Bilförsäljning: vår checklista

Att sälja sin bil innebär mer än du tror. Vi har skapat en praktisk checklista för att se till att allt går smidigt.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Försäljningen av ett fordon är något som måste göras grundligt för att man ska få ut det mesta av det. Tänk t.ex. på att upprätta ett försäljningsavtal eller samla in alla nödvändiga dokument. Om du har extra tillsatser i bilen är det viktigt att du informerar den potentiella köparen. Vem säger då jag säljer min bil måste ta hänsyn till allt som följer med den.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Bilförsäljning: vår checklista

checklist autoverkoop

Att sälja en bil är fortfarande en utmaning. Bilmarknaden förändras hela tiden och många privata bilförsäljare har en bra start. Även om det finns många konsulter inom bilförsäljning hittar du allt på ett och samma ställe. Här är du på en säker webbplats och kan börja sälja bilen på ett avslappnat sätt.

  • Tips för en säker bilförsäljning
  • Rekommendationer om prissättning

2. Fokus på säkerhet och optimal förberedelse

En framgångsrik bilförsäljning är beroende av ett väl genomtänkt tillvägagångssätt. Det är inte bara viktigt att fokusera på en attraktiv försäljning, utan även på den rättsliga säkerheten.

Ett säkert köpeavtal är därför den bästa grunden för en bra bilförsäljning. För att få en optimal prissättning är det dessutom viktigt att låta bilen värderas professionellt. Särskilt när det gäller skadade bilar är det klokt att föra noggranna register över fordonets skick. Detta skapar förtroende och trygghet i prisförhandlingarna.

Det är också viktigt för potentiella köpare att bilen ger ett bra visuellt intryck. Rengör därför bilen grundligt och åtgärda mindre brister själv. Att tvätta motorn kan dock skapa misstro, eftersom det kan få den potentiella kunden att tro att något döljs, t.ex. oljeläckage.

Men genom att städa bilen kan man se till att detta uppfattas som positivt. Vinterdäck och andra tillsatser kan öka försäljningspriset ytterligare.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

3. Köparna värdesätter en säker bil

Många forskare har redan frågat vilka kriterier bilsökarna har idag. Detta visar att säkerhetsaspekten är den avgörande faktorn för många köpare.

De som svarade på enkäten föredrog ett fordon med modern säkerhetsteknik. Om detta kriterium kan beaktas i försäljningsförhandlingarna och kompletteras med andra kriterier är du redan på god väg.

Överföring av bilen

Se till att du inte bara är beredd att sälja bilen till den potentiella köparen, utan också att du är beredd att överföra den. Bilen är inte såld förrän du har fått pengarna och bilen har överförts till köparens namn.

Denna process består i princip av tre steg. För det första är det viktigt att du har rätt dokument. Därefter måste du veta var du ska överföra bilen och slutligen måste du få tillbaka de rätta dokumenten efter att bilen har överförts.

Så här betygsätter våra kunder vår service