Sälja bil till bilhandlare - tips & tricks

Spara tid och tjäna mer genom att sälja din bil till viköperdinbil.se.

När man vill sälja sin bil ställer sig många ofta frågan, ska jag sälja bil privat eller till bilhandlare? Beslutet kan vara svårt att ta. Hos bilhandlaren får du bilen sålt snabbt, men till ett lägre pris. En privatförsäljning, och andra sidan, kräver istället en betydande arbetsinsats från din sida.

Idag finns dock ett tredje alternativ som kombinerar det bästa av de två: viköperdinbil.se.

Vårt internationella handelsnätverk gör att vi kan köpa din bil till bästa pris, likt en privat försäljning. Dessutom garanterar vår professionella service en snabb och säker affär, precis som att sälja bil till bilhandlare.

Onlinevärdering
Boka tid för att sälja
Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Kostnadsfri
onlinevärdering

Expertvärdering på station

Sälj bara om
du vill

1. Sälja en bil till bilhandlare: lätt men mindre lönsamt

En funderande man, under texten Osäker på bilförsäljningen, vi ger dig för- och nackdelar med att sälja till bilhandlaren.

Här ger vi några tips på hur du förbereder dig och gör bästa möjliga affär när du ska sälja bil till bilfirma eller en bilköpare som viköperdinbil.se.

När man ska sälja sin bil måste man först bestämma sig för hur man vill gå till väga.

Många ratar direkt osäkerheten och det tidskrävande arbetet med att sälja privat. Av den anledningen väljer många bilägare det till synes enklaste alternativet; sälja bil till bilhandlare.

Vad man däremot bör ha i åtanke är att det kan vara svårt att få ett bra pris när man väljer att värdera och sälja sin bil hos en bilhandlare. Bilhandlaren vill inte riskera att göra en förlustaffär, kommer denne antagligen erbjuda ett pris under bilens marknadsvärde.

Hos bilhandlaren kan du dock ofta både sälja och köpa bilar, i olika typer av inbytesaffärer, vilket många uppskattar. Men även i en sådan affär ska man vara inställd på att man kan få ett jämförelsevis lågt pris för sin bil.

Förutom att man som regel inte går med vinst när man säljer till bilhandel, kan det det även vara svårt att hitta någon som tar emot just din typ av bil.

Det hör även till ovanligheterna att du kan sälja en bil med fel till bilhandlare eller sälja en begagnad bil till bilhandlare om den är av en äldre, opopulär, modell. Vanligtvis accepteras bara specifika märken och modeller, av nyare årgångar, utan fel och skador.

Att sälja begagnad bil till bilhandlare kan sammanfattas i följande för- och nackdelar.

 • Plus: Går snabbt och lätt
 • Minus: Du får mindre pengar än vid annan försäljning
Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Mörkblå bild med texten tips för att sälja bil till bilhandlare

4 Tips för att sälja begagnad bil till bilhandlare

När man som privatperson vill sälja bilen till bilhandlare kan man känna en viss osäkerhet eftersom de har större erfarenhet från bilbranschen.

Hur som helst, får detta inte göra att du intar en passiv roll vid förhandlingen. Det är en god idé att förbereda sig på vad man kan förvänta sig.

 1. Var påläst: Gör först och främst en uppskattning av marknadsvärdet på din bil och visa vid förhandlingen att du är påläst. Det allra bästa är att värdera bilen för att undvika att den säljs under dess värde. Prova ett onlineverktyg för detta ändamål, såsom det viköperdinbil.se erbjuder gratis.
 2. Var realistisk: De allra flesta företagare är införstådda med att nöjda kunder är det som ger störst intäkter i det långa loppet. Som ovan nämnts, kommer en bilhandlare att lämna ett bud som är ekonomiskt rimligt för denne; det finns alltid ett förhandlingsutrymme men de kan inte betala lika mycket som en slutkund (köpare) skulle kunna göra, eftersom handlaren även måste kunna sälja bilen med vinst och se till att verksamheten går runt.
 3. Överväg inbyten: Om du funderar på att sälja din bil till bilhandlare och samtidigt köpa en ny hos samma, kallas det inbyte. Vid en sådan affär är det viktigt att räkna på mellanskillnaden. Får du ett högt pris för din gamla bil, är antagligen nybilspriset även dyrt. Från ett ekonomiskt perspektiv är ofta det bästa att hantera varje affär separat.
 4. Var öppen för olika alternativ: Om du fortfarande inte är nöjd med erbjudandet kan du överväga andra alternativ, såsom en bilmäklare eller bilköpare, istället för att sälja bilen till en bilhandlare.

2. Bilköpare - som viköperdinbil.se

Det dyker upp nya aktörer, inklusive oss på viköperdinbil.se, som ett alternativ till traditionella bilhandlare. Dessa aktörer är specialiserade på tjänster för bilköp och strävar efter att skapa mervärde till sina kunder.

Det viköperdinbil.se kan erbjuda våra kunder är en skräddarsydd upplevelse där hela försäljningsprocessen tas om hand om.

Kvinna som slappnar av

Det innebär att jobbet för dig är färdigt i och med ditt första besök hos oss - om du vill.

Med två kostnadsfria bilvärderingar, en online och en av våra experter lokalt på stationerna, kan vi säkerställa att din bil säljs till bästa pris; för vad den verkligen är värd.

Du behöver inte längre åka till en bilhandlare och sälja din bil till ett pressat pris bara för att du vill ha en smidig försäljning.

Så här går det till

Våra erfarna experter på stationerna värderar din bil under cirka 30 minuter. Du har då även möjlighet att ställa alla dina frågor. Efter värderingen får du reda på bilens andrahandsvärde.

Baserat på andrahandsvärdet får du ett priserbjudande. Accepterar du erbjudandet kan du lämna kvar bilen så sköter vi resten, inklusive allt pappersarbete.

Det går således snabbt att sälja bilen till oss, minst lika snabbt som att sälja din bil till en bilhandlare.

Detta kan vi erbjuda dig:

 • Vi köper alla märken och modeller; gamla, nya, defekta, felfria, belånade.
 • Exklusiv värdering på vår station.
 • Snabb och smidig affär, Möjlighet att sälja bilen inom 24 timmar.
 • Alla tjänster är kostnadsfria och icke-bindande.
 • Vårt erbjudande är giltigt i några dagar så att du har möjlighet att jämföra det med andra erbjudanden.
 • Trygg försäljning med köpekontrakt.

Alla våra tjänster är helt kostnadsfria och du kan tjäna både tid och pengar på att sälja bilen till oss. Det finns inget att förlora - välkommen till viköperdinbil.se!

Så här betygsätter våra kunder vår service

Unga män och inget negativt menat, trevliga, bra servicen, gick bokstavligt talat under 30min och sen hade jag fått ett rättvist erbjudande. Kan starkt rekommendera!
Christer L. | Sollentuna-Edsberg | Volkswagen Golf V, 2003 25.09.2019
Snabbt. Smidigt. Trevlig personal. Fick mycket bra för bilen. Supernöjd !
Håkan B. | Kållered | Nissan Pathfinder, 2010 06.06.2019
Mycket trevligt bemötande och nöjd med värderingen.
Dino K. | Kållered | Ford Focus, 2008 11.01.2019