Att sälja bil med kredit

Det kan vara svårt att sälja en bil med kredit eftersom få köpare är intresserade av att ta över en bil med lån. Gör det enkelt för dig själv, sälj den till oss.

viköperdinbil.se köper alla typer av bilar. Alla bilar som besöker våra stationer för en kostnadsfri bilvärdering följt av ett garanterat priserbjudande.

Har din bil ett lån kvar? Inga problem. När vi köper din bil hjälper vi dig att lösa lånet tillsammans med din långivare.

Starta med en onlinevärdering och upptäck hur enkelt det kan vara att sälja en bil. Eftersom våra tjänster är 100% gratis och icke-bindande, tjänar du alltid på att få ett priserbjudande från oss. Om inte annat som något att jämföra andra erbjudanden med.

Onlinevärdering
Boka tid för att sälja
Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Kostnadsfri
onlinevärdering

Expertvärdering på station

Sälj bara om
du vill

1. Sälja bil med kredit skuld - så här gör du

sälja bil lån

Det finns många sätt att finansiera sin bil på. Faktum är att det är väldigt få personer som kan betala bilen direkt. Ofta väljer man att ta ett lån hos banken eller bilhandlaren.

Det kan dock ta lång tid att betala av lånet och många upptäcker att de faktiskt vill sälja bil med lån kvar.

  • Kan man sälja en bil med kredit kvar? Det enkla svaret är - Ja.
  • Hur kan man sälja bil med lån på? Detta är lite mer komplicerat och avgörs beroende på om du säljer till privatperson, bilhandlare eller till exempel viköperdinbil.se.

Som regel gäller att när man vill sälja bil med lån privat eller till bilhandlare, måste du själv gå till din bank för att undersöka vad du har för villkor. Villkoren för olika lån brukar variera, även mellan olika billån, och påverkas även av skuldens storlek.

Om du enkelt vill sälja bil med lån kvar ska du besöka viköperdinbil.se. Det enda du behöver ta med till stationen är ett dokument som visar vem din långivare är samt skuldens storlek. Med hjälp av den informationen kan vi smidigt på plats se vad det finns för lösning på skulden.

2. Sälja bil privat med lån kvar

Vi startar med den knepigaste biten, sälja belånad bil privat. Att som privatperson sälja en belånad bil till en annan privatperson är inte det lättaste, vilket många vittnar om i olika onlineforum. Problemet handlar om tillit. När det handlar om lån, speciellt om en betydande summa pengar, måste båda parterna ha förtroende för varandra.

  1. Betala av bilen och sälj den sedan: Detta är naturligtvis det smidigaste men för de flesta inte realistiskt. Speciellt när det handlar om en relativt stor summa. Men har du pengarna - gör det.
  2. Be någon annan ta över lånet: Har du inte pengar till att lösa lånet bör du se över om du kan få någon att ta över det istället. Genom att kontakta din bank kan du undersöka om det finns möjlighet att skriva över lånet på köparen. Köparen betalar därefter av lånet åt dig. Svårigheterna med att sälja bil med kredit kvar är såklart att hitta någon köpare som är villig att gå med på ett övertagande. Många känner stor skepsis inför att ta över någon annans lån. Skulle du däremot hitta en köpare som är villig att gå med på detta bör ni tillsammans besöka din långivare för att minska bedrägeririsken.
  3. Be om betalning för bilen för att sedan kunna betala av lånet: Detta innebär ett stort risktagande för köparen. Även här är det svårt att hitta en köpare som är villig att göra en sådan affär. Köparen måste ha stort förtroende för säljaren om denne ska gå med på detta. Det värsta som kan hända, ur köparens synvinkel är följande: köparen betalar säljaren - papper skrivs under inklusive ägarbyte - säljaren betalar INTE lånet - köparen förlorar sina pengar och måste dessutom betala av skulden på bilen hen nu äger.

Tänk också på att en belånad bil i de flesta fall inte kan belånas igen. Den nya köparen kan alltså inte ta ett lån för att köpa din belånade bil.

Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Sälja bil med kredit

3. Sälja bil med lån till bilfirma

Eftersom det kan vara lite krångligt att sälja sin bil privat med lån kvar, då lånet måste lösas innan försäljningen, väljer många att sälja sin bil till en bilhandlare för att få hjälp med lånet.

Ett alternativ här är att sälja tillbaka bilen till den bilhandlare där du tidigare köpt den. Köpte du din belånade bil på något annat sätt, till exempel direkt från tillverkaren eller från en privatperson, är inte detta alternativ aktuellt för dig.

Det andra alternativet är att höra dig runt bland bilhandlare i din stad för att undersöka om någon kan tänka sig att köpa din typ av bil. Vanligtvis säljer och köper bilhandlare endast med speciella märken, modeller och årsmodeller.

Går du till bilhandlaren för att sälja en begagnad bil och lösa lånet samtidigt får du ofta hjälp med det. Ska du samtidigt köpa en ny bil har du dock inget bra förhandlingsläge. Det är alltid svårt att göra en bra affär när du både ska köpa och sälja en bil samtidigt.

När du byter in en bil uppstår ofta förvirring kring olika erbjudanden, du får bara en "mellanskillnad", och det är svårt att veta om du gör en bra deal. När även lånet betalas av samtidigt är det ännu svårare att veta om du får ett bra erbjudande eller ej. Välj att sälja bilen med kredit kvar separat för att göra en bra affär!

Valet mellan att sälja en bli med kredit privat eller tillbaka till bilhandeln handlar om hur gärna du vill göra en ekonomisk vinst kontra få en smidig och snabb affär.

4. Sälj din belånade bil enkelt med viköperdinbil.se!

Men frågan är, finns det ett sätt att kombinera de två? Få ut mest för bilen, men på ett okomplicerat och snabbt sätt? Svaret är att det går - med viköperdinbil.se!

Till viköperdinbil.se kan du snabbt, säkert och enkelt sälja en bil med lån kvar. Förutom att vi köper din bil till ett rättvist pris, hjälper vi dig också att lösa ditt billån.

Vi på viköperdinbil.se hjälper dig att lösa ditt lån hos finansiären utan att du behöver byta in din gamla bil. Det spelar ingen roll om du vill sälja bil med lån kvar hos en bank eller hos en bilfirma.

Hos oss får du alltid hjälp! Vi hjälper dig även att ta över leasingbilar och sälja bil som har kredit eller satts i pant. Vänd dig till oss när du vill sälja bilen med kredit – men ändå göra det snabbt och smidigt. Få bästa pris för bilen, sälj den separat till viköperdinbil.se!

Vår idé är att erbjuda dig som privatperson ett enkelt och smidigt alternativ till privat bilförsäljning. Vi finns här när du vill sälja bil smidigt. Genom våra två kostnadsfria värderingar får du ett pris som ligger rätt i tiden och står sig på marknaden.

Har du några frågor är du varmt välkommen in till oss. Och glöm inte - ingenting hos oss är bindande och allt är kostnadsfritt!

Så här betygsätter våra kunder vår service

Mycket trevligt bemötande och professionell behandling av bil och kund
Carl-Gunnar H. | Uppsala | Renault Grand Scenic, 2006 24.09.2019
Det var mycket smidigt!
Leif H. | Bandhagen | Volvo XC 70, 2004 04.06.2019
Jättetrevlig och hjälpsam personal. Snabbt och enkelt
Anki W. | Hisings Backa | Citroen C4 Picasso, 2012 09.01.2019