Sälja bil dödsbo – kom till oss

Ett dödsfall innebär att flera ägodelar ska säljas, även bilen. Hur du går tillväga i situationen kan tyckas vara knepigt men viköperdinbil.se hjälper dig.

Allt du behöver göra är att få bilen värderad. Detta kan du göra kostnadsfritt hos oss online. Du anger bara generella uppgifter om din bil, laddar upp en bild och får ett slutligt försäljningspris direkt online.

Är du nöjd med värdet kontaktar du oss för att boka tid på någon av våra lokala stationer. Där överlämnar du bilen efter en snabb kontroll och säljer till det överenskomna priset.

Vårt mål är att det ska vara tryggt att sälja bil dödsbo. Därför tar vi även hand om allt pappersarbete, såsom kontakt med Transportstyrelsen angående ägarbyte.

Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Gratis värdering online

Få slutligt försäljningspris direkt hemifrån

Försäljning på begäran & snabb betalning

1. viköperdinbil.se – Kan ett dödsbo sälja bil som har kvarstående skuld?

sälja bil dödsbo

När en person avlider övergår dennes tillgångar och skulder till en pool, som kallas dödsboet. Om du administrerar ett dödsbos räkning och dödsboet äger en bil, kan du sälja den på uppdrag av dödsboet.

Intäkterna från försäljningen går till dödsboet, som måste göras upp innan värden kan fördelas mellan arvingarna.

Som dödsbodelägare kan du sälja bilen till både privata och professionella köpare, precis som när du säljer din egen bil.

Men när du administrerar ett dödsbo, finns det många saker att ta hand om och det kan vara fördelaktigt att välja ett sätt att sälja bilen på som kräver så lite arbete som möjligt.

Vi kan också köpa din bil även om det finns skuld och finansiering kvar att betala på bilen. I så fall kommer vi att betala det avtalade beloppet till dödsboet och dödsboet betalar sedan av skulden för bilen med det intjänade beloppet till dödsboet.

På samma sätt kommer eventuella skulder i dödsboet att betalas genom att sälja tillgångar i dödsboet. Så snart alla skulder är betalda, kan eventuella kvarvarande värden fördelas mellan arvingarna.

Mitt i sorgen när någon avlider, finns för dig som närstående många praktiska saker att ta hand om däribland den avlidnes ekonomi. När det gäller att sälja en bil från ett dödsbo är servicen hos viköperdinbil.se väl lämpad eftersom du endast behöver gå igenom få steg för att få ett säljerbjudande från oss och därmed bilen såld.

Säljer du bilen från ett dödsbo så sköter vi även allt pappersarbete i samband med ägarbytet. Så att du får energi, ro och möjlighet att fokusera på annat. Om det finns skulder i dödsboet, kan du sälja dödsboets bil som ett sätt att samla ihop pengar för att betala av skulden.

Med viköperdinbil.se får du en tre-i-en-lösning där du inte behöver oroa dig för bedömning, annonsering eller pappersarbetet i samband med ägarbytet.

2. Att hantera ett dödsbo i samband med bilförsäljning

Allt du behöver tänka på är om du accepterar vårt erbjudande på bilen. Om bilen är relativt ny eller bara ovanlig nog att väcka intresse hos bilentusiaster kan den vara värd ett avsevärt belopp

Om bilen däremot är gammal, defekt eller redo för skroten, kan du stöta på problem med att hitta en köpare till den skadade bilen.

Även i detta fall har vi möjlighet att ge ett rimligt erbjudande och ge dig möjlighet att bli av med den trasiga bilen på enklast möjliga sätt. Bilen kan ha mindre fel som en defekt växellåda eller en trasig kamrem eller vara totalskadad från en krock.

Oavsett bilens skick kan du utföra värderingen online och våra experter återkommer snabbt med bilens värde utan att du behöver ta bilen någonstans.

Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

dödsbo sälja bil

När en person avlider är det arvingarna som är ansvariga för att ta hand om den avlidnes egendom och arrangera begravningen. Närstående är också ansvariga för att det etableras antingen en bouppteckning eller egendom-anmälan.

Båda alternativen syftar till att ge information om vem som är delägare i dödsboet och klargöra de ekonomiska förhållandena kring dödsboet.

En bouppteckning ger en omfattande redovisning av tillgångar och skulder för dödsboet medan anmälan endast användas i de fall där tillgångarna i dödsboet inte är tillräckliga för mer än att täcka begravningskostnader och avgifter för att lösa dödsboet, och dödsboet inte har fastigheter.

Att sälja ett begagnat fordon kan vara ganska besvärligt med en massa saker att göra och vara medveten om. Först av allt måste du skapa dig en överblick över bilens skick överlag.

Då måste du hitta passande pris för exakt ditt märke och modell i sitt nuvarande skick. Nästa steg är att hitta en köpare. Detta innebär att skapa annonser, svara på e-post och telefonsamtal och erbjuda provkörningar. Alternativt att vända sig till den lokala bilhandlaren och förhandla fram ett pris.

Inför dessa två alternativ är det definitivt enklare att kontakta en bilhandlare. Nackdelen med detta är dock att en lokal bilhandlare ofta kommer att ha svårt att sälja bilen vidare och kan därför inte erbjuda dig ett särskilt fördelaktigt pris.

3. Sälja bil från dödsbo det hjälper viköperdinbil.se dig med

viköperdinbil.se har skapat en modell för bilköp som gör det lätt att sälja en begagnad bil till ett rimligt pris oavsett dess skick. Tack vare ett omfattande nätverk inom bilindustrin kan vi göra en bra affär för både dig och oss, på nästan alla bilar.

Speciellt när du som dödsbodelägare är ansvarig för att hantera ett dödsbo är vår affärsmodell praktisk som en fullservice-lösning som sparar tid och ger dig klarhet kring bilförsäljningen, en del av den ännu större uppgiften, att reda ut dödsboet.

För ytterligare frågor om försäljningen av bil från dödsbo, är du mer än välkommen att kontakta vår kompetenta kundtjänst.

Så här betygsätter våra kunder vår service

Mycket nöjd med allt
Carola E. | Hisings Backa | Peugeot 307, 2003 24.09.2019
Kontakten var mycket enkel, bara att boka på hemsidan. Bemötandet vid värderingen i Linköping var rakt och adekvat. Inget struntprat, bara kontroll av bilens status. Värderingen utförs sedan centralt och beskedet kom efter några minuter. Jag upplevde personalen som kunnig och ärlig.
Johan G. | Linköping | Volvo V 70, 2004 04.06.2019
Trevlig personal och proffsigt
Sara L. | Jönköping | Volvo V 50, 2007 08.01.2019