Sälja en bil: Privat eller till en återförsäljare?

Spelar det ingen roll för dig om du säljer din bil privat eller till en återförsäljare? Kom då till wirkaufendeinauto.de. Vi har lösningen för dig.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

wirkaufendeinauto.de är din tjänsteleverantör när det gäller att sälja din begagnade bil. Hos oss behöver du inte bestämma dig för om du vill sälja till en privatperson eller en återförsäljare.

Under ett möte på en av våra filialer kommer din bil att undersökas individuellt. Detta avgör vilket försäljningsalternativ vi kan erbjuda dig. Oavsett försäljningsform får du hos oss en omfattande service, som till exempel omfattar avregistrering av fordonet efter försäljningen.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Sälj bil: privat vs återförsäljare - vem ger bästa erbjudande?

Om du vill sälja en bil ställer du dig den ena frågan efter den andra. Det gäller till exempel frågan om vilket pris du ska sätta för din bil. Naturligtvis vill varje säljare sälja sin bil till ett rimligt pris. Med tanke på ålder och skick bör detta inte vara för högt men inte heller för lågt. För detta måste man känna till det exakta värdet på den begagnade bilen, eftersom det är det enda sättet att faktiskt klargöra prisfrågan.

Ett annat problem för säljare är vilken väg de ska ta för att sälja. Ska de byta in bilen eller sälja den privat? Besöka en märkesåterförsäljare för begagnade bilar? I grund och botten finns det två sätt som oftast övervägs: att sälja bilen till en privatperson eller till en återförsäljare. Båda alternativen har vissa skillnader som förklaras närmare nedan.

Att köpa en bil privat: egenföretagare = komplicerat

För att få ut det bästa av en bilförsäljning krävs lite initiativ. Beroende på vilken försäljningskanal du väljer är ansträngningen större eller mindre. När det gäller en privat försäljning som organiseras självständigt måste du ta hand om hela organisationen av försäljningen.

För dig innebär detta: att skapa en annons med foton och en attraktiv beskrivning av din bil, telefonsamtal med intresserade köpare och organisera provkörningar.

Vid första anblicken låter det som mycket arbete att göra. Det ger dig dock möjligheter som du kanske inte får hos återförsäljaren.

Fördelar Nackdelar
Många intresserade personer kommer att nås av din annons Stressfaktor
Möjlighet att uppnå ett högre försäljningspris Tidsåtgång
Större utrymme för förhandlingar Många annonser kan ofta bara placeras mot en avgift

Tänk också på att den självorganiserade försäljningen av din begagnade bil kan ta lång tid. Många intressenter hör inte längre av sig, medan andra avstår från köpet i sista stund. wirkaufendeinauto.de har två användbara tips till dig för att se till att den privata bilförsäljningen går smidigt:

  1. Lyssna på din magkänsla. En privat köpare som verkligen vill ha din bil kommer i de flesta fall att köpa den. Om du under telefonsamtalet märker en viss osäkerhet eller obeslutsamhet hos den potentiella köparen är chansen att försäljningen kommer att slutföras inte särskilt stor. Ta reda på redan från början om den potentiella köparen verkligen är intresserad av din bil eller ange tydligt dina villkor i din annons. På så sätt sparar du mycket tid och minimerar risken för att försäljningen tar lite längre tid.
  2. Sälj inte under värdet. Om det blir prisförhandlingar med köparen är det viktigt att du känner till bilens nuvarande värde. Med den kunskapen kan du bättre bedöma om det pris som erbjuds av intressenten är rättvist eller inte. En gratis bilvärdering i förväg förbereder dig optimalt för sådana situationer.

Avsluta alltid affärer i närvaro av ett vittne! Det är också tillrådligt att insistera på ett erkänt köpekontrakt som har fyllts i och kontrollerats. Detta ger dig som säljare en trygghet.

Bilförsäljning till återförsäljare

Om du vill att det ska gå snabbt och smidigt är det ett bra alternativ att sälja bilen till en återförsäljare. På plats inspekterar återförsäljaren din begagnade bil och ger dig ett pris för vilket han köper den. Beroende på din bils skick kan inköpspriset vara något lägre. Detta beror ofta på att den kommersiella säljaren beräknar en reparation eller förberedelse av bilen.

Försäljning genom inbyte

Nästan alla bilhandlare erbjuder dig möjligheten att sälja din begagnade bil genom inbyte. Återförsäljarens mål är att sälja dig en ny bil i gengäld. Det hela fungerar enligt principen att din gamla bil räknas som en handpenning för den nya bilen. Återförsäljaren ger dig ett erbjudande om att byta in din begagnade bil och värdet dras av från inköpspriset för den nya bilen. Du blir inte bara av med din begagnade bil, utan du kör också hem med en ny bil.

Chansen att sälja till en återförsäljare är i allmänhet stor och du slipper leta efter en potentiell köpare. Dessutom finns det inga avgifter för annonser eller bränslekostnader som uppstår vid provkörningar. Det är dock tillrådligt att låta värdera din begagnade bil här i förväg.

2. Säljer du en bil privat eller hos återförsäljaren? välj oss!

Om du inte kan bestämma dig för om du vill sälja din bil till en återförsäljare eller privat har vi en snabb och smidig lösning för dig: www.vikoperdinbil.se! Skriv bara in din bils registreringsnummer och lämna din e-postadress till oss. Våra experter kommer snabbt att utarbeta ett inköpspris för vilket vi tänker köpa din bil. Gillar du den? Boka då ett möte och lämna din bil till oss. Vi tar hand om byråkratin och gör en banköverföring direkt till ditt bankkonto. Hur mycket är din bil värd? Ta reda på det nu!

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer