Ska du sälja din avregistrerade bil?

Är det bättre att sälja en avregistrerad bil? viko ger information om fördelar och nackdelar.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Att sälja en avregistrerad bil är enkelt och säkert för dig. Men detta förlänger ofta försäljningstiden. Med vikoperdinbil.se har du chansen att sälja din avregistrerade bil på kort tid.

Vi värderar ditt fordon och fastställer vilka av våra försäljningsalternativ som är tillgängliga för dig. Om du bestämmer dig för att sälja med vår hjälp tar vi hand om ett stort antal formaliteter åt dig, till exempel att avregistrera ditt fordon hos registreringsmyndigheten.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1.Nackdelar med att sälja en avregistrerad bil

bilexpert tar en bild på bilens front

För dig som säljare är det särskilt säkert att sälja en avregistrerad bil. Det finns dock också olägenheter här. En avregistrerad bil får till exempel inte längre parkeras på allmän mark. Du behöver alltså en privat parkeringsplats där bilen kan parkeras tills den säljs.

Potentiella köpare kommer att insistera på en provkörning. De kortvariga registreringsskyltar som krävs för detta orsakar dig inledningsvis kostnader. De är nämligen bara giltiga i fem dagar. Det innebär att du bara har fem dagar på dig att sälja fordonet efter att den kortvariga registreringsskylten har utfärdats. En sådan tidspress påverkar naturligtvis prisförhandlingarna. Kortvariga registreringsskyltar som snart går ut är ett bra förhandlingsargument för köparen att sänka priset med några hundra euro.

Varken du eller han vill ha onödiga utgifter. Potentiella köpare avskräcks snabbt av en avregistrerad bil. Ett skäl är att de måste organisera en släpvagn för att transportera fordonet. Eller så kör köparen till registreringsbyrån med de nödvändiga pappren för att registrera fordonet. Därifrån kommer han till dig med de nya registreringsskyltarna och tar bilen med sig. Båda varianterna är inte riktigt attraktiva. Det orsakar antingen kostnader eller onödiga resor. Det är därför mycket troligt att du kommer att hitta betydligt färre personer som är intresserade av din avregistrerade bil.

2. Skäl att sälja en avregistrerad bil

För dig som säljare finns det några goda skäl att sälja en avregistrerad bil. För det första finns det en risk för dig att köparen inte registrerar din bil som sin egen. Om bilen redan har avregistrerats vid bilförsäljningen finns det ingen risk för dig. Du behöver inte vara uppmärksam på några tidsfrister för registreringsmyndigheten eller försäkringar. Dessutom är hela processen mycket enklare. Med ett avregistrerat fordon är du inte bunden till registreringsbyrån och du kan också sälja ditt fordon utanför öppettiderna.


3. Hur fungerar försäljningen av en avregistrerad bil?

Processen för att sälja en avregistrerad bil skiljer sig inte från att sälja en registrerad bil. Med undantag för att du inte bara får flytta fordonet på vägen för provkörning. Dessutom behöver du inte registrera dig efter att ha sålt en avregistrerad bil. Varken registreringsmyndigheten eller försäkringsbolaget behöver informeras om försäljningen av ett avregistrerat fordon. Motorfordonsförsäkringen upphör att gälla klockan 23.59 på dagen för avregistreringen. Registreringsbyrån behöver endast informeras om försäljning av registrerade fordon. Eftersom fordonsskatten endast behöver betalas för dessa. Det finns ingen fordonsskatt för avregistrerade bilar, varför registreringsbyrån inte behöver informeras om försäljningen av dem.

4. Avregistrera bilen innan den säljs till återförsäljaren?

Utanför privat försäljning är köp av avregistrerade eller fortfarande registrerade bilar inget stort problem. En återförsäljare kommer att vara intresserad av båda och kommer att avregistrera din registrerade bil omedelbart efter försäljningen. Det är också mycket lättare för dig att vidta åtgärder mot honom om han inte avregistrerar din bil i tid. För dig är det däremot mycket trevligare att avregistrera din begagnade bil eller få den avregistrerad först efter att den har sålts.

På så sätt kan du enkelt köra till återförsäljaren med det fordon som ska säljas, överlämna bilen till honom och överlåta avregistreringen till honom. Detta fungerar naturligtvis bara om du inte avregistrerar bilen innan du säljer den. För i denna konstellation får du naturligtvis inte flytta den på allmänna vägar. Kortvariga registreringsskyltar eller transport med hjälp av en släpvagn medför onödiga kostnader. Använd därför en professionell återförsäljares seriositet och avregistrera ditt fordon först efter försäljningen.

5. Sälj den begagnade bilen bättre med vikoperdinbil.se

vikoperdinbil.se erbjuder dig det mest bekväma alternativet: hos oss går det snabbt och problemfritt att sälja din bil! Ange bara numret på din bils registreringsskylt för att ta reda på hur mycket din bil är värd. På några minuter kommer våra experter att fastställa värdet på din bil och ge dig ett erbjudande för köpet. Om du är nöjd med priset och vill sälja din bil till oss är det bara att boka ett möte på ett av våra kontor. Där bekräftar vi dina uppgifter och tar hand om allt pappersarbete och avregistrering av bilen åt dig. Inom några dagar får du betalningen via banköverföring säkert direkt till ditt bankkonto.

Värdera bilen online på vår hemsida för att få en pålitlig och professionell värdering för din bil. Detta gör du genom att fylla i uppgifter om din bils generella skicka och utrustning, t.ex bilens färg och antal tidigare ägare. Ladda sedan upp en bild på din bils exteriör varpå du erhåller ett slutgiltigt försäljningspris via e-post. Inget är bindande, men om du vill kan du välja att sälja bilen direkt till detta pris!