Ställa av bil vid försäljning - vi hjälper dig

avställa bik

1. Detta behöver vi för att ställa av din bil hos myndigheterna

När du säljer din bil till viköperdinbil.se så ägarbyter vi och ställer av bilen åt dig i samband med att vi tar hand om allt administrativt pappersarbete. För att viköperdinbil.se ska kunna genomföra försäljningen och därmed ställa av din bil eller göra ett ägarbyte, behöver vi följande dokument:

  • Registreringsbevis Del 1: innehåller bland annat uppgifter om vem som äger bilen, tekniska uppgifter samt på- och avställning av bilen.
  • Registreringsbevis Del 2: en värdehandlig som visar bilens ägarhistoria.
  • Din id handling:

2. Avställd bil - din bekräftelse

Du kommer att få en bekräftelse från Transportstyrelsen samt ett e-postmeddelande från oss.

3. När bör du själv ställa av bilen

I vissa fall är det nödvändigt för dig som säljare att själv ställa av bilen, till exempel om:

  • Du har en personlig registreringsskylt som ska återanvändas till ett annat fordon (tyvärr kan vi inte erbjuda denna tjänst).
  • Du har diplomatiska registreringsskyltar.

Om du ställer av din bil själv överför vi betalningen för din bil först när vi har fått en bekräftelse på att den är genomförd. Vänligen observera att för att vi ska kunna ge dig ett så rättvist pris som möjligt bör din bil vara påställd.

4. Köper viköperdinbil.se redan avställda bilar?

Ja. Vi köper även avställda bilar. Observera att vi inte kan provköra din bil om den är avställd eftersom den därmed har körförbud. Detta kommer då att påverka ditt slutpris avsevärt.

Vi har tyvärr inte möjlighet att besöka er för en fordonsundersökning. Funderar du på vad som gäller för just ditt fordon, om du får köra den till oss för en värdering eller om den behöver bogseras, är du välkommen att kontakta våra rådgivare.

Vår kundtjänst kan hjälpa dig med alla typer av frågor du har om att avregistrera bil och sälja bil till oss. De finns tillgängliga på 08 12 44 30 00 (avgiftsfritt nummer) eller på e-post kundservice@vkdb.se.

  • Måndag till fredag: 08:30 - 19:00
  • Lördag: 08:30 - 13:00, 14:00-17:00
  • Söndag: Stängt
Värdera din bil nu: