Gratis bilvärdering online med fast försäljningspris direkt

Att veta vad den begagnade bilen är värd är extra viktigt inför en försäljning. Gör en bilvärdering gratis online på viköperdinbil.se.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Det är svårt att vara objektiv när man ska värdera sin egen. Dessutom är det svårt sätta ett korrekt värde om man inte besitter expertkompetens i ämnet samt har dåligt med tid att göra en marknadsanalys.

Lättare är istället att göra en onlinevärdering och för att få ett värde på din bil professionellt uträknat. Du anger först allmänna uppgifter om din bil, sedan om dess skick och utrustning. Sista steget är att ladda upp ett foto på bilens exteriör och du får ett slutligt försäljningspris direkt online.

Värdera din bil gratis idag!

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Så här kan du värdera din bil gratis

Barn som leker på en bil

Det första steget i en onlinevärdering från viköperdinbil.se baseras på en omfattande databas när den beräknar den genomsnittliga värdeförlusten för din bil. Detta hjälper oss att först få en statistisk uppfatnning gällandet priset för din bil.

Det matematiskt bestämda referensvärdet återspeglar dock inte bilens faktiska värde, vilket kan vara både högre och lägre än prisuppskattningen. Därför ber vi dig att fylla i resterande del av onlinevärderingenför att få ett en fullständig värdering och ett riktigt pris för din bil.

Detta beror på att bilens aktuella skick inte beaktas när du bara anger registreringsåret och mätarställningen. Vi vill inte ge dig ett uppskattat bilvärde utan ett rättvist försäljningspris som du faktiskt kan sälja din begagnade bil för om du vill.

Om du korrekt och exakt vill värdera en bil bör du alltså fylla i hela onlinevärderingen genom att ange ytterligare information om din bil. Vi har skapat ett värderingsverktyg som gör att du kan få ett korrekt värde för din bil genom att i några få steg ange uppgifter om din bil och ladda upp en bild.

2. Prisuppskattning och bilvärdering gratis

Det finns flera olika leverantörer som utför bilvärderingar. Eftersom olika erbjudanden om bilvärdering gratis skiljer sig från leverantör till leverantör är det viktigt att i förväg veta vad som kan förväntas.

Detta kan vi på viköperdinbil.se erbjuda:

viköperdinbil.se

Enbart statistisk prisuppskattning

Professionell onlinevärdering

Kostnader

Snabb överlämning av bilen på en station nära dig

 • Det tar ca 30 minuter

Blå vintage bil med blå himmel bakom

Så här funkar en gratis bilvärdering till med vår onlinevärdering

På vår hemsida ombedes du att ange ytterligare information om din bil för att kunna ge dig ett exakt värde. Det är lite som en checklista av alla värdefaktorer.

Första sektionen rör sig om allmänna uppgifter om din bil, t.ex. hur många nycklar och uppsättningar däck finns tillgängliga samt färg på bilklädsel och lacken.

Andra sektionen handlar om din bils skick och utrustning eller modifikationer. Vi ber dig även ange eventuella skador och reparationer som utförts.

I det tredje och sista steget ber vi dig ladda upp en bild på bilens utsida och du får därefter ditt försäljningspris via e-post

När du fått ditt försäljningspris kan du enkelt boka en tid på en station nära dig för att överlämna och sälja din bil. På stationen görs en snabb kontroll av uppgifterna du angett samt en kort provkörning. Hela besöket tar inte mer än 30 minuter.

Följande värdefaktorer tas i beaktning för värdet av din bil:

 1. Kontroll av fordonsdata och utrustning

  Avstämning av fordonsdetaljer, granskning av fordonsdokument, registrering av specialutrustning, förtydligande av specifika frågor såsom ombyggnader eller andra uppgraderingar på bilen.

 2. Köregenskaper

  En kort provkörning för att bland annat kontrollera motor, styrning och bromsar.

 3. Kontroll av allmäntillståndet

  Bilens skick, både inuti och utanpå.

 4. Bilddokumentation av värdefaktorer

  Bilder behövs för att dokumentera värdet av din bil.

 5. Kontroll av servicehäftet

  Reparationshistorik, underhåll, samt bevis för originaldelar.

Om värdehöjande reparationer har utförts på din begagnade bil undersöker vi kvaliteten på utförandet. Vi kan till exempel genom mätning av beläggningstätheten avgöra huruvida en lackering har utförts på ett professionellt sätt. Vilket kan ge ett högre värde på en begagnad bil.

Dina tidigare reparationer blir också grundligt undersökta och dokumenterade, så att så många faktorer som möjligt inkluderas.

Om frågor uppstår när du sedan besöker vår station hjälper våra experter dig gärna.


Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Vad kan öka värdet på min bil?

Den som investerar i omfattande specialutrustning vid bilköp får en exklusiv komfort. Extrafunktioner som parkeringsassistent, röststyrning eller inbyggd wifi.

Efter några år får du dock bara tillbaka en bråkdel av de pengar som du ursprungligen betalat för sådant. Det beror på att bilars olika extrafinesser förbättras med varje ny modell. Det som är exklusivt idag erbjuds som standard om några år.

Däremot finns tumregeln att, ju högre fordonsklass, ju högre utsträckning kommer extrautrustning att betalas av den nya köparen.

3. Ta med detta till din överlämningen på stationen

För att vi ska kunna köpa din bil på vår station finns det vissa handlingar du behöver ta med samt andra dokument och tillbehör som kan öka värdet på din bil.

Obligatoriskt för att kunna sälja på plats:

 • Registreringsbevis Del 1: innehåller bland annat uppgifter om vem som äger bilen, tekniska uppgifter samt uppgifter om bilens på- och avställningar.
 • Registreringsbevis Del 2: en värdehandling som visar bilens ägarhistoria.
 • Din id handling:

För att öka bilens värde kan du även ta med följande:

 • Servicebok och andra manualer
 • Protokoll från besiktningen
 • Fakturor och dokument om underhåll och reparationer
 • Sommar- eller vinterdäck (om tillgängligt)
 • Eventuella extranycklar och fjärrkontroller

4. Olika anledningar till att man vill göra en bilvärdering

Det finns flera skäl till att överväga en bilvärdering. Speciellt om bilen råkat ut för någon typ av skada. En värdering är särskilt viktig om ditt försäkringsbolag ska tillhandahålla ersättning för eventuella skador eller förluster. Detta gäller till exempel vid stöld eller olycka.

Värdering efter en bilstöld

Efter en stöld är det först nödvändigt att göra en polisanmälan. Dessutom måste försäkringsbolaget samt även banken (om bilen är finansierad) informeras i god tid. I de fall du har en försäkring som gäller vid stöld, blir bilen försäkringsbolagets egendom om den inte hittats inom en månad.

Om bilen däremot upphittas innan månadens slut, hjälper försäkringen dig med bärgning till lämplig verkstad. Vid verkstaden avgörs de eventuella skador som försäkringsbolaget ska ersätta.

En gratis bilvärdering från viköperdinbil.se kan du använda som referens till försäkringsbolaget. Däremot kommer försäkringsbolaget göra sin egen värdering efter en skada för att använda som det officiella värdet.

Bestämning av skada - bilens värde efter en olycka

Efter en olycka måste du anmäla det till ditt eget försäkringsbolag omedelbart. Både du och den andra föraren ska anmäla det som inträffat till respektive försäkringsbolag. Beroende på vad du har för typ av bil, eller dess ålder, har du eventuellt både vagnskadegaranti och försäkring.

För att hävda sina egna fordringar med den andra partens försäkring måste skadan på fordonet värderas. Detta är nödvändigt om en betydande försämring har uppstått på grund av skadorna.

Beroende på vilken typ av olycka du råkat ut för, singelolycka, dikeskörning, djurkollision, eller krock med annat fordon, så har försäkringsbolaget vanligtvis olika regler.

När du anmält skadan till försäkringsbolaget så får du bekräftat för vad som gäller i just ditt fall. I vissa fall blir du hänvisad till en verkstad där de ska värdera omfattningen av skadan.

Samma gäller här, att värdera bilen gratis hos viköperdinbil.se kommer inte godtas som en officiell värdering av försäkringsbolaget. De använder sina egna värderare för detta.

Bilvärdering gratis - före försäljningen

Men inte bara i försäkringsärenden är en professionell värdering för ett fordon meningsfullt. Det är såklart mycket fördelaktigt att veta vad din bil är värd när du vill sälja den.

I många fall skiljer sig din egen subjektiva värdering av din bil avsevärt från den värdering en expert utför.

För att realistiskt kunna uppskatta försäljningspriset och därmed få en solid förhandlingsbasis, är det därför värt att genomföra en bilvärdering inför en försäljning.

viköperdinbil.se har specialiserat sig på inköp av begagnade fordon och erbjuder dig en sådan bilvärdering både gratis och helt online.

Så här betygsätter våra kunder vår service