Värdeminskning av bil - så fungerar det!

Vänd dig enkelt till viköperdinbil.se för att räkna ut värdeminskning av en bil. Vi är experter på värdering av alla sorters bilar.

Med viköperdinbil.se’s tjänster kan du räkna ut värdeminskningen av en bil individuellt och kostnadsfritt. Från oss får du direkt ett genomsnittsvärde av din bil. Använd först vår kostnadsfria onlinevärdering. Därefter har du möjlighet att få ett konkret priserbjudande efter ett personligt möte på en av våra stationer.

Beräkna värdeminskning av en begagnad bil i vår onlinevärderare idag och besök oss sedan på någon av våra stationer runt om i Sverige. Våra experter undersöker och provkör din bil och i slutet av värdering kan du sälja den till oss direkt - snabbt, säkert och till bästa pris.

Onlinevärdering
Boka tid för att sälja
Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Kostnadsfri
onlinevärdering

Expertvärdering på station

Sälj bara om
du vill

1. Räkna ut värdeminskning av en bil

Instrumentbräda på en turkos vintagebil

Oavsett vilken typ av bil du säljer, gammal eller ny, elbil eller bensinbil, såkommer priset att spela en avgörande roll i bilförsäljningen. Både nya och begagnade bilar genomgår under årens lopp en stor värdeminskning. En bils värde påverkas bland annat av antal körda kilometer och dess ålder.

Graf som visar sambandet mellan bilens pris ochs dess ålder och mätarställning

Även om man installerar ny bilradio, luftkonditionering, eller lagar motorfel, så spelar antalet körda kilometer samt bilens ålder en avgörande roll för dess värde.

På grund av att en bil minskar i värde så pass snabbt, för var dag som går, så kan det vara värt att ordna sin tilltänkta bilförsäljning tidigare snarare än senare.

I regel kan man säga att ju äldre en bil är desto svårare försäljning - oavsett om bilen är utan skador och har få kilometer på nacken eller om bilen är halvskadad med hög mätarställning.

Det första du bör göra vid en bilförsäljning, innan du börjar kontakta återförsäljare eller privata bilköpare, är att ta reda på bilens värde. Tips för hur man beräknar värdet, eller värdeminskning av en bil, går att hitta i olika guider och i checklistor på internet.

Det finns många erbjudanden som låter dig uppskatta din begagnade bils värde och därmed också få reda på hur mycket den har minskat i värde sen du köpte den.

Den typen av tjänster räknar dock bara ut ett orienteringspris av din bil eftersom de bara tar med nyckeldata i beräkningarna, så som registreringsår, fordonsklass och mätarställning.

Annan användbar information för att kunna göra en korrekt värdering av bilen utelämnas; så som ytterligare teknik, annan utrustning, samt bilens olyckor, skador och allmäna skick.

Expertutlåtande viktigt för korrekt bedömning av värdeminskning på bil

Vi rekommenderar att kombinera en onlinevärdering av allt från småbilar och sportbilar till olycksdrabbade bilar, med en personlig värderign av våra experter. För att få fram det verkliga värdet på bilen är det viktigt att allt som influerar värdet kan bedömas direkt från bilen.

När allt kommer omkring kan det faktiskt vara så att fordon av samma modell och år kan ha helt olika värde på grund av att deras individuella skick och utrustning.

Skador gör såklart att bilen förlorar i värde medan en väl underhållen bil, i ett gott skick, med många tillbehör och extramaterial påverkar priset positivt.

För att kunna ta hänsyn till en bils alla individuella faktorer under en värdering är det nödvändigt att besöka en verkstad, bilhandlare eller oberoende expert. Experten kan således bedöma viktig nyckeldata för bilen som modell, fordonets ålder, körsträcka, samt övriga villkor så som färg, motorskick, interiör, samt om bilen är olycksfri.

Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

För att få ett riktigt värde på din bil är dessa delar nödvändiga att ta med i beräkningarna. Däröver ska rådande marknadssituation, skador, fel, och tidigare reparationer tas med i beräkningarna. Även en provkörning kan vara nödvändig eftersom det hjälper bilvärderingen.

Professionella partner för att se din bils värdeminskning - viköperdinbil.se

Front lykta på en blå vintage bil

På viköperdinbil.se erbjuder vi just denna kombination av kostnadsfri onlinevärdering plus personlig värdering och rådgivning ute på våra stationer. Efter den personliga utlåtningen av din bils värdeminskning på stationen kan du sälja din din begagnade bil direkt till oss.

Vi köper allt från klassiska bilar till sportbilar och halvkombin till stadsjeepar. När vi överför betalningen så har du pengarna säkert på ditt konto efter några bankdagar. Du kan lita på värdeminskningen av din bil som vi beräknar.

2. Beräkna värdeminskning av begagnad bil professionellt

Efter att våra experter har undersökt din begagnade bil på plats i en av våra stationer för att avgöra bilens värdeminskning kan du få chansen att sälja din bil direkt.

Ju längre du väntar på att sälja ditt gamla fordon för att leta efter rätt köpare, desto mer kommer din bil att förlora i värde. Vilket tyvärr kan bli verklighet om man väljer att sälja sin bil privat via en annons-sida, då man kan komma att få vänta i veckor och ibland månader på att få sålt sin bil.

För att undvika onödig värdeminskning av din bil så är det bästa alternativet att göra en snabb bilvärdering och en efterföljande försäljning med ett säkert köpeavtal.

Vare sig det gäller bilar som Audi eller Volvo som går på diesel eller bensin, har automatisk eller manuell växellåda, hög eller låg vägmätare, är en fraktbil eller sportbil; alla dessa olika faktorer påverkar dess försäljningsmöjligheter.

Med proffessionell hjälp kan man med lätthet räkna ut värdeminskningen av en bil, oavsett bilmodell, och sedan få reda på marknadsläget för just din bil.

3. Gratis expertutvärdering och professionellt köp

Ett leende par som sitter på en bil

Använd viköperdinbil.se’s kostnadsfria onlinevärderare för att snabbt och enkelt beräkna värdeminskning av din bil. På bara några minuter får du en uppskattning av din bils värde direkt på vår hemsida.

Ordna sedan lätt ett besök i en av våra rikstäckande stationer. På våra stationer har du möjlighet att sälja din bil omgående, om du själv vill det. När du får ett priserbjudande kan välja att lämna bilen direkt.

Med viköperdinbil.se har du, i motsats till vanliga annonssidor för bilförsäljning, möjlighet att sälja din bil på bara en dag. Ju snabbare du agerar desto mindre värdeminskning på en begagnad bil.

Våra Tips

Om du funderar på att köpa en ny bil efter att du sålt din gamla så rekommenderar vi att ta hänsyn till eventuell värdeminskning av bilen följande år. Det kan vara värt att vända sig till experter för att få hjälp med att räkna ut en bils värdeminskning.

Gör man det minskar man risken att göra ett dåligt bilköp och att man måste göra många reparationer för att förbättra värdet.

Så här betygsätter våra kunder vår service

Jag upplever servicen väldigt bra. Killen förklarade sakligt och grundligt hela värderingsprocessen. Det gick snabbt och jag fick ett bra pris. Pengarna på kontot inom två dagar som det var sagt. Ägarbyte fixat, försäkring uppsagd. Helt enkelt, superbra
Sofie E. | Norrköping | Citroen C3, 2010 21.09.2019
Mycket nöjd, trevligt bemötande av kunnig personal! Allt gick mycket smidigt till.
Per I. | Kållered | Saab 9-3, 2007 24.08.2019
Varma rekommendationer, bästa & enklaste bilförsäljningen jag gjort.
Anders E. | Uppsala | Ford Mondeo, 2007 27.07.2019