Bil säljes – Tänk på detta vid försäljning

Den begagnade bilmarknaden fortsätter att växa och allt fler begagnade bilar säljes. Våra experter på viköperdinbil.se hjälper dig när du vill sälja din bil till bästa pris.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Många privatpersoner gör dåliga bilaffärer helt i onödan. Brist på tid och kunskap är sannolikt de främsta orsakerna. Den växande marknaden för begagnade bilar skapar många möjligheter när en bil säljes.

Här på viköperdinbil.se ger vi dig tips på vad du ska tänka på vid försäljning. Med över en miljon bilaffärer i bagaget har vi stor kunskap och erfarenhet och kan därför erbjuda dig en snabb, säker och riskfri affär. Med kostnadsfria värderingar och informativa artiklar gör vi det enkelt att sälja bilen.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Att tänka på när man ska sälja sin bil

bil säljes

När du ska sälja bilen kan det vara klokt att göra en lista med övergripande och viktig information. Exempelvis bör du alltid ha koll på:

 • Utbud och efterfrågan.

  Sannolikheten för en bra bilaffär beror till stor del på hur balansen mellan köpare och säljare ser ut.

 • Grundläggande faktorer hos bilen.

  Bilens årsmodell, mätarinställningar, utförd service, besiktningsanmärkningar och antal ägare är exempel på frågor som alltid dyker upp och behöver besvaras.

 • Marknadens priser.

  Sondera terrängen genom att se hur prisnivåerna ser ut. Sök på annonssidor för privatpersoner för att bilda dig en rimlig uppfattning.

2. Sätt rätt pris när du säljer din bil

Det kan vara svårt att sätta rätt pris när du ska sälja bilen. För högt pris gör att potentiella köpare vänder ryggen om. För lågt pris innebär en förlustaffär för dig. Saknas kunskaperna och vanan vid att göra bilaffärer kan prissättningen bli till ett lotteri.

Bil säljes pris

Slitage påverkar starkt hur mycket man kan sälja sin bil för. Därför bör du be någon med förkunskaper att göra en enklare bedömning av bland annat däck, motorskick och bromsar innan din bil säljes.

Eftersom köpare nästan alltid prutar bör du även känna till eventuella brister – och vad som är i gott skick. Basera värdet på marknaden, men ta hänsyn till skicket på din bil. Faktorer som motiverar högre priser är lågt antal ägare, få körda mil och antalet servicetillfällen.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Värdera din bil på ett enkelt sätt

Det går fortfarande att se prissättningen för liknande bilar eller be en bilhandlare göra en kontroll innan din bil säljes. Samtidigt tar gårdagens värderingsmetoder tid och undviks av många på grund av allt krångel.

Idag finns betydligt enklare vägar att gå när bilen ska värderas och allt fler upptäcker onlinetjänster.

Genom att använda vår onlinetjänst kan du få en högkvalitativ värdering på bilen. Skillnaden är att du kan göra det när och var det passar dig. Genom några enkla knapptryck och att ladda upp en bild på din bil får du ett försäljningspris direkt online. Och bäst av allt – det är helt kostnadsfritt, utan bindning och går snabbt.

3. Olika sätt att få till en snabb och trygg affär när bil säljes

När du har värderat din bil och prissatt den korrekt, är det dags att bestämma hur den ska säljas. De flesta som ska sälja bilen vill se en snabb och trygg affär. I stora drag finns fyra alternativ:

 1. Du säljer privat via annonsering.

  Med hjälp av köp- och säljmarknadssidor kan du annonsera att bilen är till salu. För att locka köpare krävs ofta detaljerad information och du får räkna med många besök av spekulanter. Risken att bilen blir stående ett tag är relativt stor om du inte säljer billigt.

 2. Du säljer till auktoriserad bilförsäljare.

  Det är tryggt och du får oftast bilen såld snabbt utan krångel. Nackdelen är att bilförsäljare sällan betalar lika mycket som vid privat försäljning. Därför kommer du inte göra en lika bra affär i ekonomiska termer.

 3. Din bil säljes via onlinetjänster.

  Sannolikt den snabbaste och tryggaste vägen. Ofta kan du få bilen såld inom bara ett dygn. Säljer du bilen privat kan du alltid avvakta för högre bud, medan du vid onlinetjänster får färre dåliga bud. Vissa onlinetjänster tar även betalt för att köpa din bil.

 4. Sälj till viköperdinbil.se.

  Det allra bästa alternativet är dock att vända sig till oss. Vi kan erbjuda det bästa från samtliga tre punkter – du får rätt betalt, det är tryggt, går snabbt och våra tjänster finns tillgängliga online. Dessutom är alla våra tjänster gratis, oavsett om du väljer att sälja till oss eller inte.

När viköperdinbil.se ger dig ett priserbjudande garanterar vi dig en smidig, rättvis och säker bilförsäljning. Du fyller enkelt i uppgifter om din bil i vårt värderingsverktyg online och laddar upp en bild på bilens exteriör.

Baserat på dessa uppgifter får du ett försäljningspris direkt online. Genom vårt stora internationella handelsnätverk kan vi erbjuda ett pris för din bil som ofta är högre än det du får om du säljer till en lokal bilhandlare eller privatperson.

4. Sälj din bil snabbt till viköperdinbil.se

Bil säljes - viköperdinbil.se

På viköperdinbil.se gillar vi snabba och trygga affärer. Vi köper dagligen tusentals bilar och kan erbjuda smidiga lösningar som gynnar bägge parter. Du slipper ha en bil stående hemma som kostar pengar och du behöver heller inte ödsla tid på spekulanter.

Dessutom tar vi hand om allt krångligt pappersarbete. Släpp tankarna på försäkringar, ägarbyten och annan bilbyråkrati. Du lämnar bilen och får betalt. Resten sköter vi på viköperdinbil.se.

Starta med att värdera bilen online för att få fram ditt försäljningspris. Efter, bokar du via vår hemsida en tid på någon av våra stationer för att överlämna bilen. Vi finns sannolikt nära dig. Våra tjänster är gratis, oavsett om du väljer att sälja till oss eller inte.