Hur fungerar bilmäklare? Så säljer du bil via mäklare

Fordonsmäklare och bilmäklare erbjuder sig att sälja din bil i utbyte mot en provision. Detta riskerar att ta en betydande del av din vinst och kan även bli en långdragen affär.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Vill du sälja din bil till ett högt pris men med minsta lilla arbete? Då är viköperdinbil.se tjänst rätt för dig.

Vi köper alla typ av bilar, även de som fordonsmäklarna ratar. Dessutom köper vi din bil snabbt och direkt, till skillnad från att sälja bilen via mäklare där du måste presentera den för många kunder innan affären är klar.

Starta med onlinevärderingen för att få ditt försäljningspris och besök oss sedan för att överlämna bilen och en stressfri bilförsäljning.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Hur fungerar en fordonsmäklare?

En man står framför en bil med bilnycklar i handen

Fordonmäklarna, även kallade bilmäklare, fungerar likt mäklare för hus. De tar över försäljningen av din i utbyte mot en provision vid den framtida försäljningen.

Många väljer att sälja sin bil via mäklare för att det är lättare än att sälja sin bil privat. Fordonsmäklaren tar som regel hand om allt som rör annonsering och försäljning av din begagnade bil.

De utformar din annons, tar bilder och träffar potentiella köpare. Det är dock inte alltid helt enkelt för dig, ibland har du kvar bilen hemma under försäljningen och köparna bjuds hem till dig för att titta på den.

Fördelen med att sälja sin bil via en fordonsmäklare är att de har intresse av att få ett så högt pris för bilen som möjligt eftersom då blir även deras provision högre.

I jämförelse med att sälja bilen hos en vanlig bilhandlare som bara ger dig ett "standardpris" för modellen, kan du tjäna mer genom fordonsmäklarna. Däremot måste du ha i åtanke att provisionen kommer att sluka en del av din egen vinst.

En annan klar nackdel är att försäljningen kan dra ut på tiden. Eftersom fordonsmäklarna inte erbjuder sig att köpa din bil direkt, måste du vänta på att de hittar samt förhandlar med andra köpare.

Om du vill sälja din bil direkt, utan krångel och till bästa pris, ska du vända dig till viköperdinbil.se istället för en fordonsmäklare. Vi värderar din bil gratis och om du gillar erbjudandet kan du sälja din omgående!


Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

2. Sälj bilen inom 24 timmar hos viköperdinbil.se

Vill du vara säker på att sälja en begagnad bil direkt, redan inom 24 timmar, så ska du vända dig till oss. Till skillnad från fordonsmäklarna så erbjuder viköperdinbil.se dig ett helt nytt sätt att sälja bilen på: helt utan väntetider.

Starta med en gratis värdering för att fastställa din bils värde. Fyll i uppgifter om din bil i vårt onlinevärderingsverktyg såsom om dess generella skick och utrustning och ladda enkelt upp en bild på din bil så återkommer vi direkt online med ett försäljningspris. Besök sedan en av våra stationer för smidig överlämning av bilen.

Våra fördelar i jämförelse med fordonsmäklarna och bilmäklarna

  • Du kan sälja din bil direkt - slipp vänta på köpare.
  • Våra experter värderar din bil utifrån dina biluppgifter för bästa priserbjudande.
  • Våra tjänster är 100% gratis - utan dolda avgifter.
  • Vi köper bilar i olika skick, gamla som nya, trasiga som felfria. Fordonsmäklare tar oftast bara vissa modeller och nyare skick.
  • Våra tjänster är icke-bindande vilket betyder att du när som helst kan avböja utan kostnad.
  • Du slipper ta emot kunder i ditt hem.
  • Vi övertar allt administrativt kring bilköpet, självklart utan kostnad.


Vi är unika i Sverige med att erbjuda en kostnadsfri värdering online som faktiskt ger dig ett slutligt försäljningspris för din bil utan att du behöver besöka oss perosnligen.

I tillägg är vi Europas största uppköpare av bilar med ett stort internationellt handelsnätverk. Det gör att vi alltid kan ge dig det bästa erbjudandet för din begagnade bil.

Välkommen till oss och upptäck ett smidigare alternativ än att sälja din bil till fordonsmäklarna!

Så här betygsätter våra kunder vår service