Sälj till oss istället för att sälja bil till bilhandlare

När det är dags att byta bil kanske du funderar på att sälja bil till bilhandlare. Vi avråder dig. Vi på viköperdinbil.se är ett bättre och mer smidigare alternativ!

Vårt självförtroende får vi via vetskapen att om du säljer din bil till en bilhandlare blir du garanterat erbjuden ett standardpris. Hos oss har vi erfarenhet och gedigen kunskap om vad som gör just din bil unik, därmed vad den är värd. Allt du behöver göra är att få bilen värderad online och ta dig till en av våra stationer.

Vi skriver köpekontrakt och sköter kontakten med Transportstyrelsen för ägarbyte. Du kan lugnt luta dig tillbaka och börja se dig om efter en ny bil.

Värdera
Boka tid

Oberoende expertvärdering

Jämför vårt
kostnadsfria erbjudande

Möjlighet att
sälja direkt

1. Sälja en bil till en bilhandlare: lätt men mindre lönsamt

Sälja bil till bilhandlare

Det är den kanske svåraste frågan när man ska sälja sin bil. Ska jag sälja min bil via en bilhandlare eller privat?

Många erbjuder sig att hjälpa till med en bilförsäljning och det kan vara svårt att få en överblick över alternativen. De som framför allt är ute efter att spara tid väljer ofta att sälja sin bil till en bilhandlare. Hos handlaren blir bilen såld direkt men säljaren får ofta acceptera ett lägre pris än vid en privat försäljning. Det är svårt att få ett bra pris när du väljer att värdera din bil hos en bilhandlare. Hos bilhandlaren kan du dock ofta både sälja och köpa bilar, vilket många uppskattar. I korthet finns följande för- och nackdelar med att sälja sin bil till en bilfirma:

 • Plus: Går snabbt och lätt
 • Minus: Du får mindre pengar än vid privat försäljning

Känns det struligt? Oroa dig inte. Vi råder dig till att ta din tid och läsa på om olika alternativ. Kanske har du all tid i världen att ordna med annonser, möta spekulanter och ta professionella bilder på din bil. Viköperdinbil.se är ett smidigt och enkelt alternativ till dig som vill sälja din bil till rätt marknadspris och efter en grundlig värdering av din bil. Även om din bil förlorar i värde för varje dag som går, råder vi dig att inte stressa. Du kan välja att göra en onlinevärdering på vår hemsida och boka en tid med en av våra värderingsexperter. Båda värderingarna är helt kostnadsfria och det finns inga dolda kostnader.

2. Sälja bilen privat : lönsamt men svårt

Vid en privat annonsering ansvarar du själv för att träffa kunder och göra iordning bilen inför visning. Det kan vara väldigt tidskrävande och det gäller att ha tålamod om försäljningen tar tid. Att sälja privat är i regel inte alls lika lätt som att sälja en bil till en bilhandlare. Ett visst mått av social kompetens och vilja att träffa nya människor underlättar vid försäljningen. Det är även du som måste värdera bilen och sätta ett pris som varken avskräcker köpare, eller är för lågt. Detta tycker vi är bra och mindre bra med privat försäljning:

 • Plus: Hittar du rätt köpare kan du få riktigt bra pris för bilen
 • Minus: kan ta tid och vara ansträngande

3. Bilmäklaren – kan dra ut på tiden

En bilmäklare är ett slags mellanting mellan att sälja en bil till en bilhandlare och att sälja den privat. Mäklaren skapar ofta en annons på någon portal, precis som vid privat annonsering, men sköter allt jobb åt dig. För detta tar mäklaren normalt ut en avgift och en provision på försäljningspriset. Ibland står bilen kvar hemma hos dig när du ska sälja din bil via mäklare och mäklaren kontaktar dig när det är dags för visning. Ibland fungerar mäklare även som bilhandlare, hos dem kan du då både köpa och sälja bilar.

 • Plus: Provision i procent gör att mäklaren vill sälja bilen dyrt – precis som du.
 • Minus: Kan ta precis lika lång tid som en privat försäljning.

Viköperdinbil.se – nu är det enkelt att sälja din bil till en bilhandlare. Sälj bilen till viköperdinbil.se om du vill kombinera fördelarna med att sälja din bil till en bilhandlare och att sälja den privat. Hos oss får du ett riktigt bra pris för bilen. Våra erfarna experter värderar bilen på cirka 30 minuter på vår station. Du får då möjlighet att ställa frågor. Efter värderingen får du reda på bilens andrahandsvärde. Vi ger dig sedan ett säljerbjudande som baseras på andrahandsvärdet. Det går även snabbt att sälja bilen till oss, minst lika snabbt som att sälja din bil till en bilhandlare. På bara ett dygn kan du få bilen såld! Du kan även sälja din bil med kredit på till oss. Detta kan vi erbjuda dig:

 • Sälj bilen inom 24 timmar
 • Snabb och smidig affär
 • Helt kostnadsfri försäljning
 • Exklusiv värdering på vår station
 • Trygg försäljning med köpekontrakt.

Tveka inte att testa vår onlinevärdering redan idag. Du behöver inte längre åka till en bilhandlare och sälja din bil där till ett pressat pris. Alla våra tjänster är helt kostnadsfria och du kan tjäna både tid och pengar på att sälja bilen till oss! Välkommen till viköperdinbil.se!

Så här betygsätter våra kunder vår service

Jag är nöjd med er service, bemötande och värdering.
Willis T. | Sollentuna-Edsberg | Volvo S 70, 2000 07.09.2017
Kändes lite lyxigt att sälja bilen på detta sätt. Blir vänligt bemött av pigga , glada kunniga bil-intresserade människor. Snabbt och enkelt får man ett värde på bilen. Affären görs upp och 2-3 daga senarer fanns pengarna på mitt konto. Helt perfekt !
Ann-Christin R. | Malmö | Cadillac Seville, 1998 25.03.2018
Snabb service Enkelt att sälja utan krångel.
Madeleine N. | Halmstad | Citroen C3, 2010 23.05.2018

Gratis bilvärdering på bara ett steg