Så säljer du en importerad bil snabbt och enkelt

I vissa fall kan det vara svårt att sälja en importerad bil. Med viköperdinbil.se kan du dock sälja en importerade bil snabbt, smidigt och kostnadsfritt!

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Detaljer likt att få tag i reservdelar och kontrollera bilens ägarhistoria, kan vara problematiskt med en importerad bil. Det kan resultera i att du får ut mindre när du ska sälja din bil.

Vänd dig till viköperdinbil.se och sälj till bästa pris. Värdera din bil online först genom att fylla i generella uppgifter om din bil. Du får snabbt ditt slutgiltiga försäljningspris med e-post.

Sedan bokar du enkelt en tid för överlämning på en av våra stationer nära dig för att sälja din importerade bil.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Importerad bil – billigt köp, dyr försäljning

Säljer en importerad bil

En importerad bil är ofta svår att sälja som begagnad. Att importera en bil är ofta lönsamt när man köper den, men det är sedan svårt att göra sig av med den till ett rimligt pris.

Många gör en väldigt bra affär när de väljer att importera en bil från Tyskland, eller från USA, men har sedan svårt att få bilen såld igen.

Varför är det så? Dels kan bilen vara av ett ovanligt märke, och reservdelar kan vara svåra att finna i Sverige. Dels så finns inte alltid samma enhetliga dokumentation kring bilen som på en svensk bil, och det kan vara svårt att kontrollera bilens bakgrund och servicehistoria i detalj.

Oavsett om du vill sälja bilen privat på internet eller till en bilhandlare så kan köparen därför tvivla på bilens skick.

Dessutom har det i flera fall upptäckts att mätarställningen på importerade bilar manipulerats. Vad ska du då göra om du säljer en importerad bil som du valt att importera från till exempel USA eller från Tyskland? Vi förstår läget, och vi förstår också att du som privatperson vill sälja din bil.

När vanliga bilhandlare stänger dörren på grund av okunskap med importerade bilar finns ett smidigt alternativ. Vänd dig till oss på viköperdinbil.se, så hjälper vi dig med allt! Vi har erfarenheten och kunskapen som behövs för att kunna värdera din bil på ett korrekt sätt.

2. Börja med att värdera din importbil

Viköperdinbil.se har ett unikt erbjudande för dig som säljer en importerad bil – eller vilken annan typ av bil som helst. Vi värderar bilen helt utan kostnad och helt online. Vi erbjuder oss sedan att köpa bilen. Men ingenting är bindande hos oss.

Du bestämmer helt själv om du vill tacka ja till priset eller inte. Ditt slutliga försäljningspris är giltigt i 4 dagar.

Är du intresserad av en gratis värdering? Du börjar med att värdera bilen med vårt onlineverktyg där vi ber dig fylla i generella uppgifter om just din bils skick och utrustning. Ladda upp några en bild på bilen och du är klar. Våra profesionella prissättare beräknar sedan ett slutgiltigt försäljningspris för din bil och skickar till dig med e-post.

Har du en importerad bil av ovanligt märke som inte finns med i räknaren är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice så hjälper vi dig vidare.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

3. Så lyckas du när du säljer en importerad bil

Tänk på att ta med viktiga papper till värderingen om du funderar på att sälja bilen. För att sälja en bil behövs registreringsbevis och vissa andra dokument, till exempel protokoll från bilprovningen, och en giltig ID-handling.

Du behöver bara göra vår onlinevärdering av bilen, erhåll ditt försäljningspris direkt, och boka en tid för överlämning på en av våra stationer. Sedan är bilen såld till bästa möjliga pris!

4. Tips när du vill sälja importerad bil

Precis som i alla andra bilaffärer, är det alltid ett bra tips att städa bilen innan du vill sälja den. Se till att bilen är tömd på alla personliga tillbehör och dammsug golvet och bagageutrymmet.

Har du en importerad bil är det viktigt att du försöker få fram så många papper som möjligt på din bil. Sedan är det bara att boka en tid och komma ner på en av våra stationer.

Vi hjälper dig sedan med allt pappersarbete om du vill sälja din bil till oss. Men ingenting är bindande hos oss. Vår service är att hjälpa dig som vill sälja din bil på ett smidigt sätt.