Jag vill sälja min bil - vilka papper behövs

Det kan kännas onödigt och krångligt, men det är avgörande för en lyckad försäljning att man ha koll på vilka papper som behövs mellan säljare och köpare vid en bilaffär.

När man ska sälja en bil privat är det mycket administrativt att hålla reda; registreringsbevis från Transportstyrelsen, kontraktskrivning, protokoll från bilbesiktningen, bilmanualer, med mera. Att ordna med alla papper, samtidigt som du ska leta efter en köpare, kan vara tidskrävande och frustrerande.

Om du vill sälja din bil snabbt, smidigt och säkert ska du vända dig till viköperdinbil.se. Hos oss kan du känna dig trygg med att vi sköter all administration kring bilförsäljningen. Vi stor kunskap och erfarenhet om bilköp. På frågan: sälja min bil vilka papper krävs, svarar vi: ta endast med dig id-handling och registreringsbevis till ditt besök hos oss, så ordnar vi resten.

Värdera
Boka tid

Kostnadsfri
onlinevärdering

Expertvärdering på station

Sälj bara om
du vill

1. Jag vill sälja min bil, men vilka papper krävs? Vi hjälper dig att hitta rätt!

Sälja min bil vilka papper

Innan du får ett svar på frågan “Jag vill sälja min bil, men vilka papper krävs?" Gäller det att veta vilka dokument som hör till en bil. Inget av dem får glömmas bort när du ska sälja bilen.

Men har du koll på vad dokumenten heter och vad de är till för? Här följer en enkel guide som förklarar två av de viktigaste dokumenten:

  • Registreringsbevis, Del 1
  • Registreringsbevis, Del 2

Varje registrerat fordon har ett registreringsbevis som är uppdelat på två delar. Del ett innehåller uppgifter som till exempel ägare och brukare av fordonet, tekniska och allmänna uppgifter och dokument för på- och avställning av bilen. Del två är en värdehandling som bevisar vem som äger bilen nu och vem som har ägt den tidigare. Ett nödvändigt dokument när du vill sälja din bil.

Bevis som utfärdats innan 2004 består bara av en del. Detta äldre bevis gäller fortfarande om du inte fått något nytt. Del två är obligatorisk vid alla ägarbyten och ska alltid tas med vid en försäljning, men även första delen kan vara obligatorisk. “Jag vill sälja min bil, men vilka papper behöver jag", har alltså fått ett första svar: registreringsbeviset. Efter försäljningen görs ägarbytet genom att man skickar in en ansökan till Transportstyrelsen. Väljer du att sälja din bil till en bilhandlare kan de ibland göra ägarbytet elektroniskt.

2. Övriga dokument

När du ska sälja bilen behöver du även ta med dig protokollet från bilbesiktningen, serviceboken, giltig ID-handling, bevis på att bilen är helt betald eller information om krediten, samt räkningar och kvitton på service. Nu är svaret på din fråga “Jag vill sälja min bil, men vilka papper behöver jag" i princip komplett. Du behöver också ta med tillbehör som nycklar och däck till försäljningen.

3. Hur du kan sälja bilen på 24 timmar

Väljer du sedan att värdera och sälja bilen hos viköperdinbil.se behöver du inte vänta alls innan du packar ner dina papper och åker och säljer bilen. Vi köper upp din bil inom bara 24 timmar. Du kan även sälja din belånade bil till oss – enklare än att sälja din bil privat med lån kvar! Värdera bilen online på viköperdinbil.se och boka sedan tid hos vår expert. Sedan är det bara att packa ner alla dokument och åka till vår station för försäljning!

Så här betygsätter våra kunder vår service

Bra bemötande och rutiner. Bra värdering av min bil på plats. Pengar på kontot efter 3 dagar. Jag är mycket nöjd.
Erik L. | Västerås | Audi A4, 2013 21.01.2019
Mycket bra service och personligt bemötande av personalen i Helsingborg, både vid värdering och försäljning. Positivt överraskad av priset för min BMW, som var högre än bud från privata spekulanter. Pengar blev insatta på mitt konto redan efter två arbetsdagar! Jag kan varmt rekommendera Viköperdinbil.se!
Pontus N. | Helsingborg | BMW X3, 2011 11.12.2018
Mkt seriös värdering. Fint och välkomnande bemötande och kundvänligt! -Rekommenderas!
Hans B. | Örebro | Mitsubishi Outlander, 2004 16.11.2018

Gratis bilvärdering på bara ett steg