Hur säljer man en bil? Allt om att sälja bilen

Planerar du att sälja din bil privat finns det mycket att tänka på. Du kan sälja bilen på ett säkert och bekvämt sätt genom att vända dig till oss på viköperdinbil.se.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Den vanliga processen för att sälja bilen på egen hand är att först skapa en annons, sedan svara på otaliga samtal och mejl och slutligen se till att betalningen sker på rätt sätt.

Privat försäljning tar lång tid och du riskerar även att råka ut för skojare som vill luras.

Om du undrar hur man säljer en bil på ett enklare sätt har vi en bra lösning.

Sälj den till oss på vikoperdinbil.se istället. Det finns många fördelar med att sälja din bil till oss istället för privat.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Hur säljer man en bil på egen hand?

Hur säljer man en bil

Det första som de flesta vill göra är att skapa en annons. För att kunna skapa en annons behöver du dock svara på vissa grundläggande frågor, exempelvis vilket pris du tar för bilen. Det är inte alltid lätt att svara på frågan själv.

Din bil är nämligen sällan värd lika mycket som när du köpte den, något du måste tänka på när du ska sälja bil privat.

Efter att du har bestämt vad bilen ska säljas för, exempelvis genom att kolla upp olika annonssidor för samma eller liknande bil till salu, bör du se till att du har alla värdepapper i ordning innan du lägger upp annonsen och börjar ta emot samtal.

Detta är den del av försäljningen som oftast tar längst tid. Nu ska du svara på samtal och mejl från flera potentiella köpare. De kommer att vilja titta på bilen, leta efter skavanker och pruta på priset.

Slutligen kan du aldrig veta hur seriös en köpare är. Har du otur kanske du råkar ut för en person som vill luras på något sätt. Som du märker finns det många saker att tänka på när man säljer bil.

2. Fördelarna med att sälja din bil till oss

Om du tänker ”Jag vill sälja min bil snabbt och till ett bra pris”, så vet vi precis hur det känns. Vi har utvecklat vår verksamhet för att hjälpa dig få sålt din bil på ett snabbt och smidigt sätt.

Vi på viköperdinbil.se är väl medvetna om hur jobbigt det kan vara att sälja bil privat. Du kan dock i lugn och ro sälja bilen till oss istället. Vi kan bland annat se till att du får betalt snabbt och vi tar även hand om det administrativa jobbet. Om allt går till på rätt sätt har du möjlighet att sälja din bil inom 24 timmar.

Undrar du hur man säljer en bil på det smidigaste sättet kan du börja med att använda vår värderingstjänst på vår hemsida. Tjänsten är lättanvänd och du får ett riktigt försäljningspris baserat på flera faktorer.

Att tänka på när man säljer bil till oss är att genom att du bistår med information om bilens skick och utrustning som hjälper oss värdera bilen rätt och ge dig ett slutligt försäljningspris för just din bil. Istället för det ungefärliga värdet du får genom prislistor eller uppskattningar endast baserade på generell statistik.

När du använder vår värderingstjänst kommer vi be dig slutföra onlinevärderingen med att fylla i uppgifter om din bil, t.ex. antal tidigare ägare, färg och eventuell utrustning samt ladda upp en bild på bilens utsida. Våra professionella prissättare faställer sedan ditt slutliga försäljningspris och skickar till dig med e-post. Boka därefter bara in en tid på en station nära dig för att överlämna bilen och avsluta affären.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

3. Jag vill sälja min bil till det bästa priset

Vilket pris du får är baserat på flera faktorer, bland annat vad det är för bil och hur väl du har tagit hand om den. Det är svårt och få ett bra pris när du värderar din bil hos en bilhandlare.

När du vänder dig till oss kan du dock räkna med att du får ett bra pris. En av fördelarna med att sälja till oss istället för att sälja bil till bilhandlare är att vi inte behöver sälja in en ny bil till dig och att du dessutom får ett bättre pris hos oss.

Vi fokuserar fullt ut på att erbjuda en riktigt bra tjänst, nämligen att köpa bilar på ett snabbt, säkert och smidigt sätt.

Vi på viköperdinbil.se eftersträvar att vara det självklara svaret på frågan: Hur säljer man en bil på nätet på det bästa sättet. Börja onlinevärderingen av din bil redan idag.