Intresserad av begagnade bilpriser? Så här får du de bästa

På viköperdinbil.se får du snabbt fram begagnade bilpriser så att du enkelt kan se hur mycket din bil är värd.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Listpriser för begagnade bilar är användbart när du vill få en uppfattning om vad din bil är värd, men vanligtvis måste du betala en avgift för att få tillgång till dem.

På viköperdinbil.se kan du få reda på vad din bil är värd - helt gratis. Starta med en bilvärdering onlineoch besök oss sedan för en snabb kontroll av biluppgifterna.

Efter kontrollen kan du sälja din bil till oss till bästa möjliga pris, samtidigt som du får användning av vår omfattande service.

Vi har redan över två miljoner nöjda kunder i hela Europa - ska du bli nästa?

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Få listpriset för din begagnade bil gratis

Man får begagnade bilpriser onlien med sin surfplatta

Listpriser för begagnade bilar är ett nyttigt hjälpmedel för att värdera fordon. Men samtidigt måste du vara medveten om begränsningarna i prislistorna för begagnade bilar, så att du förstår värderingen på rätt sätt.

Om du exempelvis använder en aktuell prislista för att ta reda på priset för din BMW från 2015, bör du inte utgå från detta värde som ditt försäljningspris.

Om du tror att du ska få exakt det värde som listan anger, förbiser du två viktiga detaljer:

 1. För det första måste du alltid tänka på ett visst förhandlingsutrymme vid en försäljning.
 2. För det andra måste du även beakta bilens aktuella skick.

Tänk på att begagnade bilpriser inte är en bindande värdering eller en exakt prisbestämning. Dessa baseras på statistiska medelvärden och anger ett värde för en modell i perfekt skick med basutrustning.

Därför gäller: Om du vill sälja din bil ska du endast använda de begagnade bilpriserna som en orientering och inte avstå från en extra rådgivning från en bilexpert.

Gratis värdering av din bil på viköperdinbil.se

Men en professionell expert är säkert väldigt dyr? Om du vill veta hur mycket din begagnade bil är värd, utan kostnad, bör du prova vår kostnadsfria värderingstjänst online.

På viköperdinbil.se får du reda på det aktuella marknadsvärdet av din bil.

Med vår kostnadsfria värderingstjänst får du alla begagnade bilpriser utan kostnad och snabbt veta bilens värde.

Vi värderar professionellt din bil helt online med hjälp av dig. Du anger uppgifter om din bil direkt i värderingstjänsten på vår webbplats och laddar upp en bild på bilens utsida. Du berättar alltså för oss om antal tidigare ägare, bilens färg, eventuellt slitage och skador samt om bilens generella skick.

Våra bilexperter fastställer sedan ett exakt värde för just din bil baserat på de uppgifter du angett. Allt sker smidigt nog helt online.

Efter du fått ditt försäljningspris via e-post kan du snabbt och enkelt boka en tid för överlämning av bilen på en station nära dig. Där gör vi en snabb kontroll av bilen för att bekräfta de uppgifterna du angett online och därmed även ditt försäljningspris.

Alla våra tjänster är gratis och utan bindning, det betyder alltså att den professionella värderingen online är helt gratis. Du får snabbt och enkelt tillgång till uppskattade och exakta begagnade bilpriser med viköperdinbil.se.

Vi erbjuder dig en solid värdering som garanterar att du kan sälja din bil till ett bra pris.

2. Begagnade bilpriser och vad de står för

Listpriser definierar medelvärdet för ett begagnat fordon. Men vem bestämmer egentligen listpriset, och varifrån kommer dessa genomsnittsdata?

Listpriser för begagnade bilar baseras på den information som ges av recensenter, värderingsexperter och bilhandlare för begagnade bilar.

Besök viköperdinbil.se och få din begagnade bil professionellt värderad, helt utan kostnad. Genom att du själv fyller i generella uppgifter om din bil får vi en ingående individuell bild av bilen.

Våra experter som har professionell kännedom om bilar och dess efterfrågan både i Sverige och Europa kan då fastställa ett slutligtförsäljningspris för din bil utan att du behöver gå någonstans.

En standardiserad prislista för begagnade bilar gör inte din bil rättvisa. Använd därför den professionella och kostnadsfria servicen från viköperdinbil.se för att bestämma värdet av din bil före försäljningen.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

3. Faktorer som påverkar priset för en begagnade bil

Person som räknar på en miniräknare vid en bil

Hur bestäms det begagnade bilpriset och vilka punkter ingår i en sådan prislista för bilar? Vilka är relevanta för det verkliga värdet av en bil?

Konventionella värderingstjänster på nätet ger redan en fingervisning för vad din bil är värd. I sådana måste du vanligtvis ange din bils chassinummer. Detta nummer innehåller alla data för din bil: modell, huvudtyp, undertyp samt motortyp.

Dessa data kan du givetvis även ange manuellt, men tänk på att den endast utgör en liten del av all information som i slutändan bestämmer bruttopriset i listan.

För att få en översikt av vilka faktorer som kan påverka din bils slutgiltiga försäljningspris, kan du titta se över listan nedan.

Viktiga faktorer för det begagnade bilpriset

Typ av fordon

 • Har du en personbil, en SUV eller en transportbil?

Märke

 • Från Alfa Romeo till Volvo - när listpriset ska bestämmas spelar märket en viktig roll, men även andra faktorer spelar in.

  Både märkets rykte och den aktuella statistiken över tekniska fel är exempel på vad som är relevant för prislistan över bilar.

Huvudtyp

 • I princip täcker detta in fordonets modellnamn: VW Polo, Toyota Auris, Renault Twingo, BMW 3er-serie eller Ford Focus, bara för att nämna ett fåtal.

Undertyp

 • Varje modell har en specifik undertyp: Enbart Ford Focus har till exempel fler än 20 olika undertyper. Sådana undertyper heter Ambiente, EcoBoost eller Titanium.

  Ofta kan du redan utifrån dessa namn snabbt få reda på vilken serieutrustning bilen sannolikt har, som i sin tur ger en indikation för ett visst pris på din begagnade bil.

Motortyp

 • Här är det informationen som avgör om det rör sig om ett dieselfordon, en bensindriven bil, ett hybridfordon eller med enbart en elmotor som är intressant.

  Även motortypens styrka är viktig. Generellt gäller: Ju fler hästkrafter eller kilowatt din bil har, desto högre blir listpriset, och desto mer är din bil värd.

Serieutrustning

 • Ofta avslöjar redan undertypen vilka utrustningsegenskaper som ingår i fordonets serieutrustning.

  Detta kan omfatta olika egenskaper såsom krockkudde på förarsidan eller passagerarsidan, ABS (antiblockeringssystem), nackstöd, ett tredje bromsljus, en varvtalsmätare, en uppvärmbar bakruta, dryckeshållare i mittkonsolen och en startspärr.

 • Medan en del modeller är utrustade med många seriefunktioner, har andra, framför allt mer prisvärda modeller eller mikrobilar, ofta en mycket begränsad serieutrustning.

  Samtidigt kan dessa vinna poäng bland begagnade bilpriser med följande faktor: specialutrustning.

Specialutrustning

 • Specialutrustning inkluderar bland annat uppvärmbara ytterspeglar, sätesvärme, klimatanläggning eller klimatautomatik, metallic-lackering, ESP, xenonlampor, lädersäten, kupévärmare eller lättmetallfälgar kan du välja som specialutrustning när du köper en ny bil.

  Dels höjer den endast fordonets värde till en viss del, dels förlorar de i värde snabbare än det faktiska fordonet.

  För det andra så är inte all slags specialutrustning av intresse för en potentiell köpare, och därmed inte relevant vid en försäljning. Av vår erfarenhet vet vi att exotiska finesser inte är speciellt försäljningsfrämjande.

  Dessutom spelar ofta fordonstypen en viktig roll: Ett fordon i premiumklassen behöver vissa extrautrustningar, som å andra sidan ingen förväntar sig i en mikrobil.

Mätarställning

 • Kör du långa eller korta sträckor? Mätarställningen är ett riktmärke för det sannolika slitaget på bilen.

  Medelvärden används för att beräkna begagnade bilpriser. Till exempel utgår man i regel från 1500 mil per år. Om bilen exempelvis har körts färre mil under något år, kommer värdet som anges i prislistan över begagnade bilar att vara lägre än vad du kan få.

  Vid en markant högre mätarställning måste man utgå ifrån att slitagedelarna har slitits ned ännu mer och behöver bytas ut tidigare - en minuspunkt för bilens värde och bruttopriset i listan.

Punkter som inte kan beaktas

Olika data, så som tillverkningsår, motortyp, modell och typ av fordon tillämpas visserligen när listpriset ska bestämmas, men var för sig är dessa data inte särskilt informativa.

Det är inte möjligt att ta med "mjuka" data i listan över begagnade bilpriser, till exempel karossens och motorns skick.

Även mätarställningen hör till dessa "mjuka" data. Dock behövs ändå dessa data för att kunna bestämma fordonets verkliga värde.

Även utbytesdelar spelar roll när värdet ska bestämmas. Om delar nyligen har bytts ut, kommer detta i de flesta fall att höja det begagnade bilpriset.

Detta kan omfatta relativ små komponenter, exempelvis tändstift, kuggremmar eller luftfilter. Men även större delar, så som avgassystem eller växellåda. Just det sistnämnda höjer fordonets värde markant, men situationen ser annorlunda ut om det rör sig om olycksskador.

I regel sjunker fordonets värde här, såvida inte skadorna har åtgärdats på ett sådant fackmässigt sätt, att de delar som bytts ut mer eller mindre har ett nyvärde.

Värderingen av en begagnad bil måste alltid genomföras i två steg: Hård fakta måste jämföras med det verkliga tillståndet. På viköperdinbil.se värderas din bil alltid i två steg. Priset som har bestämts för din begagnade bil är därmed absolut seriöst och meningsfullt.

4. Varför betalar inte bilhandlaren ut listpriset?

Listpriset är ett riktvärde som bestäms utifrån olika parametrar, men eftersom det är ett inköpspris för bilhandlaren, återspeglar det inte försäljningspriset för bilen.

Detta kommer alltid att vara högre än det pris som bilhandlaren är beredd att betala till dig för din begagnade bil.

Slutligen har bilhandlaren ytterligare kostnader vid en försäljning, vilket omfattar allting från lagring av fordonet, till marknadsföring och säljkampanjer.

Givetvis vill bilhandlaren även gå med vinst, och slutändan är en yrkesmässig försäljare skyldig att ge kunden två års garanti. De begagnade bilpriser du hittar hos bilhandlaren är därför som regel högre än de du finner på den privata marknaden.

Om skador uppstår på fordonet under denna tidsperiod, är bilhandlaren skyldig att åtgärda bristerna.

Så här betygsätter våra kunder vår service