Din hjälp om du vill sälja din bil: begagnade bilpriser!

På Viköperdinbil.se hittar du begagnade bilpriser och kan då enkelt se hur mycket din bil är värd.

Listpriser för begagnade bilar är mest användbara när du vill få en uppfattning om vad din bil är värd, men vanligtvis måste du betala en avgift för att få tillgång till dessa informationer.

På viköperdinbil.se erbjuder vi en värdering av din bil - utan kostnad.

Efter en värdering kan du sälja din bil till oss till bästa möjliga pris, samtidigt som du användningen vår omfattande service.

Övertyga dig själv hur lätt det är! Över en miljon nöjda kunder i hela Europa kan redan bekräfta detta!

Värdera
Boka tid

Kostnadsfri
onlinevärdering

Expertvärdering på station

Sälj bara om
du vill

1. Ta reda på listpriset för din begagnade bil utan kostnad

Begagnade bilpriser

Listpriser för begagnade bilar är ett nyttigt hjälpmedel för att värdera fordon, men du måste samtidigt vara medveten om begränsningarna i prislistorna för begagnade bilar. Detta så att du kan förstå värderingen på rätt sätt. Om du exempelvis använder en aktuell prislista för att ta reda på priset för din BMW från 2015, bör du inte utgå från detta värde som ditt försäljningspris. Om du tror att du ska få exakt det värde som listan anger, förbiser du två viktiga detaljer: För det första måste du alltid tänka på ett visst förhandlingsutrymme vid en försäljning, och för det andra måste du även beakta bilens aktuella skick.

Tänk på att begagnade bilpriser inte är en bindande värdering eller en exakt prisbestämning. Dessa baseras på statistiska medelvärden och anger ett värde för en modell i perfekt skick med basutrustning. Därför gäller: Om du vill sälja din bil ska du endast använda de begagnade bilpriserna som en orientering och inte avstå från en extra rådgivning från en bilexpert.

Gratis värdering av din bil på viköperdinbil.se

Men en professionell expert är säkert väldigt dyr? Om du vill veta hur mycket din begagnade bil är värd, utan kostnad, bör du prova vår kostnadsfria värderingstjänst. På viköperdinbil.se får du reda på det statistiskt beräknade marknadsvärdet av din bil. Med vår kostnadsfria online-värderingstjänst får du alla listpriser för din begagnade bil utan kostnad, och får direkt en uppskattning om bilens värde.

I det andra steget av processen värderar vi din bil på en av våra stationer, så att vi sedan kan ge dig ett specifikt pris för din begagnade bil. Ange dina fordonsdata direkt i värderingstjänsten på vår webbplats, och slösa inte tid på att jämföra din bils värde med andra modeller på marknaden. Direkt efter fordonsvärderingen online kan du boka tid på en av våra stationer.

På en av våra stationer blir du välkomnad av en av våra experter, som går igenom din bil för att sedan ge dig ett exakt pris för vad just din bil är värd. Därefter får du ett prisförslag, utan extra kostnader. Du tar inga risker, och kan tänka igenom allting innan du bestämmer dig för att sälja din bil till oss. Vi erbjuder dig en solid värdering som garanterar att du kan sälja din bil till ett bra pris.

2. Begagnade bilpriser och vad de står för

Listpriser definierar medelvärdet för ett begagnat fordon. Men vem bestämmer egentligen listpriset, och varifrån kommer dessa genomsnittsdata? Listpriser för begagnade bilar baseras på den information som ges av recensenter, värderingsexperter och bilhandlare för begagnade bilar.

För en fordonsvärdering måste man först ange tillverkare, modell, typ, motortyp och eventuell specialmodell. Även mätarställningen är viktig när priset ska bestämmas. Just denna lista innebär att det blir omständligt och tidsödande att läsa listor med begagnade bilpriser. Kostnadsfri fordonsvärdering: viköperdinbil.se

Besök viköperdinbil.se och få en värdering av din begagnade bil, helt utan kostnad. Efter en fordonsvärdering online kan du boka tid på en av våra stationer och låta våra fordonsexperter vädera din bil mer ingående.

Denna expertvärdering är det avgörande steget för att bestämma restvärdet. Endast en expert på en av våra stationer kan granska alla individuella egenskaper i ditt fordon. Orsaken: varje bil har individuella utrustningsegenskaper som måste beaktas vid prissättningen.

En standardiserad prislista gör inte ditt fordon rättvisa jämfört med en värdering utifrån en prislista för begagnade bilar. Använd därför den professionella och kostnadsfria expertservicen på viköperdinbil.se för att bestämma restvärdet av din bil före försäljningen.

3. Priset för en begagnade bil bestäms av olika faktorer

Begagnade bilpriser

Hur bestäms listpriset för en begagnad bil exakt, och vilka punkter ingår i en prislista för bilar? Vilka är relevanta för det verkliga värdet av en bil? Konventionella online-värderingstjänster på nätet ger redan en fingervisning för vad din bil är värd. Här måste till exempel fordonets nyckelnummer anges. Detta nummer, som du hittar i fordonshandlingarna, innehåller alla data för din bil: modell, huvudtyp, undertyp samt motortyp.

Dessa data kan du givetvis även ange manuellt, men tänk på att den endast utgör en del av all information som i slutändan bestämmer bruttopriset i listan. Nedan hittar du mer information om detta. Dra fördel av våra tips!

Viktiga faktorer för att bestämma det begagnade bilpriset

Typ av fordons

  • Har du en personbil, en SUV eller en transportbil?

Märke

  • Från Alfa Romeo till Volvo - när listpriset ska bestämmas spelar märket en viktig roll, men även andra faktorer spelar in. Både märkets image och den aktuella statistiken över tekniska fel är exempel på vad som är relevant för prislistan över bilar.

Huvudtyp

  • I princip täcker detta in fordonets modellnamn: VW Polo, Toyota Auris, Renault Twingo, BMW 3er-serie eller Ford Focus, bara för att nämna ett fåtal.

Undertyp

  • Varje modell har en specifik undertyp: Enbart Ford Focus har till exempel fler än 20 olika undertyper. Sådana undertyper heter Ambiente, EcoBoost eller Titanium. Ofta kan du redan utifrån dessa namn bestämma vilken serieutrustning som är förhanden, som i sin tur ger en indikation för ett visst pris på din begagnade bil.

Motortyp

  • Här är det inte bara den rena informationen om det rör sig om ett dieselfordon, en bensindriven bil, ett hybridfordon eller med enbart en elmotor som är intressant. Även motortypens styrka är viktig. Generellt gäller: Ju mer hästkrafter eller kilowatt din bil har, desto högre blir listpriset, och desto mer är din bil värd.

Serieutrustning

  • Ofta avslöjar redan undertypen vilka utrustningsegenskaper som ingår i fordonets serieutrustning. Detta kan omfatta olika egenskaper såsom krockkudde på förarsidan eller passagerarsidan, ABS (antiblockeringssystem), nackstöd, ett tredje bromsljus, en varvtalsmätare, en uppvärmbar bakruta, dryckeshållare i mittkonsolen och en startspärr.
  • Medan en del modeller är utrustade med många seriefunktioner, har andra, framför allt mer prisvärda modeller eller mikrobilar, ofta en mycket begränsad serieutrustning. Samtidigt kan dessa vinna poäng bland begagnade bilpriser med följande faktor: specialutrustning.

Specialutrustning

  • Uppvärmbara ytterspeglar, sätesvärme, klimatanläggning eller klimatautomatik, metallic-lackering, ESP, xenonlampor, lädersäten, kupévärmare eller lättmetallfälgar kan du välja som specialutrustning när du köper en ny bil, men specialutrustning är ett specialfall. Dels höjer den endast fordonets värde till en viss del, och dessutom förlorar den värdet snabbare än det faktiska fordonet.
  • Dels är inte all slags specialutrustning av intresse för en potentiell köpare, och därmed inte relevant vid en försäljning. Av vår erfarenhet vet vi att exotiska finesser inte är speciellt försäljningsfrämjande. Dessutom spelar ofta fordonstypen en viktig roll: Ett fordon i premiumklassen behöver vissa extrautrustningar, som å andra sidan ingen förväntar sig i en mikrobil.

Mätarställning

  • Kör du långa eller korta sträckor? Mätarställningen är ett riktmärke för det sannolika slitaget på bilen. Medelvärden används för att beräkna begagnade bilpriser. Till exempel utgår man i regel från 1500 mil per år. Om bilen exempelvis har körts mindre under 2016, kommer värdet som anges i prislistan över begagnade bilar att stiga. Vid en markant högre mätarställning måste man utgå ifrån att slitagedelarna har slitits ned ännu mer och behöver bytas ut tidigare - en minuspunkt för bilens värde och bruttopriset i listan.

Punkter som inte kan beaktas

Olika data, så som tillverkningsår, motortyp, modell och typ av fordon i prislistan, tillämpas visserligen när listpriset ska bestämmas, men var för sig är dessa data inte särskilt informativa. Det är inte möjligt att ta med "mjuka" data i prislistan över begagnade bilar, t ex karossens och motorns skick. Även mätarställningen hör till dessa "mjuka" data. Dock behövs ändå dessa data för att kunna bestämma fordonets verkliga värde.

Även utbytesdelar spelar roll när värdet ska bestämmas. Om dessa delar nyligen har bytts ut, kommer detta i de flesta fall att höja värdet på din begagnade bil. Detta kan omfatta relativ små komponenter, exempelvis tändstift, kuggremmar eller luftfilter, men även större delar, så som avgassystem eller växellåda. Just de sistnämnda höjer fordonets värde markant, men situationen ser annorlunda ut om det rör sig om olycksskador. I regel sjunker fordonets värde här, såvida inte skadorna har åtgärdats på ett sådant fackmässigt sätt, att de delar som bytts ut mer eller mindre har ett nyvärde.

Resultat: Inte enbart basdata är avgörande för att bestämma det verkliga värdet och försäljningspriset av din bil. Värderingen av en begagnad bil måste alltid genomföras i två steg: Hård fakta måste jämföras med det verkliga tillståndet. På viköperdinbil.se värderas din bil alltid i två steg. Priset som har bestämts för din begagnade bil är därmed absolut seriöst och meningsfullt.

4. Varför betalar inte bilhandlaren ut listpriset?

Listpriset är ett riktvärde som bestäms utifrån olika parametrar, men eftersom det är ett inköpspris för bilhandlaren, återspeglar det inte försäljningspriset för bilen - detta kommer alltid att vara högre än det pris som bilhandlaren är beredd att betala till dig för din begagnade bil. Slutligen har bilhandlaren ytterligare kostnader vid en försäljning, vilket omfattar allting från lagring av fordonet, till marknadsföring och säljkampanjer.

Givetvis vill bilhandlaren även gå med vinst, och slutändan är en yrkesmässig försäljare skyldig att ge kunden två års garanti. Vid begagnade bilar kan denna garanti visserligen förkortas till ett år, men risken kvarstår ändå. Om skador uppstår på fordonet under denna tidsperiod, är bilhandlaren skyldig att åtgärda bristerna.

Så här betygsätter våra kunder vår service

Trevlig personal. Snabbt o Smidigt. Pålitlighet.
Joacim L. | Norrköping | BMW 3er, 2007 05.05.2019
Mycket snabb affär och fick bra pris också.
Osman Y. | Sundsvall | Audi A6 Allroad, 2008 28.10.2018
Bra personal snabb svar
HAVRAZ S. | Örebro | Volkswagen T5, 2006 13.10.2018

Gratis bilvärdering på bara ett steg