Bilannons: vilket är det bästa sättet att sälja din bil på nätet?

Det går snabbare att sälja bilen på nätet, men det är inte alltid lätt. I vår artikel ger vi dig några tips och rekommendationer om hur du kan annonsera din bil och få ut det bästa av den!

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

På Internet finns det många plattformar för att annonsera din bil. På så sätt kan du nå ett stort antal potentiella köpare och välja det bästa erbjudandet.

Själva bilens skick är viktigt, men det räcker inte. Från vår erfarenhet som bilköpare samlar vi de bästa tipsen för dig.

Och om du letar efter ett alternativt sätt att sälja din bil är vi här för att hjälpa dig! Vi köper din bil oavsett skick. Ange dina biluppgifter för en snabb värdering av din bil och få ett erbjudande direkt.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Bilannons - bilvärdering och bilder

Om bilägare har bestämt sig för att annonsera sina begagnade bilar på nätet uppstår frågan om de ska annonsera bilen gratis eller om de ska välja betalda annonser.

De flesta tidningsannonser är förknippade med kostnader, men beroende på leverantör har de en hög räckvidd - särskilt eftersom köparna redan är förvalda.

Sannolikheten att få seriösa bud på den begagnade bilen är vanligtvis högre hos läsare av ett tryckt medium än hos virtuella annonser. Men om du vill annonsera din bil gratis och nå ut till så många intressenter som möjligt är det bästa sättet att lägga ut en annons på Internet.

Det spelar ingen roll vilket medium du väljer: Innan annonsen aktiveras för bilen måste ägaren känna till bilens värde. En objektiv bedömning av priset är ofta inte möjlig på grund av bristande kunskap om begagnatmarknaden och vädrets inverkan.

Många ägare vet inte att en ny bil drastiskt förlorar i värde under de två första åren. Risken är alltså stor att uppskatta ett för högt pris och att bilförsäljningen därmed drar ut på tiden eftersom ingen köpare kan hittas.

Om det belopp som anges när bilen annonseras ut är för lågt rullar samtalen från intressenterna, men då har du inte fått ut det bästa av din begagnade bil. Det finns många sätt att ta reda på fordonets värde. Om du nu är nyfiken, börja din bilvärdering hos oss: det är gratis och utan bindning.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

2. Det perfekta fotot i bilannons

Det som kännetecknar en bra annons är bilderna på den till salu stående fastigheten. Även om köpare också hittas om endast telefonbilder i annonsen visar bilen, är det många som tittar som klickar direkt om bilden inte är tilltalande - i tron att ett dåligt foto också innebär en gammal skrotbil.

Helst ska bilen vara iscensatt, men bilden får inte verka "iscensatt". Kör in bilen på gården, en stor parkeringsplats, en grusväg eller ett annat område på morgonen när dagsljuset är som ljusast. Ju mindre synligt i bakgrunden, desto bättre. Annonsen fokuserar på bilar, så de bör ta mest plats i bilden.

Gör om möjligt utan blixtfunktion, så att ljuset inte reflekteras och inga skuggor skapas. När du fotograferar motorn och interiören kan blixten dock användas för bättre belysning. Ta många foton från olika perspektiv, helst i liggande format. När den automatiska fotograferingen är över bör nummerplåtarna retuscheras på datorn och detaljbilder beskäras.

Checklista: Det perfekta fotot för bilannonsen:

  • Dagsljus
  • Om möjligt utan blixt
  • Neutral bakgrund
  • Många perspektiv
  • Skador på fotografier
  • Hög upplösning
  • Justera bildsektionen
  • I liggande format

3. Detaljer, defekter och historia: Var ärlig i bilannonsen

Var uppmärksam på entydiga formuleringar i bilannonsen. Detta bidrar inte bara till trovärdighet utan skyddar också mot eventuella anklagelser om bedrägeri. Bra stavning bör också vara viktigt vid bilannonsering och liknande.

Sist men inte minst: Ange endast kontaktuppgifter i bilannonsen under vilka du faktiskt kan nås. Om du är mycket på nätet och ständigt letar efter din telefon kan du kanske ange din e-postadress i stället för ett telefonnummer.

Om annonsen ska presentera bilen på bästa möjliga sätt finns det en hög grad av självkostnad. Säljarna måste ta hänsyn till den tid som krävs för att skapa bilderna och annonstexten samt till själva försäljningen genom att ordna provkörningstider.

Om du värdesätter en snabb försäljning, till exempel för att du behöver pengarna till en ny bil, har du en större fördel med ett bilköpsföretag.

På vikoperdinbil.se hjälper vi dig att sälja din bil snabbt: våra experter kan utarbeta ett köpeerbjudande på några minuter efter att noggrant ha granskat de uppgifter som efterfrågas i vårt onlineverktyg.

Om du är nöjd med priset köper vi gärna din bil! Allt du behöver göra är att boka ett möte på närmaste filial till dig och slutföra bilförsäljningen. Du får snabbt betalt via banköverföring och vi tar hand om alla papper åt dig!

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer