Hur du säljer bilar online, riskfritt, i bara några få steg

Vikoperdinbil.se är den säkraste, snabbaste och enklaste portalen för bilförsäljning på nätet. Utvärdera din bil gratis nu!

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Bilförsäljning på nätet: vem kan man lita på?

Du har bestämt dig för att sälja din bil på nätet och letar efter en webbplats där du kan lägga ut din annons. Men du vet inte hur du ska fastställa ett försäljningspris och du vill inte utsätta dig för potentiella bedrägerier eller långa förhandlingar.

Så om du letar efter en professionell webbplats är vikoperdinbil.se något för dig.

Genom att fylla i formuläret online får du ett verkligt köpserbjudande för din begagnade bil direkt i din e-postinkorg. Och om priset är rätt för dig kan du skriva kontraktet på en av våra filialer och ta emot betalningen via banköverföring. Enkelt, snabbt och säkert.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1.För- och nackdelar med att sälja bilar på nätet

Att sälja bilar på nätet är något som fler och fler bilister använder sig av, särskilt efter den senaste pandemin. Med bara några få klick kan du snabbt sälja din begagnade bil över hela landet, till det pris du vill ha, bekvämt från ditt eget hem. Men det finns också nackdelar. När du har hittat en köpare är det till exempel inte säkert att köparen fullföljer köpet. Förhandlingarna kan bli utdragna och sluta i en nedåtgående spiral. Och det utsätter oss för risken för bedrägerier på nätet. Därför är det första du ska göra för att sälja bilar på ett säkert sätt på nätet att börja med att förlita dig på en professionell webbplats med erfarenhet på området.

2. Hur du säljer bilar på nätet på ett säkert sätt

Vikoperdinbil.se är en unik tjänst för bilförsäljning online som inte kräver att du lägger ut annonser eller deltar i förhandlingar. Du kommer att få ett faktiskt köpserbjudande beräknat av våra experter i ditt e-postmeddelande. Det vill säga det pris för vilket vi avser att köpa din begagnade bil med förskottsbetalning och överföring av äganderätten på vår bekostnad. För detta pris är vi intresserade av att köpa din begagnade bil med omedelbar betalning och överföring av äganderätten på vår bekostnad. Så här fungerar det i tre enkla steg:

 1. Fyll i uppgifterna om din begagnade bil i vårt formulär och var noga med att fylla i det fullständigt.
 2. Baserat på den information du anger kommer våra experter att ge dig ett verkligt erbjudande för din begagnade bil.
 3. Om priset motsvarar dina förväntningar kan du boka en tid för att sälja bilen på en av våra filialer. Du får betalningen via banköverföring och vi tar hand om byråkratin.

Börja nu med att använda kalkylatorn på den här sidan och fortsätt med din kostnadsfria utvärdering.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

3. Webbplatser för bilförsäljning: Var kan jag sälja min bil?

Det finns dussintals webbplatser för bilförsäljning på nätet. Var och en av dem erbjuder specifika lösningar. Här är de mest populära:

 • Annonswebbplatser
 • Auktionssajter
 • Webbplatser för återförsäljare

Sälja bilar på nätet via en webbplats för småannonser

Alla annonssajter fungerar på samma sätt: du anger en beskrivning av bilen, ett fotogalleri och försäljningspriset. Annonsen kommer att vara synlig på en offentlig anslagstavla och alla som är intresserade av bilen kan kontakta dig. Nackdelarna med dessa portaler är dock olika. Förhandlingar och kontakthantering är säkert de mest problematiska och tråkiga aspekterna.

Men du måste också sköta pappersarbetet efter försäljningen, från köpekontraktet till ägarbytet, och se till att bilens dokumentation är korrekt så att du undviker obehagliga olägenheter.

På auktionssajter får du köpeerbjudanden från genuint intresserade köpare. Men om du funderar på att sälja din begagnade bil på dessa webbplatser till höga priser ska du vara försiktig. Auktioner måste följas i realtid, ofta från timme till timme. Till skillnad från klassiska annonser måste du ange ett utgångspris utan att känna till det verkliga försäljningsvärdet, vilket innebär att du riskerar att devalvera din begagnade bil.

När det gäller säkerhet erbjuder auktionssajter fler garantier, men i vissa fall krävs det avgifter för att få vara med på listan. Kort sagt, tjänsten är inte alltid gratis. Och när auktionen är över måste du fortfarande följa den byråkratiska delen av försäljningen av bilen.

Sälja en bil online via en bilhandlares webbplats

Många återförsäljare erbjuder möjligheten att visa ett begagnat fordon till salu på sina webbplatser. Även om denna metod är mer tillförlitlig än de metoder som beskrivs ovan måste säljarens anbud revideras nedåt, eftersom återförsäljaren måste ta hänsyn till sin vinstmarginal eftersom en av hans tjänster har använts.

5. Hur kan du fastställa priset för att sälja din bil på nätet?

Priset är den viktigaste faktorn för att sälja en begagnad bil på nätet. Om du inte är expert kan detta vara den svåraste delen att fastställa, av två skäl:

 • Med ett lågt pris riskerar du att sälja din bil
 • Med ett högt pris avskräcker du potentiella köpare

Generellt sett kan du ta del av prislistan hos en nätförsäljare. Denna värdering är dock inte verklig, utan uppskattad, eftersom den inte tar hänsyn till din begagnade bils unika egenskaper: utrustning, tillbehör, utfört underhåll, skötsel och konservering osv. Vikoperdinbil.se tar hänsyn till dessa faktorer och är därför den mest tillförlitliga och konkreta portalen för att fastställa det verkliga försäljningspriset för en begagnad bil.

Det slutliga priset är det verkliga värdet på din bil, eftersom det också tar hänsyn till de uppgifter du har lämnat och beräknas kostnadsfritt av experter på området.

6. Att sälja bilar på nätet: vad som krävs för att lyckas

När du säljer din bil på nätet finns det några knep att följa! Här är de.

 • Rengör fordonet noggrant, både invändigt och utvändigt. Se till att det är rent och ta bort alla dina personliga tillhörigheter.
 • Ta kvalitetsbilder från alla vinklar. Om det finns skador, även små, får du inte dölja dem: den framtida köparen måste informeras.
 • Skriv en omfattande, detaljerad och tilltalande beskrivning av din fyrhjuling.
 • Ange om det är möjligt att göra en provkörning genom att skriva upp vilka dagar och tider du kan nås.
 • Se upp för bedrägerier: Innan du accepterar ett erbjudande på nätet ska du alltid kontrollera vem det kommer från.

Slutligen det svåraste rådet: Sätt rätt försäljningspris. Om du inte har någon aning om det verkliga värdet på din begagnade bil kan du utvärdera det gratis här på vikoperdinbil.se.

Frågor och svar i en överblick

F: Hur säljer man en bil på nätet?

S: För att sälja en bil på nätet måste du bestämma vilket pris du vill sälja den till och hitta en försäljningsportal där du kan lägga ut din annons. Eller så kan du använda den innovativa tjänsten Vikoperdinbil.se. Vi utvärderar din bil gratis och ger dig ett verkligt erbjudande om att köpa den. Om du avslutar försäljningen betalar vi dig via banköverföring och tar hand om byråkratin.

F: Hur säljer man en bil på Internet?

S: För att sälja en bil på internet måste du i de flesta fall skapa en försäljningsannons och placera den på en portal för bilköp och bilförsäljning på nätet, inleda förhandlingar med potentiella köpare, avsluta dem, ta hand om de byråkratiska delarna av bilförsäljningen och leverera bilen. Det är viktigt att vara försiktig för att undvika att råka ut för bedrägerier i samband med bilköp och bilförsäljning på nätet.

F: Hur säljer man en bil gratis på nätet?

S: Det finns många portaler på Internet som är specialiserade på att sälja begagnade bilar. Vissa förespråkar förhandlingar mellan privatpersoner. Andra låter en återförsäljare medverka. Andra är gratis, andra tar ut en avgift. Vikoperdinbil.se är en webbplats som gör det möjligt för dig att sälja din bil online på ett säkert sätt, gratis och utan att skapa några annonser.