Avregistrera bil vid försäljning - vi hjälper dig

Avbok atid

1. Detta behöver vi för att avregistrera din bil hos myndigheterna

För att viköperdinbil.se ska kunna avregistrera din bil behöver vi följande dokument:

  • Registreringsbevis Del 1: innehåller bland annat uppgifter om vem som äger bilen, tekniska uppgifter samt på- och avställning av bilen.
  • Registreringsbevis Del 2: en värdehandlig som visar bilens ägarhistoria.
  • Din id handling:

2. Avregistrera bil - din bekräftelse

Vi avregistrerar din bil hos Transportstyrelsen och direktregistrerar den till viköperdinbil.se. Du får även ett e-postmeddelande med en bekräftelse från oss.

3. Är det möjligt för mig att avregistrera min bil själv?

Du som säljare kan också ställa av bilen själv om så önskas. I vissa fall är detta till och med nödvändigt, till exempel om:

  • Du har en personlig registreringsskylt som ska återanvändas till ett annat fordon (tyvärr kan vi inte erbjuda denna tjänst).
  • Du har diplomatiska registreringsskyltar.

Väljer du att avregistrera din bil själv överför vi betalningen för din bil först när vi har fått bekräftelse på att avregistreringen är genomförd.

4. Köper viköperdinbil.se redan avregistrerade bilar?

Ja. Om man inte använder sitt fordon kan det vara smart att ställa av det så att man slipper betala fordonsskatt och trafikförsäkring. För oss är det inga problem att köpa en avregistrerad bil. Observera dock att man som regel inte får köra ett avställt fordon.

Vi har tyvärr inte möjlighet att besöka er för en fordonsundersökning. Funderar du på vad som gäller för just ditt fordon, om du får köra den till oss för en värdering eller om den behöver bogseras, är du välkommen att kontakta våra rådgivare. Vår kundtjänst kan hjälpa dig med alla typer av frågor du har om att avregistrera bil och sälja bil till oss.

Vår personal finns tillgänglig på 08 12 44 30 00 (avgiftsfritt nummer) eller på e-post kundservice@vkdb.se.

  • Måndag till fredag: 08:00 - 20:00
  • Lördag: 09:00 - 16:00
  • Söndag: 12:00 - 16:00
Värdera din bil nu: