När ska du byta bil? 5 faktorer som du inte får förbise

Om du funderar på att göra dig av med din begagnade bil för att byta har du kommit till rätt ställe. På viköperdinbil.se utvärderar vi din begagnade bil med ett verkligt erbjudande. Utvärdera, det är gratis!

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Det är inte lätt att fastställa rätt tidpunkt för att byta bil. Varje bil har sin egen historia och varje ägare sina egna behov.

Det finns många faktorer som spelar in. Är det bättre att byta in bilen hos en återförsäljare, sälja den mellan privatpersoner eller skrota den?

På noicompriamoauto.co.uk finns ett annat alternativ för att bli av med din begagnade bil på ett enkelt sätt: ange bilens data i kalkylatorn och få ett verkligt köpserbjudande för din begagnade bil direkt via e-post. Boka sedan ett försäljningsmöte på våra filialer.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. När ska du byta bil? 5 faktorer att tänka på

Rätt tidpunkt för att byta bil är inte densamma för alla förare. Alla har olika behov. Du kan ta hänsyn till fem grundläggande faktorer för att avgöra om det är dags att byta bil. Dessa är:

 • Miljökostnad
 • Registreringsår
 • Blockerar lagstiftningstrafiken
 • Motorfel
 • En förändrad livsstil.

2. Efter hur många kilometer är det värt att byta bil?

Bilar har en livscykel på cirka 250 000 km, och därefter blir det allt vanligare med haverier och problem.

Detta är naturligtvis en vägledande siffra. Det finns bilar som har mer än 300 000 km och som inte visar några tecken på slitage.

Det som gör skillnad är körstilen, punktligheten i underhållet och den vägcykel som bilen kör dagligen.

Om du funderar på att byta bil rekommenderar vi dock att du inte väntar tills du har kört 250 000 km. Detta beror på att bilar med hög körsträcka får en lägre värdering. Även om fordonet är i gott skick.

Kan typen av näring påverka?

Ja, en dieselbil är vanligtvis mer hållbar än en bensinbil.

En stor dieselmotor med regelbundet underhåll kan köra upp till 400 000 km utan större reparationer. LPG- eller CNG-bilar behöver mer uppmärksamhet, särskilt om de är ombyggda bilar.

I detta fall är underhållet och slitaget av systemet större och därför föremål för större kontroll.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

3. Efter hur många år är det lämpligt att byta bil?

En bils livscykel är ungefär 10 år. Registreringsåret, och därmed fordonets ålder, är faktorer som direkt påverkar bilens värde vid försäljning. Precis som med körsträckan beror mycket på hur bilen behandlas och vilken typ av strömförsörjning som används. Därför föredrar många bilister att byta bil ofta, till exempel efter tre eller fem år, för att begränsa värdeminskningen så mycket som möjligt.

Bilen är 20 år gammal: ska den bytas eller behållas?

När en begagnad bil fyller 20 år kan den dra nytta av de skatteförmåner som är förknippade med över 20-åriga historiska fordon, t.ex. befrielse från stämpelskatt eller nedsättning av fordonsskatten.

För att erhålla dessa förmåner måste bilen vara registrerad i registret över fordon av historiskt intresse och samlarobjekt, och den måste uppfylla alla ursprungliga tillverkningsegenskaper. Kom ihåg att gamla bilar kräver konstant underhåll och i vissa fall kan de inte köra på grund av lagstadgade trafikblockeringar.

4. Byte av bil med trafikblock

Den tredje faktorn att ta hänsyn till för att förstå om det är dags att byta bil är det lagstadgade förbudet mot att köra miljöfarliga fordon. Det är en åtgärd som påverkar dieselmotorer upp till Euro 4, och mer allmänt alla fordon med Euro 3-motorer eller lägre, dvs. över 15 år gamla. Begränsningarna varierar från stad till stad, men om några år kommer många fordon att begränsas eller blockeras, och detta är ett incitament för många bilister att byta bil.

5. Haverier och reparationer: när det är bättre att byta bil än att reparera den

När motorn börjar visa tecken på att fungera dåligt undrar man om det inte är dags att byta bil. Reparationerna kostar och bilens prestanda är inte vad den brukade vara. I vissa fall kan skadans omfattning dessutom äventyra fordonets rörlighet och säkerhet. Innan din bil lämnar dig på vägen är det därför en bra idé att fråga dig själv om reparationskostnaden överstiger fordonets verkliga värde och om den därför bör bytas ut.

6. Den bästa tiden att byta bil: en ny livsstil

Den främsta anledningen till att en förare byter bil är att kraven i livet har förändrats:

 • Du har en ung person hemma som är på väg att ta körkort: alla bilar är inte lämpliga för nya förare!!
 • Din son eller dotter är på väg att ta körkort och du behöver en bil som lämpar sig för nya förare.
 • När ett barn föds växer familjen och det behövs en rymligare bil.
 • Du flyttar till staden och för din dagliga pendling behöver du en stadsbil.
 • Du byter jobb eller reser oftare och behöver en kraftfullare och bekvämare bil.

Om du har bestämt dig för att det är dags att byta bil är det sista steget att välja den bästa kanalen för att ta farväl av din begagnade bil.

7. Hur man byter bil: alla alternativ

Det finns i huvudsak två alternativ när du byter bil:

 • Försäljning mellan privatpersoner: du måste publicera annonser och sköta all försäljningsbyråkrati själv. Noteringen beror på hur du kan förhandla.
 • Återförsäljare som byter in: Återförsäljaren kan erbjuda dig en rabatt på den nya bilen i utbyte mot den gamla. Värderingen kommer dock att ske nedåt eller på vissa villkor.

En enkel, snabb och säker lösning som garanterar det verkliga inköpsvärdet på din begagnade bil är att välja tjänsten noicompriamoauto.it.

Vill du byta bil? Gå till noicompriamoauto.co.uk

Noicompriamoauto.co.uk är den perfekta tjänsten för att sälja en begagnad bil. Vi köper alla typer av bilar, oavsett märke, modell, motor och registreringsår.

Våra experter kommer att ge dig ett verkligt erbjudande med hänsyn till marknadspriset på din bil, dess specifika egenskaper och hur den har skötts och underhållits under åren. Du får din betalning direkt via banköverföring, så att du kan återinvestera den i den nya du vill ha!

Perizia

Genom att fylla i dina biluppgifter i vårt formulär får du ett verkligt köpserbjudande för din begagnade bil i ditt e-postmeddelande, beräknat av våra experter genom att korsreferera den information du lämnar med en databas med över 2 miljoner fordon som vi redan har köpt. Utvärderingen är kostnadsfri och utan några som helst åtaganden.

Pagamento sicuro

Om erbjudandet motsvarar dina förväntningar står vårt expertteam till förfogande för att bedöma det verkliga skicket på den bil du deklarerat live på någon av våra filialer. Och om du bestämmer dig för att sälja tar vi hand om pappersarbetet. Du kommer att få en överföring direkt till ditt konto!