Så här fungerar bilförsäljning av begagnad bil

Vi är en idealisk partner när du vill sälja din bil. Mer än en miljon kunder i Europa har redan sålt sina begagnade bilar med vår snabba och säkra service.

Att sälja en bil privat är ett tidskrävande projekt som innebär träffar med spekulanter, förhandlande och en stor grad av osäkerhet. Fördelen är att, om man lyckas, kan man göra en bra affär.

Säljer du din bil till en bilhandlare får du en snabb affär men betalning som är 20-30 % under marknadsvärdet.

Hos viköperdinbil.se får du bådadera; ett bra pris samt en snabb och säker affär. Gör enkelt en kostnadsfri värdering online på vår hemsida genom att fylla i uppgifter om din bil för att få ett försäljningspris för din bil. Bilförsäljning har aldrig varit så lätt.

Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Gratis värdering online

Få slutligt försäljningspris direkt hemifrån

Försäljning på begäran & snabb betalning

1. Försäljning av bil - vilka alternativ finns det?

Bilförsäljning

Idag finns flera försäljningsmöjligheter för den som vill sälja sin bil. Statistik för 2017 visar att det sammanlagt såldes 1 179 904 begagnade bilar i Sverige under året.

På senare år har det blivit allt mer populärt att sälja sin bil på nätet. Faktum är att det numera är det mest populära sättet att sälja sin bil. Samtidigt ökar också utbudet av internetplattformar som specialiserar sig på privat bilförsäljning. Men finns det några nackdelar med bilförsäljning privat?

Många likställer bilförsäljning privat med ett lotteri. Har du tur får du en snabb, okomplicerad affär och ett bra pris för din bil. Men har du otur får du träffa många spekulanter, förhandla om skampriser och riskerar att hela affären drar ut på tiden, ibland månader.

Väljer du däremot att sälja din bil till en bilhandlare får du en snabb och säker affär. Vad du dock måste räkna med är att du, enligt siffror från 2017, får räkna med att en bilhandlare köper din bil för 20-30 % under marknadsvärdet. I runda slängar, minst 15 00 kronor under din bils värde.

viköperdinbil.se erbjuder det perfekta erbjudandet för en framgångsrik bilförsäljning. För att göra det enkelt och säkert erbjuder vi dig ett omfattande servicepaket - gratis. En professionell värdering av din bil och utmärkt kundservice är våra kärnelement.

Förutom en exakt fordonsvärdering ingår det även i våra tjänster att ta hand om och fylla i alla nödvändiga formaliteter. Säljer du din bil med viköperdinbil.se, drar du nytta av vår erfarenhet och vårt know-how. Vi är så gott som rikstäckande och alltid tillgängliga för dig - antingen via e-post eller telefon.

2. Vilka svårigheter finns i samband med bilförsäljning?

Det som främst försvårar en bilförsäljning är en låg efterfrågan på bilmarknaden. Det kan röra sig om att din bilmodell inte längre är efterfrågad, att bilmärket varit med om någon skandal, att bilens design inte längre möter dagens standard eller liknande.

Även din bils färg kan ställa till det och försvåra en försäljning. Vissa färger är helt enkelt populära och andra inte. Det kan kännas trist men här gäller “lagom är bäst”. Begagnade bilar med vanliga och neutrala färger är lättare att sälja.

Det finns många ytterligare faktorer som kan påverka försäljningen och värdet av en begagnad bil. En marknadsanalys är därför svår, särskilt om du som privatperson saknar den nödvändiga kompetensen.

Begränsar du dig till att sälja bilen i endast en region minskar du ytterligare chanserna att få ett attraktivt pris.

Anledningen till detta är att det genomsnittliga försäljningspriset för din typ av bil kan variera över hela landet. I vissa regioner är din bil värd mer, i andra minde. Lösningen på detta och andra potentiella svårigheter är emellertid mycket enkel:

Välj en professionell begagnad bilköpare som viköperdinbil.se. Vi har stationer i hela landet och kan erbjuda attraktiva priser, bättre än det du får om du säljer din bil lokalt.

Detta beror på att vi har ett omfattande Europeiskt handelsnätverk som är opåverkat av lokala prisfluktuationer. Värdet av varje bil bestäms individuellt genom en oberoende undersökning av din bil.

Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

3. Försäljning av bil - vad kan viköperdinbil.se erbjuda?

Att köpa en bil med viköperdinbil.se är alltid enkelt och effektivt. I stället för stress och höga kostnader, erbjuder vi dig ett omfattande servicepaket gratis.

  1. Få en kostnadsfri värdering online av våra experter. Med hjälp av vårt värderingsformulär som du fyller i registreras bilens specifika skick, fordonsegenskaper och utrustningens egenskaper. Du fyller snabbt och enkelt i dessa uppgifter om bilen och får ditt slutliga försäljningspris direkt online. Välj alltså bekvämt och smidigt när du har några minuter över att värdera bilen inför bilförsäljningen.
  2. Efter värderingen ger vi dig ett icke-bindande priserbjudande för din bil. Det är giltigt i 7 dagar så du kan fundera på erbjudandet under några dagar. Vill du slutföra bilförsäljningen bokar du en tid på en station nära dig för att överlämna bilen. Vår servicepersonal tar kostnadsfritt hand om allt pappersarbete, inklusive avtal och ägarbyte för din bil.
Försäljning av bil

4. Hur säljer jag min bil bäst?

"Jag vill bli av med min bil - men hur?" Den här frågan ställer sig många bilägare dagligen. Det finns många sätt att sälja sitt eget fordon: tidningsannonser, vänner, bekanta, familjemedlemmar, anslagstavlan i butiken, den begagnade bilhandlaren runt hörnet, bilexport eller som inbyte när man köper en ny bil.

Alla dessa försäljningskanaler har en stor nackdel: du når endast ett fåtal personer. Med internet öppnades en större bilmarknad. Online kan du presentera din gamla bil till en bred massa i Sverige och Europa.

Med en offentlig annons når du en betydligt större andel vid bilförsäljning privat. Det finns otaliga tjänster där du kan annonsera, både gratis och mot betalning.

Ett problem med alla de nämnda försäljningskanalerna är: Hur kan du förhindra att du säljer den begagnade bilen under dess värde? Eller att du sätter ett för högt pris som resulterar i att ingen är intresserad?

När allt kommer omkring vill du få ett rättvist pris för din bil, gärna snabbt och utan att det ska behöva kosta dig något.

Vad är mitt bilvärde?

Vi har stängt ett gap i den tidigare relativt oklara bilmarknaden med en innovativ kombination av bilvärdering och bilköp. Du som fordonsägare kan nu genom viköperdinbil.se få fram ett oberoende värde av din begagnade bil så att du snabbt, säkert och till ett rättvist pris kan sälja den.

Vi är en av de största aktörerna i Europa med mer än 1 miljon uppköpta bilar.

Innan du köper en ny bil är du vanligtvis upptagen med försäljningen av din gamla. Otaliga formaliteter som ägarbyte och avställning hos Trafikverket, avregistrering av bilförsäkring och liknande, måste klaras upp.

All typ av bilbyråkrati slipper du när du säljer din bil till viköperdinbil.se. Vi tar hand om allt pappersarbete, från dokumentation av din bils värde till skapandet av det säkra köpeavtalet och avregistrering.

Vi värderar din bil gratis

Få kan exakt beräkna det idealiska värdet av en bil. Vad får jag för min begagnade bil om jag vill eller måste sälja den? En objektiv värdering av en bil är i stort sett omöjlig för en lekman.

Många försöker svara på frågan "Vad är min bil värd?" genom att söka online efter andra liknande begagnade bilar, andra frågar vänner eller bekanta.

Den mest lovande metoden för värdering är att fråga ett proffs, som viköperdinbil.se. Alla bilar kan använda vår onlinevärdering för att ta fram ett oberoende värde. Baserat på värdet får sedan bilen ett priserbjudande.

Vanliga frågor från våra kunder

F: Jag finansierade min bil med ett banklån. Kan jag även sälja den innan jag har betalat av lånet?

A: Ja, du kan också sälja en belånad bil till oss. Ta med dokument till besöket på vår station som visar vem din långivare är så hjälper vi dig att lösa det.

F: Jag har en personlig registreringsskylt som jag vill använda till en annan bil. Går det?

A: Det finns självklart möjlighet att avregistrera bilen själv så att du kan behålla registreringsskylten. Våra medarbetare, både på stationen och på vår kundservice, hjälper dig gärna att reda ut vad som gäller i just ditt fall.

F: Jag har tappat bort eller förlorat mitt registreringsbevis, är försäljning av min bil möjlig ändå?

A: Ja och nej. Registreringsbeviset krävs för att kunna göra ett ägarbyte, vilket man behöver göra vid en försäljning. Har du inget registreringsbevis går det inte att göra ett ägarbyte för stunden.

Dock är det väldigt enkelt att beställa hem ett nytt registreringsbevis från Transportstyrelsen. Det skickas hem till din folkbokföringsadress på några dagar.

F: Min mormor dog för två månader sedan och och jag ärvde hennes bil. Vad ska jag vara uppmärksam på om jag vill sälja den?

A: Vi beklagar verkligen och önskar dig mycket styrka under den svåra tiden. Om du vill sälja bilen, bokar du helt enkelt en tid på en station nära dig . Utöver de allmänna fordonsdokumenten, tar du även med dig ett intyg som visar att du har rätt att sälja bilen. Till exempel ett arvsintyg eller ett dokument som visar att du sköter dödsboet.

F: Jag fick en gammal bil av min pappa på min 18-årsdag. Nu, några år senare, vill jag uppgradera till en ny bil. Vilka alternativ finns för att bli av med min bil?

A: Om du säljer din bil och samtidigt vill köpa en annan begagnad bil kan ett bilinbyte verka som ett bra alternativ. Var dock vaksam på att återförsäljaren vanligtvis erbjuder dig ett högt pris för den gamla bilen men att du då endast får en liten rabatt på det nya fordonet, eller vice versa.

Det andra problemet är om den nya och den gamla bilen kommer från olika märken. Det är vanligtvis svårt att hitta en lämplig återförsäljare som säljer båda märkena.

Begagnade bilhandlare köper i allmänhet endast fordon av det egna, föredragna, märket. Bättre är om du kommer direkt till viköperdinbil.se.

Vi har den lättaste processen och det mest rättvisa priset. Det du tjänar på din gamla bil kan du sedan fritt använda vart du vill; du blir alltså inte låst till en och samma bilhandel och har därmed större chans att tjäna mer på både bilförsäljning och bilköp.