! Servicen från vikoperdinbil.se är helt kostnadsfri, vare sig du vill sälja bilen eller inte.

Vilka sorters bilar köper viköperdinbil.se?

Viköperdinbil.se köper alla sorters bilar, oavsett ålder eller skick. Dock måste du själv kunna frakta bilen till vår station, och bilen får inte vara avställd. Om du har problem med att frakta bilen till stationen ber vi dig kontakta vår kundservice på mejladress info@vkdb.se eller telefon 08 – 12 44 30 00 så hjälper de dig inom 24h.

Kan jag sälja en familjemedlems eller väns bil?

Ja, det kan du. Se dock till att ha med följande bilagor till stationen:

 • En fullmakt undertecknad av ägaren.
 • En kopia av ägarens identiteskort, pass eller körkort.
 • Har du ingen fullmakt är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice så skickar de en kopia till din mejladress.

Kan jag sälja en belånad bil?

Ja, du kan sälja en belånad bil hos oss. Ta bara med dokument som visar vilket finansbolag din bil är finansierad genom, samt din aktuella skuld, så att vi enkelt kan avgöra den slutgiltiga summan för din bil.

Hur betalar ni ut pengarna när jag säljer min bil och går det att få pengarna kontant?

Vi överför pengarna till ditt bankkonto senast dagen efter köpet. Ett säkert alternativ till kontanter – och du behöver inte vänta länge på pengarna!

Kostnadsfri online-värdering