Annonsera din bil: vad är det bästa sättet att sälja din bil?

Om du vill göra reklam för din bil har du många alternativ, särskilt på Internet. Det bästa alternativet? Gör det här på vår webbplats: vikoperdinbil.se!

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Det finns många sätt att sälja en bil, från bilhandlare till anslagstavlor i stormarknader, till annonser i tidningar eller på internet. Privat försäljning är ett mycket populärt sätt att sälja bilar för många bilägare.

En annons på en bilbörs på nätet har fördelen att många intresserade kan nås över regionala gränser. Du kan annonsera din bil gratis på vår portal. Med några få klick skapas annonsen och läggs ut på nätet. Börja nu och beräkna bilens uppskattade värde med vår online-kalkylator!

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Annonsera en bil - så här fungerar det

Om du vill sälja din bil på marknaden finns det några viktiga uppgifter som du bör komma ihåg att lägga till i din bilannons:

 • Automarke
 • Fordonsmodell
 • Första registrering
 • Typ
 • Miljökostnad
 • Postnummer

I nästa steg kan du beskriva din begagnade bil mer i detalj. På översiktssidan anger du priset och laddar upp bilder. Upp till 15 bilder från olika perspektiv är möjliga. Dessutom kan du ge annonsen en tilltalande titel och välja viktiga utrustningsdetaljer. Beskrivningen är också viktig. Här har du möjlighet att framhäva särskilda egenskaper hos din bil.

Ju mer detaljerad texten är, desto bättre kan den potentiella köparen få en uppfattning om din bil. Se till att du också påpekar eventuella brister - på så sätt undviker du besvikelser vid visningen.

Ange slutligen dina kontaktuppgifter och klicka på "Publicera annons". Din annons är redan synlig för ett stort antal potentiella köpare. Dessa kan vara både privata och kommersiella intressenter.

2. Annonsera en bil - våra tips

För att annonsen ska bli så lyckad som möjligt är det viktigt att den utformas på ett tilltalande sätt. Detta börjar dock redan före själva annonseringen, eftersom fordonet först måste förberedas för försäljning.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Förberedelse av bilen

Innan du annonserar ut din begagnade bil bör du rengöra den noggrant både invändigt och utvändigt. Det är också viktigt att ta bort alla personliga tillhörigheter.

Det lönar sig ofta att låta en professionell bilrekonditionering utföras. Små repor och bucklor repareras med smart repair. Bilen får då en ny glans och är vanligtvis lättare att sälja. Den är också särskilt väl förberedd för fotografering.

Bilannonser: glöm inte fina bilder på din bil

Bilderna är en viktig del av din försäljningsannons. Se till att du tar så många foton som möjligt. Helst framifrån, bakifrån och från båda sidor. Inredningen (t.ex. säten och instrumentbräda) får inte glömmas bort. Inte heller bör stöveln vara det. Om din begagnade bil har några mindre brister eller till och med större skador bör du också ta tydliga foton av dessa.

Värdering av bilar

I de allra flesta fall vet bilägare exakt hur värdefull deras egen bil fortfarande är. Många tycker också att det är svårt att objektivt värdera bilen själva. Forskning om bilbyten ger dig en första indikation på det ungefärliga pris du kan begära. En professionell bilvärdering är dock mer exakt. För att undvika onödiga kostnader kan du använda värderingstjänsten från vikoperdinbil.se. Du får från oss ett verkligt köpserbjudande genom att helt enkelt ange din bils registreringsnummer. Om du är nöjd med priset är det bara att boka en tid på det närmaste kontoret!

Pris

Priset är naturligtvis särskilt viktigt. Se till att du har ett visst förhandlingsutrymme. Det är sällan som det pris som anges i bilannonsen verkligen accepteras när kontraktet undertecknas. Det är bäst att först göra en bilvärdering för att ta reda på bilens värde. Utifrån detta kan du fastställa ett minimipris som du vill sälja din begagnade bil för. Sätt sedan ett pris som är något högre. Detta sätter du sedan som försäljningspris.

Bilbeskrivning

Beskrivningen av bilen ska vara så detaljerad som möjligt. Förutom särskilda höjdpunkter för din bil bör även fel och skador nämnas. Du är juridiskt skyldig att ange alla skador senast när du undertecknar kontraktet. Det lönar sig därför inte att locka köpare med en förskönad beskrivning. Det betyder naturligtvis inte att du inte kan presentera din bil i ett positivt ljus. Investerade du i specialutrustning när du köpte den, utrustade du din begagnade bil med en speciell funktion efter att du köpte den eller är bilen särskilt välskött? Glöm inte att beskriva dessa goda egenskaper i detalj.

Följande frågor bör åtminstone besvaras i beskrivningen:

 • Vilken extrautrustning eller specialutrustning har bilen?
 • Hur många tidigare ägare finns det?
 • Rökte man i bilen eller transporterades djur regelbundet i bilen?
 • Ingår vinterdäck eller andra tillbehör i inköpspriset?
 • Är det en olycksbil eller finns det (reparerade) defekter eller olycksskador?
 • Har fordonet fått regelbunden service?
 • När gjordes den senaste huvudinspektionen och har några reparationer utförts nyligen?

Kontaktuppgifter

Utan personlig kontakt med köparen kommer bilen inte att säljas. En del av processen för att lista en bil är därför att ange dina kontaktuppgifter. Eftersom många potentiella köpare kommer att kontakta dig vid olika tidpunkter är det lämpligt att skapa ett telefonnummer speciellt för försäljningstiden. När telefonen ringer vet du genast att det är en potentiell köpare. Du kan också stänga av telefonen om du inte kan ta emot några säljsamtal. Du kan också ange en e-postadress. Se dock till att svara på förfrågan så snart som möjligt så att du inte hindrar en eventuell försäljning.

Du bör dock inte publicera din hemadress i en bilannons. Det är inte ovanligt att en intresserad part ringer på din dörr oanmäld.

Så snart du ordnar en provkörning eller en visning kan du ge kontaktpersonen en adress. Det behöver dock inte nödvändigtvis vara din postadress. En närliggande plats, t.ex. en stor parkeringsplats, är oftast lämpligare än en (trafikerad) väg. Postnumret ger dock den potentiella köparen en indikation på var han eller hon kan se fordonet och om han eller hon är villig att göra resan.

3. Annonsera din bil: välj vikoperdinbil för att enkelt sälja din bil!

Auto inserieren - Alternative

Vi hjälper dig att sälja din bil snabbt och enkelt. Allt du behöver göra är att ange ditt registreringsnummer och din e-postadress för att få en snabb värdering av ditt fordon. Vi kommer att mejla dig vårt köpeerbjudande för vilket vi avser att köpa din bil. Gillar du erbjudandet? Då är allt du behöver göra att boka en tid på ett av våra kontor och få pengarna direkt till ditt bankkonto via en banköverföring följt av ett köpekontrakt. Du behöver inte oroa dig för något annat: vi tar hand om all byråkrati och avregistrering av din bil.