Sälja bil till bilhandlare eller bilköpare

Många erbjuder sig att hjälpa till med bilförsäljningen och det kan vara svårt att få en överblick över alternativen. Den som framför allt vill spara tid väljer ofta att sälja sin bil till en bilhandlare.

Att sälja sin bil kan kännas stressande och besvärligt eftersom man inte vet var man ska börja. Hos handlaren blir bilen såld direkt men säljaren får ofta acceptera ett lägre pris än vid andra typer av försäljning.

Många misstar sig dock om att det bara finns två alternativ, sälja bil privat eller till bilhandlare. Faktum är att det numera finns ett tredje alternativ som kombinerar det bästa av de två; viköperdinbil.se. Vi är en bilköpare dit man kan sälja till bästa pris, likt en privat försäljning men i en snabb och smidig process, likt att sälja bil till bilhandlare.

Värdera
Boka tid

Kostnadsfri
onlinevärdering

Expertvärdering på station

Sälj bara om
du vill

1. Sälja en bil till bilhandlare: lätt men mindre lönsamt

En funderande man, under texten Osäker på bilförsäljningen, vi ger dig för- och nackdelar med att sälja till bilhandlaren.

Här ger vi några tips på hur du förbereder dig och gör bästa möjliga affär när du säljer till en bilhandlare eller en bilköpare som viköperdinbil.se.

Ett av de första bekymren när man ska sälja sin bil är att man inte vet till vem man ska vända sig.

Många ratar direkt osäkerheten och det tidskrävande arbetet med att sälja privat. Av den anledningen väljer många bilägare det till synes enklaste alternativet; sälja bil till bilhandlare.

Det är dock svårt att få ett bra pris när man väljer att värdera sin bil hos en bilhandlare. Eftersom bilhandlaren inte vill riskera att göra en förlustaffär, kommer denne antagligen erbjuda ett pris under bilens marknadsvärde.

Hos bilhandlaren kan du dock ofta både sälja och köpa bilar, i olika typer av inbytesaffärer, vilket många uppskattar. Men även i en sådan affär ska man vara inställd på att man kan få ett jämförelsevis lågt pris för sin bil.

Förutom att man som regel inte går med vinst när man säljer till bilhandel, kan det det även vara svårt att hitta någon som tar emot just din typ av bil.

Det är vanligtvis inte heller möjligt att sälja bil med fel till bilhandlare eller sälja begagnad bil till bilhandlare om den exempelvis är av en äldre opopulär modell. Ofta accepteras bara specifika märken och modeller, av nyare årgångar, utan fel och skador.

Att sälja begagnad bil till bilhandlare kan sammanfattas i följande för- och nackdelar.

 • Plus: Går snabbt och lätt
 • Minus: Du får mindre pengar än vid annan försäljning
Mörkblå bild med texten tips för att sälja bil till bilhandlare

4 Tips - Sälja begagnad bil till bilhandlare

När man som privatperson vill sälja bil till bilhandlare kanske man känner en viss osäkerhet eftersom de har större erfarenhet från bilbranschen.

Hur som helst, får detta inte göra att du intar en passiv roll vid förhandlingen. Det är en god idé att förbereda sig på vad man kan förvänta.

 1. Var påläst: Gör först och främst en uppskattning av marknadsvärdet på din bil och visa vid förhandlingen att du är påläst. Det allra bästa är att värdera bilen för att undvika att den säljs under dess värde. Prova ett onlineverktyg för detta ändamål, såsom det viköperdinbil.se erbjuder gratis.
 2. Var realistisk: De allra flesta företagare är införstådda med att nöjda kunder är det som ger störst intäkter i det långa loppet. Som ovan nämnts, kommer en bilhandlare att lämna ett bud som är ekonomiskt rimligt för denne; det finns alltid ett förhandlingsutrymme men de kan inte betala lika mycket som en slutkund (köpare) skulle kunna göra, eftersom handlaren även måste kunna sälja bilen med vinst och se till att verksamheten går runt.
 3. Överväg inbyten: Om du funderar på att sälja din bil till bilhandlare och samtidigt köpa en ny hos samma, kallas det inbyte. Vid en sådan affär är det viktigt att räkna på mellanskillnaden. Får du ett högt pris för din gamla bil, är antagligen nybilspriset även dyrt. Från ett ekonomiskt perspektiv är ofta det bästa att hantera varje affär separat.
 4. Var öppen för olika alternativ: Om du fortfarande inte är nöjd med erbjudandet kan du överväga andra alternativ, såsom en bilmäklare eller bilköpare, istället för att sälja bilen till en bilhandlare.

2. Bilköpare - som viköperdinbil.se

Det dyker upp nya aktörer, inklusive oss på viköperdinbil.se, som ett alternativ till traditionella bilhandlare. Dessa aktörer är specialiserade på tjänster för bilköp och strävar efter att skapa mervärde till sina kunder.

Det viköperdinbil.se kan erbjuda våra kunder är en skräddarsydd upplevelse där hela försäljningsprocessen tas om hand om.

Kvinna som slappnar av

Det innebär att jobbet för dig är färdigt i och med ditt första besök hos oss - om du vill.

Med två kostnadsfria bilvärderingar, en online och en av våra experter lokalt på stationerna, kan vi säkerställa att din bil säljs till bästa pris; för vad den verkligen är värd.

Du behöver inte längre åka till en bilhandlare och sälja din bil till ett pressat pris bara för att du vill ha en smidig försäljning.

Så här går det till

Våra erfarna experter på stationerna värderar din bil under cirka 30 minuter. Du har då även möjlighet att ställa alla dina frågor. Efter värderingen får du reda på bilens andrahandsvärde.

Baserat på andrahandsvärdet får du ett priserbjudande. Accepterar du erbjudandet kan du lämna kvar bilen så sköter vi resten, inklusive allt pappersarbete.

Det går således snabbt att sälja bilen till oss, minst lika snabbt som att sälja din bil till en bilhandlare.

Detta kan vi erbjuda dig:

 • Vi köper alla märken och modeller; gamla, nya, defekta, felfria, belånade.
 • Exklusiv värdering på vår station.
 • Snabb och smidig affär, Möjlighet att sälja bilen inom 24 timmar.
 • Alla tjänster är kostnadsfria och icke-bindande.
 • Vårt erbjudande är giltigt i några dagar så att du har möjlighet att jämföra det med andra erbjudanden.
 • Trygg försäljning med köpekontrakt.

Alla våra tjänster är helt kostnadsfria och du kan tjäna både tid och pengar på att sälja bilen till oss. Det finns inget att förlora - välkommen till viköperdinbil.se!

Så här betygsätter våra kunder vår service

Mycket trevligt bemötande och nöjd med värderingen.
Dino K. | Kållered | Ford Focus, 2008 11.01.2019
Trevlig och serviceminded personal. Snabbt och smidigt gick besöket och värderingen. Pengarna kom in på kontot några dagar efter. Mycket nöjd!
Ola S. | Solna | Audi A5, 2010 04.12.2018
Den hjälp jag fick när jag ville sälja min bil var jättebra. Först en preliminär värdering via nätet, baserat på grundfakta om bilen. Därefter ny värdering efter besiktning av bilen på verkstad. Därefter viss förhandling om pris, överenskommelse och allt klart. Inga bekymmer. Lämnade bilen i tryggt förvar för försäljning.
Marianne W. | Sollentuna-Edsberg | Volkswagen Polo, 2004 12.11.2018

Gratis bilvärdering på bara ett steg