Bilvärdering gratis från viköperdinbil.se

Att veta vad den begagnade bilen är värd är extra viktigt inför en försäljning. Gör en bilvärdering gratis online på viköperdinbil.se.

Det är svårt att vara objektiv när man ska värdera sin egen. Dessutom är det svårt sätta ett korrekt värde om man inte besitter expertkompetens i ämnet samt har dåligt med tid att göra en marknadsanalys.

Lättare är istället att göra en onlinevärdering och för att få ett värde på din bil automatiskt uträknat. Detta värde är dock inte komplett.

För en komplett värdering av din bil ska du besöka någon av våra stationer där en expert personligen genomgår din bil och ger dig sedan ett priserbjudande. Värdera din bil gratis idag!

Onlinevärdering
Boka tid för att sälja
Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Kostnadsfri
onlinevärdering

Expertvärdering på station

Sälj bara om
du vill

1. Så här kan du värdera din bil gratis

Barn som leker på en bil

Onlinevärderingen från viköperdinbil.se baseras på en omfattande databas när den beräknar den genomsnittliga värdeförlusten för din bil. Resultatet från din onlinevärderingen ser du direkt men du får den även skickad till din e-post.

Det matematiskt bestämda referensvärdet återspeglar dock inte bilens faktiska värde, vilket kan vara både högre och lägre än onlinevärderingen. En onlinevärdering bör du alltså bara använda som ett orienteringspris.

Detta beror på att bilens aktuella skick inte beaktas vid en onlinevärdering eftersom den inte har genomgåtts fysiskt. Observera därför att det pris du får online inte är ett försäljningspris, utan ett uppskattat bilvärde.

I själva verket är det informativa värdet av en onlinevärdering begränsat, eftersom det krävs många fler detaljer för att bestämma ett rättvist försäljningspris för en begagnad bil.

Om du korrekt och exakt vill värdera en bil bör du i anslutning till onlinevärderingen även besöka någon av våra stationer där vår utbildade personal värdera bilen personligen.

2. Två bilvärderingar gratis

Det finns flera olika leverantörer som utför bilvärderingar. Eftersom olika erbjudanden om bilvärdering gratis skiljer sig från leverantör till leverantör är det viktigt att i förväg veta vad som kan förväntas.

Detta kan vi på viköperdinbil.se erbjuda:

viköperdinbil.se

Onlinevärdering

Personlig värdering på stationen

Kostnader

Hur lång tid tar besöket?

 • ca 30 minuter

Blå vintage bil med blå himmel bakom

Så här går en gratis bilvärdering till på våra stationer

På viköperdinbil.se’s stationer möts du av en standardiserad process. Under värderingen används en checklista för att grundligt inspektera alla värdefaktorer.

Bilvärderingen är gratis, utan dolda avgifter, och tar cirka 30 minuter. Boka enkelt en tid på en station nära dig, vi finns på många platser runt om i Sverige.

Våra experter som möter dig värderar följande på din bil:

 1. Kontroll av fordonsdata och utrustning

  Avstämning av fordonsdetaljer, granskning av fordonsdokument, registrering av specialutrustning, förtydligande av specifika frågor såsom ombyggnader eller andra uppgraderingar på bilen.

 2. Köregenskaper

  En kort provkörning för att bland annat kontrollera motor, styrning och bromsar.

 3. Kontroll av allmäntillståndet

  Bilens skick, både inuti och utanpå.

 4. Bilddokumentation av värdefaktorer

  Bilder tas för att dokumentera värdet av din bil och för att skickas till prissättningsavdelningen i Stockholm.

 5. Kontroll av servicehäftet

  Reparationshistorik, underhåll, samt bevis för originaldelar.

Om värdehöjande reparationer har utförts på din begagnade bil undersöker vi kvaliteten på utförandet. Vi kan till exempel genom mätning av beläggningstätheten avgöra huruvida en lackering har utförts på ett professionellt sätt. Vilket kan ge ett högre värde på en begagnad bil.

Dina tidigare reparationer blir också grundligt undersökta och dokumenterade, så att så många faktorer som möjligt inkluderas i värderingen.

Om frågor uppstår under värderingen på vår station hjälper våra experter dig gärna.


Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Vad kan öka värdet på min bil?

Den som investerar i omfattande specialutrustning vid bilköp får en exklusiv komfort. Extrafunktioner som parkeringsassistent, röststyrning eller inbyggd wifi.

Efter några år får du dock bara tillbaka en bråkdel av de pengar som du ursprungligen betalat för sådant. Det beror på att bilars olika extrafinesser förbättras med varje ny modell. Det som är exklusivt idag erbjuds som standard om några år.

Däremot finns tumregeln att, ju högre fordonsklass, ju högre utsträckning kommer extrautrustning att betalas av den nya köparen.

3. Ta med detta till din bilvärdering på stationen

För att vi ska kunna köpa din bil på vår station finns det vissa handlingar du behöver ta med samt andra dokument och tillbehör som kan öka värdet på din bil.

Obligatoriskt för att kunna sälja på plats:

 • Registreringsbevis Del 1: innehåller bland annat uppgifter om vem som äger bilen, tekniska uppgifter samt uppgifter om bilens på- och avställningar.
 • Registreringsbevis Del 2: en värdehandling som visar bilens ägarhistoria.
 • Din id handling:

För att öka bilens värde kan du även ta med följande:

 • Servicebok och andra manualer
 • Protokoll från besiktningen
 • Fakturor och dokument om underhåll och reparationer
 • Sommar- eller vinterdäck (om tillgängligt)
 • Eventuella extranycklar och fjärrkontroller

4. Olika anledningar till att man vill göra en bilvärdering

Det finns flera skäl till att överväga en bilvärdering. Speciellt om bilen råkat ut för någon typ av skada. En värdering är särskilt viktig om ditt försäkringsbolag ska tillhandahålla ersättning för eventuella skador eller förluster. Detta gäller till exempel vid stöld eller olycka.

Värdering efter en bilstöld

Efter en stöld är det först nödvändigt att göra en polisanmälan. Dessutom måste försäkringsbolaget samt även banken (om bilen är finansierad) informeras i god tid. I de fall du har en försäkring som gäller vid stöld, blir bilen försäkringsbolagets egendom om den inte hittats inom en månad.

Om bilen däremot upphittas innan månadens slut, hjälper försäkringen dig med bärgning till lämplig verkstad. Vid verkstaden avgörs de eventuella skador som försäkringsbolaget ska ersätta.

En gratis bilvärdering från viköperdinbil.se kan du använda som referens till försäkringsbolaget. Däremot kommer försäkringsbolaget göra sin egen värdering efter en skada för att använda som det officiella värdet.

Bestämning av skada - bilens värde efter en olycka

Efter en olycka måste du anmäla det till ditt eget försäkringsbolag omedelbart. Både du och den andra föraren ska anmäla det som inträffat till respektive försäkringsbolag. Beroende på vad du har för typ av bil, eller dess ålder, har du eventuellt både vagnskadegaranti och försäkring.

För att hävda sina egna fordringar med den andra partens försäkring måste skadan på fordonet värderas. Detta är nödvändigt om en betydande försämring har uppstått på grund av skadorna.

Beroende på vilken typ av olycka du råkat ut för, singelolycka, dikeskörning, djurkollision, eller krock med annat fordon, så har försäkringsbolaget vanligtvis olika regler.

När du anmält skadan till försäkringsbolaget så får du bekräftat för vad som gäller i just ditt fall. I vissa fall blir du hänvisad till en verkstad där de ska värdera omfattningen av skadan.

Samma gäller här, att värdera bilen gratis hos viköperdinbil.se kommer inte godtas som en officiell värdering av försäkringsbolaget. De använder sina egna värderare för detta.

Bilvärdering gratis - före försäljningen

Men inte bara i försäkringsärenden är en professionell värdering för ett fordon meningsfullt. Det är såklart mycket fördelaktigt att veta vad din bil är värd när du vill sälja den.

I många fall skiljer sig din egen subjektiva värdering av din bil avsevärt från den värdering en expert utför.

För att realistiskt kunna uppskatta försäljningspriset och därmed få en solid förhandlingsbasis, är det därför värt att genomföra en bilvärdering inför en försäljning.

viköperdinbil.se har specialiserat sig på inköp av begagnade fordon och erbjuder dig en sådan bilvärdering gratis på våra stationer.

Så här betygsätter våra kunder vår service

.snabbt enkelt och pengar fort på kontot
Camilla K. | Uppsala | Volvo V 70, 2006 18.09.2019
Mycket nöjd med allt. Snabbt och effektivt.
Bjarne N. | Malmö | Mazda 6, 2010 21.08.2019
Trevlig personal det finns inget att klaga på
Kerstin T. | Solna | Ford Ka, 2012 23.07.2019