Ställa av bil vid försäljning - vi hjälper dig

Auto inkoop

1. Detta behöver vi för att ställa av din bil hos myndigheterna

För att viköperdinbil.se ska kunna ställa av din bil eller göra ett ägarbyte, behöver vi följande dokument:

  • Registreringsbevis Del 1: innehåller bland annat uppgifter om vem som äger bilen, tekniska uppgifter samt på- och avställning av bilen.
  • Registreringsbevis Del 2: en värdehandlig som visar bilens ägarhistoria.
  • Din id handling:

2. Avställd bil - din bekräftelse

Du kommer att få en bekräftelse från Transportstyrelsen samt ett e-postmeddelande från oss.

3. Är det möjligt för mig att ställa av bilen själv?

Du som säljare kan också ställa av bilen själv om så önskas. I vissa fall är detta till och med nödvändigt, till exempel om:

  • Du har en personlig registreringsskylt som ska återanvändas till ett annat fordon (tyvärr kan vi inte erbjuda denna tjänst).
  • Du har diplomatiska registreringsskyltar.

Väljer du att ställa av din bil själv överför vi betalningen för din bil först när vi har fått en bekräftelse på att den är genomförd.

4. Köper viköperdinbil.se redan avställda bilar?

Ja. Om man inte använder sitt fordon kan det vara smart att ställa av det så att man slipper betala fordonsskatt och trafikförsäkring. För oss är det inga problem att köpa en avregistrerad bil. Observera dock att vi inte kan provköra din bil om den är avställd eftersom den därmed har körförbud.

Vi har tyvärr inte möjlighet att besöka er för en fordonsundersökning. Funderar du på vad som gäller för just ditt fordon, om du får köra den till oss för en värdering eller om den behöver bogseras, är du välkommen att kontakta våra rådgivare.

Vår kundtjänst kan hjälpa dig med alla typer av frågor du har om att avregistrera bil och sälja bil till oss. De finns tillgängliga på 08 12 44 30 00 (avgiftsfritt nummer) eller på e-post kundservice@vkdb.se.

  • Måndag till fredag: 08:00 - 20:00
  • Lördag: 09:00 - 16:00
  • Söndag: 12:00 - 16:00
Värdera din bil nu: