Jag vill sälja min bil - hur går jag till väga?

Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Gratis
värdering online

Få slutligt försäljningspris
direkt hemifrån

Sälj om du vill
& snabb betalning

Om du vill sälja din bil är du intresserad av att veta det bästa sättet att göra det på.

"Jag vill sälja min bil - men hur gör jag det bäst?" Alternativen att sälja din bil är många och varje har sina för- och nackdelar. Därför bör du överväga vad som passar bäst för dina behov.

Om du vill sälja din bil på det snabbaste, enklaste och mest fördelaktiga sättet, kom till viköperdinbil.se. Vi har många års erfarenhet av fordonsinköp av olika slag och vi tar hand om alla förfaranden. Till viköperdinbil.se kan du sälja gratis, säkert, snabbt och till bästa pris.

1. Alternativ för att sälja min bil

Sälja min bil

Det finns olika typer av köpare av begagnade bilar. Det är därför bra om du känner till dem i detalj för att veta vilken som passar dig bäst beroende på din situation, typ av bil samt bilens skick.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer


Bilvärderare

Att ta reda på hur mycket din bil är värd innan du säljer den är ett bra sätt att säkerställa att man får ett optimalt pris. Att gå till en värderingsexpert är det bästa sättet för att ta reda på hur mycket din bil är värd.

En professionell och personlig värdering av din bil tar hänsyn till dess egenskaper, allmänna skick, ålder, samt utbud och efterfrågan för just din typ av bil.

Privatpersoner

Försäljning mellan privatpersoner har traditionellt sett varit det mest utbredda sätt att sälja begagnade fordon. Trots den närhet och tillförlitlighet som kan göra att man säljer till en privatperson, ska man dock vara vaksam.

Sanningen är att en privatperson sällan kan ge dig de garantier och den säkerhet som en professionell aktör kan göra.

Dessutom kan sökandet efter en pålitlig köpare dra ut på tiden. Tid som du investerar men ger ett oförutsägbart resultat.

Efter att annonsen du skapat är publicerad; online, i lokaltidningen eller upphängd i närbutiken, är det enda alternativet att vänta på att någon intresserad kanske kontaktar dig.

Det kan skapa en situation som, om den förlängs, kan motivera dig att sänka priset på din bil och så småningom sälja den under dess värde.

Så även om det initialt verkar som att man mellan privatpersoner kan sälja gratis, ska man se över lokala marknadens prissituation samt avgöra vad ens tid är värd.

Skrotgårdar

Sälja en bil som är skadad efter en olycka eller om en bil som inte klarade förra besiktningen? Då kan en försäljning till skroten vara ett alternativ.

Faktum är dock att det finns fler och fler yrkesverksamma, förutom skrothandlare, som är intresserade av att köpa en sådan typ av bil. Det finns även möjligheter för att sälja en bil del för del, speciellt om man söker runt lite på nätet.

sälja gratis

Bilhandlare

Du tänker, jag vill sälja min bil snabbt och säkert men bryr mig inte om att göra en ekonomisk vinst? Ett alternativ är då att vända sig till närmaste bilhandlare.

Som regel köper nämligen bilhandlare bilar under deras marknadsvärde, eftersom de inte vill riskera sin egen vinst när de ska sälja dem vidare.

En bilhandlare kan erbjuda en professionalism som få privatperson kan. Men innan du går till någon av dem, undersök vad de kan erbjuda för tjänster och vad det kommer att kosta dig i förlorad vinst.

Online-tjänster

Nu pratar vi inte blocket eller andra digitala annonsplatser för privatpersoner, utan om företag som säljer din bil åt dig online.

Det finns ett antal onlineportaler där du kan sälja din bil men deras nackdel är att de inte ger några garantier. Fördelen är att du slipper en del av jobbet. Nackdelen är att med en 100% onlineförsäljning är det svårt att avgöra om bilen har prissatt korrekt.

Att utesluta en professionell värdering och sälja bilen privat online gör att man riskerar att sälja bilen till fel pris.

2. Sälja min bil snabbt och till bästa pris

- Jag vill sälja min bil utan att varken försumma säkerheten eller göra en förlustaffär.

- Jag vill sälja min bil utan att det tar upp all min lediga tid eller att jag tvingas sälja bilen under dess värde.

- Jag vill sälja en äldre bil som behöver reparationer eller en bil som ingen lokal bilhandlare tar emot.

Stämmer något av de påståendena är viköperdinbil.se rätt för dig.

Vi kan erbjuda en komplett köpprocess som inkluderar en snabb onlinevärdering där du själv fyller i information om din bil och våra bilexperter återkommer med ett försäljningspris baserat på detta, samt omhändertagande av allt pappersarbete om du väljer att sälja till oss.

Oavsett om du väljer att sälja till oss eller inte, är värderingen online och besöket på en av våra stationer kostnadsfria. Alla våra tjänster är icke-bindande och 100% gratis utan dolda avgifter. Till oss kan du sälja bilen snabbt och säkert.

Använd onlinevärderingen från vår hemsida när du själv har tid och möjlighet. Då fyller du snabbt och enkelt i vårt värderingsformulär om bilens olika värderingsfaktorer. Vi ber dig aldrig om personuppgifter utöver din e-postadress för att kunna skicka dig ditt försäljningspris.

När du tänker: "jag vill sälja min bil" ber vi dig ange ytterligare information om din bils skick och utrustning, t.ex. bilens färg, eventuella skador och antal tidigare ägare samt ladda upp en bild på bilens exteriör. Efter du gjort detta kan våra fordonsexperter värdera din bil mer exakt och kan ge dig ett slutligt försäljningspris för din bil via e-post.

Du får snabbt och enkelt alltså ett priserbjuderande när du vill sälja din bil och kan lika enkelt sedan boka en tid på en av våra stationer nära dig för överlämning av bilen. Vi tar då hand om all administration kring försäljning och för över pengarna säkert till ditt bankkonto.


F: Hur mycket kan jag sälja min bil för?

S: Bästa sättet att ta reda på hur mycket du kan sälja din bil för är att helt enkelt göra en bilvärdering. Du kan få en korrekt värdering av din bil helt gratis och helt online på vår hemsida. Det finns naturligtvis andra alternativ också: jämför priser för liknande bilar som redan ligger ute för försäljning på olika annonssidor, ta bilen till en bilhandlare och få ett pris färgat av de kan tänka sig köpa din bil för eller betala en oberoende professionell värderingsman för att få fram ett pris för din bil.

F: Jag vill sälja min bil - hur gör jag?

S: Först måste du bestämma dig för hur mycket tid du vill investera i att sälja din bil. Du kan skriva ner all information om bilen, ta bilder och lägga ut en annons på valfri annonseirngssida för att sedan svara på meddelanden och samtal innan olika spekulanter kommer hem till dig och inspekterar. Det kan gå snabbt, men det kan också bli en tidsödande aktivitet med många irritationsmoment. Du kan även göra det lätt för dig och ta med dig bilen till en bilhandlare eller en professionell bilköpare som oss. Båda alternativen går snabbt, men vi kan oftast ge dig ett bättre pris some Europas största bilköpare istället för din bilhandlare som endats jobbar med lokal marknadsefterfrågan. Vi hjälper även med allt pappersarbete så försäljningen går rätt till utan kostnad.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Få exklusiva experttips om bilar

När du anmäler dig godkänner du samtidigt de allmänna användarvillkoren samt vår sekretesspolicy .