Gamla bilar säljes

Att hitta en köpare till en gammal bil är inte den lättaste uppgiften. När gamla bilar säljes till privatpersoner tar det ofta lång tid och det är svårt att få det pris man vill ha.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Värdet och intresset för din bil minskar i takt med ålder och körsträcka; ju äldre bil desto svårare att hitta en köpare. Många är inte heller intresserade av att köpa gamla bilar. Nya bilar, elbilar, carsharing och leasade bilar får allt större utrymme på bilmarknaden allt eftersom intresset för dem växer. Med viköperdinbil.se kan du dock enkelt sälja en bil av äldre modell.

Det första steget är att ta reda på din bils värde med vår onlinevärdering. Gamla bilar säljes enkelt till oss eftersom vi köper nästan alla typer av bilar.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Varför det kan vara svårt att sälja en gammal bil

gamla bilar säljes

Många gamla bilar säljes och det är därför svårt att hitta köpare. Privatförsäljning av äldre bilar blir i många fall en utdragen process med många timmar spenderade på träffar och förhandlingar med eventuellt intresserade köpare.

sälja gammal bil

När man värderar en bil så är ålder och körsträcka två nyckelfaktorer, av många olika faktorer, att ha med i beräkningarna för att avgöra bilens pris.

Det många glömmer att också ha med i beräkningarna är hur den lokala marknaden ser ut för din typ av bil. Vi har sammanfattat tre anledningar till att det kan dra ut på tiden när begagnade bilar säljes.

1. Äldre bilar förlorar snabbt i värde

Oavsett hur mycket kärlek du själv har till din bil så är verkligheten tyvärr den att bilens värde minskar i takt med att tiden går. För var dag som din bil står parkerad i garaget så minskar priset successivt. Det samma gäller för varje kilometer som läggs på mätarställningen; i takt med att bilen körs devalveras dess värde.

På grund av dessa anledningar är det svårt att veta det exakta värdet av en gammal bil innan den har prissatts professionellt. För att sälja din bil till ett rättvist pris, se till att använda dig av rätt verktyg för att beräkna dess exakta värde.

2. Många fossildriva begagnade bilar säljes men marknaden håller på att förändras

Beroende på vart man bor så kan det vara krångligt att få sålt äldre bilar eftersom många numera är intresserade av bilmodeller och funktioner som för några år sen inte existerade.

Smarta bilar

Saknar din rullande följeslagare inbyggd GPS, Bluetooth, döda-vinkeln hjälp, parkeringssensorer och annan smart teknik, är det många köpare som avviker för att de tycker att bilen känns omodern. Förutom den typen av nya bekvämligheter så kan även nya bilar erbjuda bättre säkerhet och prestanda. Vilket framförallt lockar barnfamiljer att välja nya framför gamla bilar.

Elbilar och hybridbilar

elbil och hybridbil

Det samma gäller för äldre diesel- och bensinbilar; många som letar ny bil vill ha mer moderna modeller av elbilar eller hybridbilar, vilket ytterligare kan försvåra din försäljning.

När allt fler får upp ögonen för de negativa effekterna av klimatförändringar känner många att det inte är försvarbart att köra runt i en äldre fossildriven bil. Man vill istället ha en bil vars drivkällor, drivmedel och bränsleförbrukning minimerar Co2 utsläpp, såsom elbilar eller hybridbilar.

Statistik från mars 2017 visar att det fanns ca 30 000 elbilar i Sverige. Året efter, i mars 2018, hade antalet laddbara bilar ökat till 50 000. Ökningen av antalet elbilar visar på en trend bland konsumenter; fler vill ha elbil och laddhybrid-bil.

Med regeringens nya bidrag som infördes i 1 juli 2018 på (max) 60 000 kronor till alla som köper en bil som inte släpper ut mer än 60 gram koldioxid per kilometer, förutspås det att försäljningen av elbilar ytterligare kommer att öka.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

På viköperdinbil.se tar vi emot alla typer av fordon. Vilket ger bilar som tidigare varit svårsålda på grund av skador, många mil körda eller för att de helt enkelt känns omoderna, en möjlighet till en enkel och rättvis bilförsäljning. Gör dte enkelt för dig genom att få en kostnadsfri bilvärdering av våra experter helt online. Eftersom vi har ett stort europeiskt bilhandels nätverk kan vi ofta erbjuda priser som är högre än det du får om du säljer din bil lokalt.

3. Nya former av bilanvändning - leasing och carsharing

Nya former för ägande håller på att utvecklas i takt med miljömedvetande och en kontinuerlig tillströmning av nyinflyttade till våra storstäder. I alla större städer finns numera många alternativ för den som vill ha fast tillgång till bil utan att behöva äga en; så kallad carsharing.

Carsharing fungerar som ett abonnemang, du betalar en viss summa, vanligen månadsvis, för att kunna använda företagets bilar när du behöver. Fördelarna med carsharing i storstäder är många; man slipper oroa sig för att hitta parkeringsplats, kostsamma reparationer, eller andra avgifter för en bil som endast sporadiskt används.

Leasing-konceptet är också ett alternativ som lockar många och som tyvärr också försvårar dina möjligheter att sälja en gammal bil. När man leasar en bil så hyr man den helt enkelt för en längre tid.

Den som hellre leasar en bil än att köpa en gör det ofta för bekvämlighetens skull; man får en relativt ny bil, med allt som hör därtill, och samtidigt slipper man ansvar för reparationer och framtida försäljning.

Bilanvändare som föredrar bil-hyrning av olika slag blir allt fler och samtidigt blir också antalet intresserade bilköpare färre. Gamla bilar som säljes riskerar därför att bli ståendes länge innan en köpare hittas.

Med viköperdinbil.se kan du enkelt och snabbt sälja en gammal bil. Gamla bilar säljes tryggt och utan lång väntetid. Du slipper vänta på rätt köpare, visa upp bilen otaliga gånger, eller låta bilen samla damm i garaget. Vi kan erbjuda en effektiv och tillförlitlig bilförsäljning.

2. Tips för att sälja gammal bil

äldre bilar

Från och med stunden då en ny bil rullar ut från bilhandeln minskar den i värde. Men även om bilens värde kontinuerligt minskar under åren som går och milen som körs, så finns det några knep att ta till för att förbättra dess pris.

Oavsett hur du väljer att sälja din bil så är en ren, snygg och väl underhållen bil, framför det motsatta, en fördel för dess värde.

Tänk dock på att alla typer av reparation inte lönar sig i förhållande till vad du kan få ut för bilen i slutändan. Vissa reparationer är inte värda att investera sina pengar i.

Uppdateringar för ett litet pris som gör stor skillnad

  • Polera bilens yttre skador med specialprodukter.
  • Rengör bilens övriga yttersida noggrant.
  • Byt olja i bilen om det var länge sedan sist.
  • Ta hand om de mest uppenbara skadorna, såsom trasiga ljus.
  • Torka av inredning, flytta säten och tvätta klädsel.
  • Töm alla utrymmen, askkoppar, dörrar, handskfack och bagageutrymme.
  • Torka av och tvätta bilens mattor, eller ännu bättre; byt ut till nya.
  • Vädra ur bilen, speciellt från tobak och andra distinkta lukter.

3. Gamla bilar säljes enkelt till viköperdinbil.se

Om du har svårt att bli av med din gamla bil är det bra att du vet att viköperdinbil.se är intresserade av den. Vi köper alla typer av bilar; oavsett ålder, skick eller körsträcka, och vi erbjuder ett rättvist och konkurrenskraftigt pris inom den begagnade köp- och försäljningsmarknaden.

Allt du behöver göra är att använda vår onlinevärdering och sen besöka en station nära dig. Hela försäljningsprocessen är gratis och utan åtagande att sälja. Vi tar också hand om alla byråkratiska åtagande i samband med bilförsäljningen.

När begagnade bilar säljes är viköperdinbil.se det ledande företaget på den europeiska marknaden, verksamma i 10 länder på kontinenten. Mer än 2 miljoner kunder i hela Europa har redan sålt sina bilar till oss, ska du bli nästa?

Så här betygsätter våra kunder vår service

De gav en sjysst värdering av min bil, 10% högre än deras konkurrenter. Trevlig personal och pengarna på kontot inom 3 dagar! Vi är supernöjda
Lise-lotte K. | Hisings Backa | Nissan Qashqai, 2015 02.12.2022
Enkelt och proffsigt
Anna Å. | Bandhagen | Peugeot 2008, 2016 17.11.2022
Det fungerar precis som reklamen anger. Snabbt och bra och pris som offererades.
Barbro M. | Kållered | Hyundai i30, 2012 25.09.2022