Sälj en begagnad bil till en privat: vad ska du tänka på?

Det är inte alltid lätt att sälja en begagnad bil till en privat köpare. Som tur är har du kommit till rätt ställe: på vikoperdinbil.se köper vi din bil och tar bort allt krångel med försäljningen!

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

En försäljning av en begagnad bil måste förberedas väl privat. En bilvärdering, bra och tilltalande annonser samt kompletta papper är grunden för att lyckas sälja din bil privat. Detta är tidskrävande och kräver lite övning.

Vi tar detta arbete från dig. Starta din kostnadsfria bilvärdering online och få ett köpserbjudande via e-post. Med detta pris kan du sälja din bil till oss på ett av våra kontor och få betalt snabbt. Byråkrati? Vi tar också helt och hållet hand om den.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Hur förbereder man en privat försäljning av begagnade bilar?

Om du vill sälja en begagnad bil privat måste du förbereda dig ordentligt. Oförsiktiga misstag vid bilförsäljning leder ofta till ett lägre försäljningspris. Följande steg ingår i en framgångsrik privat försäljning av begagnad bil:


 1. Förbered fordonet: Det första intrycket är alltid det viktigaste. Därför bör du förbereda din bil innan du säljer den. Detta inkluderar en grundlig biltvätt och rengöring av interiören.

  Rensa bilen från alla personliga tillhörigheter och överväg även en billig lackering. Fina repor repareras på detta sätt och förbättrar bilen visuellt. Förberedda och rena bilar är populära hos köparna och kan få högre priser.

 2. Värdering: Om du känner till bilens verkliga värde vet du hur du ska bestämma inköpspriset. Det är därför tillrådligt att låta en professionell bilvärdering utföras privat innan man säljer en begagnad bil.

  På så sätt riskerar du inga ekonomiska förluster och du avskräcker inte potentiella kunder med ett för högt pris när du säljer din begagnade bil privat. Vet du redan hur mycket din bil är värd? Gör en snabb och gratis värdering hos oss: det tar bara några minuter!

 3. Lägg in en annons: Din bil måste nu presenteras för potentiella köpare. Det bästa sättet att göra detta är att lägga ut en annons på en välbesökt försäljningsplattform. Tilltalande foton och en bra beskrivning är nödvändiga för detta.

  Denna förberedelse tar mycket tid i anspråk. Dessutom måste du alltid vara tillgänglig för potentiella kunder och svara på deras frågor. Här kan det hända att människor försöker kontakta dig dag och natt.

  Att placera annonser och göra dem tillgängliga för intresserade är vanligtvis mycket tidskrävande och omständligt. Att sortera bort tvivelaktiga förfrågningar är en del av försäljningsförberedelserna när man säljer en begagnad bil till en privatperson.

 4. Försäljningsprocess: När du har hittat någon som är intresserad börjar försäljningsprocessen efter en omfattande provkörning. Här måste du vara beredd på prisförhandlingar.

  Dessa bör dock inte vara något problem för dig om du tidigare har låtit göra en professionell bilvärdering. Så snart du har nått en överenskommelse med köparen måste du upprätta köpekontraktet för privat försäljning av begagnade bilar.

Var försiktig med privata köpekontrakt. När du säljer begagnade bilar privat kan du utesluta ansvar för materialfel. Detta måste också uttryckligen noteras i köpekontraktet. Se också till att lista alla kända fel och skador i kontraktet. Detta skyddar dig mot klagomål och krav från köparen.

2. Sälj en begagnad bil privat: gör det snabbare med oss!

Vikoperdinbil.se är det perfekta alternativet för din privata försäljning av begagnade bilar med minimal ansträngning. Allt du behöver göra är att ange din bils registreringsnummer och gå igenom en snabb bilvärdering online.

Våra experter ger dig gärna via e-post ett korrekt köpeerbjudande för din bil. Gillar du priset? Då ska du sälja din bil till oss! Vi väntar på dig på ett av våra kontor för att slutföra försäljningen och betalar dig direkt! Du behöver inte göra något annat. När du lämnar din bil på kontoret tar vi hand om alla papper. Sälj enkelt och snabbt med vikoperdinbil.se!

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer