Sälja min bil snabbt med gratis värdering

Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

mil
Hur kan jag sälja min bil bäst?

Du har bestämt dig. "jag vill sälja min bil" - men hur går man bäst till väga? Upptäck hur du bäst kan sälja din begagnade bil med viköperdinbil.se

 • Värdera din bil gratis online
 • Få ditt försäljningspris via email
 • Sälj på en station och få betalt

Sälja min bil med viköperdinbil.se

 • Fyll i alla efterfrågade uppgifter om din bil i vårt onlineformulär
 • Vi efterfrågar inga personuppgifter utöver din email, som behövs för att skicka försäljningspriset till dig
 • Få snabbt ditt försäljningspris
 • Denna proffsiga värderingstjänst är helt gratis och ej bindande
 • Överlämna bilen på en av våra många stationer
 • Signera köpeavtalet och vi överför köpesumman säkert till ditt bankkonto

Jag vill sälja min bil - men hur gör jag det bäst?

Sälja min bil: ta reda på försäljningspriset för bilen

För att sälja din bil behöver du sätta ett försäljningspris. Det finns lite olika tillvägagångssätt för att bestämma säljpriset. Många börjar med att titta på vad andra bilar av samma modell ligger ute för och använder det för sätta ett eget pris, men det är lätt att missa skillnader mellan bilarna som t.ex. utrustning och interiör, men även att det kan vara skillnad på lokal efterfrågan vilket påverkar priset. Du vet dessutom inte om det utsatta priset i bilannonserna är vad bilen sedan faktiskt säljs för.

Andra tittar på prisuppskattningar man kan få på olika internetsidor där man bara tittar på statistik gällande bilmärke, ålder och biltal vilket då inte ser till skicket på just din bil eller evetuell extrautrustning som finns.

Det enklaste sättet att få fram ett försäljningspris när du ska sälja din bil är att använda dig av vår

coche viejo
Hur förbereder jag min bil inför en försäljning?

En ren bil ger ett bättre intryck och kan hjälpa dig få ett bättre pris. Tvätta bilen utvändigt för att göra ett bra första intryck. Städa ur bilen ordentligt och se till att alla personliga tillhörigheter tas bort från bilen. Om det finns mindre repor i lacken är det ofta värt att fixa dem eftersom det är relativt lätt gjort och vanligtvis adderar mer värde än vad det kostar.

Skippa jämförandet av fel priser och få ett rätt och riktigt försäljningspris online. Värdera din bil nu!

Jag vill sälja min bil: vilka dokument behöver jag?

För att kunna sälja din bil på ett riktigt sätt behöver du ha följande dokument:

 • Registreringsbevis del 1 och 2
 • Giltig legitimation
 • Fullmakt om du inte själv står som ägare till bilen
 • Om servicebok finns rekommenderar vi attt denna finns tillgänglig vid försäljningen
Sälja min bil till viköperdinbil.se

Coche devaluado

När du har fått ditt försäljningpris så kan du enkelt gå vidare med din bilförsäljning. Boka smidigt en tid på en station nära dig.

När du kommer till oss på stationen så välkomnas du av en av våra experter och vi gör en snabb inspektion av bilen för att kontrollera de uppgifter du angett online. Därefter bekräftar vi ditt försäljningspris. Du har fortfarande inte förbindit dig till något så du bestämmer om du vill acceptera försäljningspriset eller inte.

Väljer du att acceptera försäljningspriset förbereder vi köpeavtalet som vi sedan signerar tillsammans med dig. Vi tar hand om allt administrativt pappersarbete i samarbete med försäljningen utan kostnad. Vi överför även betalningen per säker banköverföring till ditt konto.Alternativ för att sälja min bil

Vad är egentligen det bästa sättet att sälja min bil? Att sälja privat eller till en handlare har båda sina plus och minus.

Sälja bil privat

Att sälja sin bil privat innebär att du själv säljer din bil till en annan privatperson utan någon professionell inblandning.
Den största fördelen med att sälja privat är att du oftast får mer betalt, speciellt om du är en bra förhandlare, eftersom det är endast dina och köparens marginaler som behövs tas hänsyn till. Dock behöver du betala för annonser, eventuella reparationer och biltvätt.

Den största nackdelen med en privat försäljningen är all osäkerhet. Det finns inga garantier för hur snabbt din bil blir såld eller att du kan lita på potentiella köpare. Tyvärr blir bedrägerier alltmer vanligt så du behöver känna dig säker på både köpekontraktet och betalningen.

Utöver osäkerheten behöver du även ta dig tiden att svara på alla förfrågningar och arrangera provkörningar, för att inte tala om irriterande prisförhandlingar.

Sälja min bil själv (online eller annons):

 • Räckvidd: Hög med populära onlineportaler, mindre i fysiska tidningar och magasin
 • Kostnad: Beror på vilken portal eller tidning du väljer
 • Väntetid: Väldigt olika - det kan både gå väldigt snabbt och dra ut på tiden.
 • Potentiella problem: Bedrägeri, bortkastad tid, dålig affär

Sälja min bil till bilhandlare

Att sälja sin bil till en bilhandlare kan fungera på två olika sätt. Antingen säljer du helt enkelt bara din begagnade bil till en lokal bilhandlare eller så gör du ett inbyte. Genom att sälja bilen till en professionell aktör kan du känna dig trygg med att försäljningen går rätt till med både betalning och köpekontrakt. När du hittat en en bilhandlare som vill köpa din bil och till ett pris du är nöjd med köper de din bil på plats om du så vill.

Om du endast vill sälja bilen utan att köpa en ny så tänk på att inte alla bilhandlare handlar med alla märken och för att få bästa pris för din bil bör du besöka en bilfirma som specialiserar sig på märket på din bil. Eftersom en bilhandlare måste känna sig säker på att de kan gå med vinst och kunna sälja bilen vidare innebär det ofast att du får ett lägre pris än om du säljer privat.

Om du är intresserad av ett inbyte bör du ha samma faktorer i åtanke eftersom du blir bunden till att köpa din nya bil från samma handlare. Om det inte är något problem för dig finns möjlighet att förhandla sig till en affär som du kan vara nöjd med.

Sälja min bil till en bilhandlare:

 • Väntetid: Beror på om du behöver besöka flera bilhandlare för att få ett bra pris eller hitta rätt ny bil vid ett eventuellt inbyte. Är du villig att acceptera ett lägre pris kan det naturligtvis gå väldigt fort.
 • Pålitliga: Ja
 • Vinst: Ingen vinst i sig, men vid ett inbyte kan du få en bra deal.
 • Potentiella problem: Bilhandlare kan vara bundna till specifika märken och vissa köper bara bilar som inbyte, vilket innebär att du blir låst att köpa en ny bil från samma handlare.

Sälja min bil till viköperdinbil.se

Om du vill göra det lätt för dig och undvika allt krångel som det innebär med en privat försäljningen kan du smidigt och enkelt sälja bilen till oss. Vår tjänst är opartisk och du får ditt försäljningspris smidigt online. Ofta är det möjligt att boka tid samma eller nästa dag när du fått ditt försäljningspris.

Med oss går det även både rätt till och snabbt. Vi erbjuder samma fördelar som en bilhandlare, men utan att du behöver leta runt efter den bilhandlare som kan och vill köpa din bil till rätt pris. Med oss får du dessutom alltid ett opartiskt toppenpris.

Allt du behöver göra är att värdera din bil här på vår hemsida. Det tar bara några få minuter att fylla i allmänna uppgifter om din bil som påverkar bilvärdet. Du får sedan ditt försäljningspris skickat till din mejl. Om du är nöjd med priset bokar du då en tid för överlämning på en station nära dig. Den större delen av bilförsäljningsprocessen sker alltså helt online och när du har tid.

På stationen gör vi en snabb inspektion av din bil för att kontrollera biluppgifterna du angett online och bekräfta försäljningspriset. Om du väljer att sälja bilen så signerar vi köpekontraktet tillsammans och vi överför pengarna till ditt bankkonto. Så enkelt är det att sälja sin bil med viköperdinbil.se!

Sälja min bil till viköperdinbil.se:

 • Väntetid: Kort - du kan sälja din bil inom endast ett par dagar om du så vill
 • Seriös aktör: Ja - pålitligt och etablerat företag i flera europeiska länder
 • Vinst: Med oss får du ett toppenpris utan ansträngning
 • Potentiella problem: Inga - vi tar hand om allt!

Hur våra kunder bedömer vår tjänst:

Fantastiskt enkelt, och proffsigt! Fick även ett väldigt bra pris.

Allt gick super fort. Trevlig personal och fick det priset jag önskade få ut. Supernöjd.

Vanliga frågor om att sälja min bil

F: Jag vill sälja min bil, behöver den klara besiktningen?

S: Din bil behöver ej vara godkänd vid senaste eller nästa besiktning för att säljas. Det påverkar dock ofrånkomligen priset om bilen är trasig eller har körförbud. Det blir därför svårare att sälja bilen, men det är fullt möjligt.

Vid privat försäljningen gäller även köplagen vilket innebär att du som säljare måste uppge alla viktiga detaljer om bilen.

Vi på viköperdinbil.se är som oftast intresserad av att köpa din bil och hjälper dig göra en både lätt och bra bilaffär.F: Jag vill sälja min bil - kan jag undvika allt administrativt pappersarbete?

S: Vi rekommenderar alla bilsäljare och bilköpare att signera ett legalt köpekontrakt för en trygg affär. Som nämnts ovan gäller alltid köplagen vid privat bilförsäljning, men man bör inte enbart förlita sig på denna då den lämnar mycket åt slumpen. Vill du vara säker på att du får använda ett riktigt köpekontrakt och att allt går rätt till så vänd dig till oss. Vi använder oss av standardiserade köpeavtal för båda parters bästa. Vi ägarbyter även bilen och hjälper dig lösa eventuella lån. Allt för att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att sälja din bil.

F: Hur säljer jag min bil lättast?

S: Om du vill göra det lätt för dig gällande din bilförsäljning så använd dig av vår smidiga tjänst. Du fyller i onlinevärderingen här på hemsidan på några minuter och skickar iväg alla uppgifter till våra värderingsexperter. De tittar på din bils unika värderingsfaktorer och beräknar ditt försäljningspris som du snabbt får på mejlen. Om du är nöjd med priset bokar du en tid på en station nära dig (det finns ofta till och med tid samma eller nästa dag) för att överlämna bilen. På plats gör vi en snabb kontroll av dina biluppgifter och om du accepterar priset signerar vi köpeavtalet tillsammans. Vi överför betalningen till ditt bankkonto och din bil är såld. Smidigt, snabbt och enkelt!F: Vilka reparationer bör jag göra innan jag säljer min bil?

S: Det är inte säkert att du bör göra några reparationer. Överväg reparationernas kostnad jämtemot hur mycket de skulle addera i faktiskt bilvärde. Det finns många reparationer som blir väldigt dyra, men som inte motsvarar samma summa i ökat bilvärde när de är gjorda.

Vanligtvis innebär detta att du bör hålla dig borta från motorreparationer. Om du är osäker så är det alltid mest säkert att inte utföra några reparationer och lämna det till köparen. Bilhandlare har många professionella kontakter med bilverkstader och kan fixa bilen till ett bättre pris än vad du kan.

Alternativt, använd dig av onlinevärderingen från viköperdinbil.se. På så sätt kan du lätt ta reda på din bils aktuella värde och kan bestämma dig för om det är värt att utföra några bilreparationer eller inte.

F: Hur mycket kan jag sälja min bil för?

S: Bästa sättet att ta reda på hur mycket du kan sälja din bil för är att helt enkelt göra en bilvärdering. Du kan få en korrekt värdering av din bil helt gratis och helt online på vår hemsida. Det finns naturligtvis andra alternativ också: jämför priser för liknande bilar som redan ligger ute för försäljning på olika annonssidor, ta bilen till en bilhandlare och få ett pris färgat av de kan tänka sig köpa din bil för eller betala en oberoende professionell värderingsman för att få fram ett pris för din bil.

F: Jag vill sälja min bil - hur gör jag?

S: Först måste du bestämma dig för hur mycket tid du vill investera i att sälja din bil. Du kan skriva ner all information om bilen, ta bilder och lägga ut en annons på valfri annonseirngssida för att sedan svara på meddelanden och samtal innan olika spekulanter kommer hem till dig och inspekterar. Det kan gå snabbt, men det kan också bli en tidsödande aktivitet med många irritationsmoment. Du kan även göra det lätt för dig och ta med dig bilen till en bilhandlare eller en professionell bilköpare som oss. Båda alternativen går snabbt, men vi kan oftast ge dig ett bättre pris some Europas största bilköpare istället för din bilhandlare som endast jobbar med lokal marknadsefterfrågan. Vi hjälper även med allt pappersarbete så försäljningen går rätt till utan kostnad.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Få exklusiva experttips om bilar

När du anmäler dig godkänner du samtidigt de allmänna användarvillkoren samt vår sekretesspolicy .