Vad får jag för min bil? Värdera bilen med oss!

Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Hur mycket kan jag få om jag säljer min bil? Få ett pris av oss
 • Skippa generiska listor och opålitliga källor och få ett definitivt svar från oss
 • Berätta för oss om din bil och vi beräknar ett riktigt pris för din unika bil
 • Få ditt försäljningspris online

Hur tar jag reda på vad jag kan få för min begagnade bil?

Det kan vara väldigt svårt att veta hur mycket man kan få för sin bil oavsett om man kan mycket om bilar eller inte. Marknaden är alltid i förändring och din bil kommer aldrig vara exakt likadan som en annan bil vilket innebär ett unikt pris för din likaså.

Om du känner till värdet av din bil är du väl förberedd inför en försäljning. Innan någon köper din bil bör du fastställa bilens värde.

På viköperdinbil.se hjälper våra experter dig att ta fram bilens marknadsvärde. Med mer än 2 miljoner köpta bilar känner vi väl till den begagnade bilmarknaden och kan värdera din bil riktigt och rättvist.

Använd först vårt enkla värderingsverktyg online. Du fyller snabbt och enkelt i uppgifter om din bil i vårt formulär. Detta skickas till våra värderingsexperter som återkommer till dig med ett exakt pris för din bil och du har fått svar på din fråga: "vad får jag för min bil".

Hur beräknar jag vad jag kan få för min bil?

Beräkna bilvärdet med prislista eller onlinevärderare

Med hjälp av prislistor från exempelvis olika bilhandlare eller motormagasin kan du att själv uppskatta bilens värde. Som namnet antyder är det en lista som innehåller fordonsmodeller samt priser. Listpriset är baserat på aktuell marknadssituation och uppdateras regelbundet.

Listpriset är, emellertid, primärt avsett för att ge dig en uppskattning, som i sin tur kan ge dig en idé om vad bilen för närvarande är värd.

Listpriset tar hänsyn till marknadssituationen samt den genomsnittliga värdeförlusten som uppstår för alla bilar på grund av tid och slitage. Vanligtvis hittar du din modell i en sådan prislista om du söker på tillverkningsåret. Enskilda faktorer, såsom skador, beaktas inte i sådana listor.

Det aktuella priset beror också på många andra faktorer, som direkt eller indirekt, påverkar en begagnad bils värde. Bilvärdet är därför ett individuellt värde, vilket kan vara annorlunda för varje begagnat fordon, även om de är samma modellvariant.

Automatiserade bilvärderare kan användas för att kostnadsfritt ta fram ett realistiskt försäljningsvärde, eftersom en sådan värdering också baseras på liknande prislistor.

Men även med den här metoden är det lämpligt att få bilvärdet bestämt av en professionell. En onlinevärdering ger dig fördelen av en första, grov uppskattning som du kan orientera dig mot när du prissätter.

Jämför med andra begagnade bilar till salu

Vad många gör är att titta på annonspriserna för begagnade bilar lika sin egen. Det kan ge dig ett hum och vilken ungefärlig intervall du kan få för din bil.

Vad många dock missar att ta i beaktning är om man letar efter samma märke och modell som sin egen är att man tittar på bilar från en annan lokal marknad där den typen av bil kan vara mer eller mindre populär vilket påverkar priset.

Tittar man sedan på bilar till salu i sin region kan det vara svårt att hitta en bil som är tillräckligt lik sin egen för att riktigt kunna använda priset som guide.

Det blir lätt att som med prisslistor och andra onlinevärderare att man stirrar sig blind på basfakta om bilen och inte har bilarnas skick eller extrautrustning i åtanke. För att vi ska kunna ge dig ett så rättvist och riktigt pris som möjligt ber vi dig alltså att fylla i lite extra information om din bil i vår onlinevärdering.

Vad kan jag få för min bil av en bilhandlare?

De flesta bilhandlare arbetar väldigt lokalt och med ett eller ett fåtal bilmärken vilket innebär att om märket på din bil inte är ett av dem och inte särskilt populärt i ditt närområde kan bilhandlaren inte erbjuda dig ett särskilt bra pris eller möjligtvis inte ens erbjuda sig att köpa den.


Bilhandlare

 • ✔ Professionell värdering
 • ✘  Bunden till lokal efterfrågan
 • ✘ Pris under marknadsvärde
 • ✘  Bilvärdering kan kosta pengar
 • ✘ Alla bilhandlare handlar inte med alla bilmärken
 • viköperdinbil.se

 • ✔ Utan kompromisser
 • ✔ Försäljningpriset får du redan hemifrån online
 • ✔ Snabb och säker betalning
 • ✔ Utan pappersarbete eller stress
 • ✔ Fler än 15 stationer runtom Sverige
 • Vad kan jag få för min bil om jag skrotar den?
  Tror du att din bil är för gammal för att säljas och få ett bra säljpris? Eftersom det inte längre finns en statlig skrotpremie så är det faktiskt så att du oftast får mer för din bil om du säljer den än om du skrotar den.

  Bilskrot

 • ✔ Tar emot bilar i alla skick<
 • ✘ Lägre pris än om du säljer bilen
 • ✘ Om du inte vänder dig till en ackrediterad bilskrot kan din bil omhändertas på fel sätt och du bli betalningsskyldig
 • viköperdinbil.se

 • ✔ Snabbt och enkelt
 • ✔ Alla typer av bilar
 • ✔ Marknadsvärde
 • ✔ Inget pappersarbete & ingen stress,
 • Ta reda på vad du kan få för din bil med viköperdinbil.se

  Hur fungerar onlinevärdering med viköperdinbil.se?

  viköperdinbil.se onlinevärdering

  För att vi ska kunna värdera din bil och ge dig ditt slutliga försäljningspris behöver vi allmän information om din bil. All information vi efterfrågar är relaterad till bilens värderingsfaktorer. Att fylla i informationen är enkelt och snabbt gjort - allt som behövs är några få klick.

  Vilken typ av information behöver jag dela med mig av?

  • Information om din bil t.ex bil, antal tidigare ägare, färg, interiör, etc.
  • Information om skick - ange om bilen varit olycksskadad och skick för specifika delar av bilen som skick på bromsar, motor, fjädring, etc.
  • Om bilen har besiktats under de senaste 6 månaderna
  • Ett foto på bilens utsida

  Vi frågar alltså enbart om uppgifter rörande din bil för att kunna värdera den riktigt och erbjuda dig ett rättvist pris direkt. Vi ber dig om din e-postadress för att kunna skicka försäljningspriset smidigt till dig när vi värderat din bil.

  Vad får jag för min bil - vilka faktorer påverkar bilens värde?

  Den nya bilen har ytterst lågt tal på kilometermätaren och ändå har den redan från den första timmen en hög värdeminskning. Under det första året kan en ny bil förlora upp till 30 procent i värde, beroende på modellens standard- och extrafunktioner.

  Därefter fortsätter det relativt måttligt. Varje år bör man dock räkna med en förlust på cirka fem-tio procent.

  Vad får jag för min bil, efter till exempel 3 år? Det finns de bilar som minskar snabbt i värde, som har mindre än hälften av sitt ursprungliga pris efter bara tre år. Vilket såklart är bra för köparen - dåligt för säljaren. Att klassificera en begagnad bil enligt vissa faktorer före en försäljning kan därför spara mycket tid och samtidigt sänka de förväntningar som kan leda till besvikelse vid den senare försäljningen.

  För framtiden, när du ska investera i en ny bil, är det rekommenderat att ha i åtanke hur bilens värde står sig över tid.

  Vid beräkning av bilvärdet spelar en rad kriterier roll. Självklart är fordonets körsträcka, bränsle och ålder en del av det. Men utöver de grundläggande faktorerna behöver man ytterligare fordonsdata för att ta reda på det riktiga värdet. De som realistiskt vill bedöma sin bil borde inte borste från följande aspekter:

  Bilmärket

  En mekaniker som undersöker undersidan på en bil

  Vare sig det är Volvo, Peugeot, Citroen eller BMW - varje tillverkare skapar sitt eget specifika värde. Vissa bilmärken har rykte om sig att vara särskilt pålitliga och relativt billiga i drift.

  Andra bilmärken har ett lägre genomsnittligt andrahandsvärde, omryktad att ha teknik som går sönder efter en kort tid.

  Faktum är att vissa tillverkare är kända för sin låga värdeminskning. Dessa inkluderar till exempel Mercedes och Audi samt Dacia och Skoda.

  Modellen

  Vissa modeller är mer populära och stabila än andra. Därför bör du i förväg informera dig om vilken kategori din begagnade bil tillhör. Även om stadsjeepar (SUV's) är populära i vissa delar av Sverige, har cabs, framförallt i storstäder, ett gott återförsäljningsvärde på bilmarknaden.

  För vissa återförsäljare eller individer kan modellvarianter vara avgörande för resultatet av en försäljning.

  Utrustningen

  Medan vissa funktioner redan är inkluderade som standard på ett antal modeller - ofta specialmodeller - kan många andra tillbehör köpas extra. Den som funderar på att köpa en bil för att sedan sälja den vidare bör överväga det här ordentligt, för det är inte alla dyra tillval och funktioner som betalar sig vid en senare försäljning, eftersom köpares preferenser kan vara väldigt olika.

  Luftkonditionering, servostyrning och metallfärg - sådana funktioner saknas knappast i dagens bilar. De borde finnas tillgängliga eftersom de i de flesta fall ingår i standardutrustning.

  Färgen

  Du älskar lila? Inget egentligen att invända mot färgen, men med ett fordon har du inte råd med några extravaganser när det gäller färg. När du köper, leta efter populära färger som svart eller silver, det kommer hjälpa dig när du planerar en senare försäljning av fordonet.

  Orange och turkos är också impopulära, i mitten finns röda och blå. Valet av seriösa färger underlättar försäljningen avsevärt, eftersom en större cirkel av parter kan vara intresserade. Det kommer du märka, om inte tidigare, vid bilvärderingen där okontroversiella färger värderas högre.

  Motorn

  Turboladdad husvagn, stapplande körning i en lyxig Benz? Det passar inte ihop och sänker värdet avsevärt. Den gyllene medelvägen är vanligtvis bäst - en motor som är lämplig för bilen är det bästa alternativet.

  Naturligtvis betyder det också att din sportbil ska visa en stark prestanda - allt annat är inte särskilt kul, varken för dig eller en potentiell bilköpare.

  Generellt kan man säga att ju kraftigare motorn, ju högre blir det uppskattade värdet. Speciellt när det gäller en tekniskt innovativ motor som en EcoBoost-motor, som är installerad i många Ford-modeller, eller till och med en elmotor. Detta har vanligtvis en positiv effekt på en begagnad bils värde.

  Skicket

  Den begagnade bilen är bara två år gammal, men har flera bucklor och repor? Ett sådant fordon kan få en hög värdering online, men den får ett sämre värde när den är på plats på stationen och ska värderas.

  Den som äger en bil, vars underhåll är dåligt skött, bör säkerställa bättre intryck och ett snyggt utseende före försäljningen. Men inte bara externa avvikelser kan påverka värdet negativt.

  Inredningen är också en viktig faktor för värdet: rengjorda golvmattor och handtag, avlägsnad lukt och klädsel utan fläckar - detta ökar bilens värde mycket.

  Investera inte stora summor pengar i stora reparationer eller förändringar strax före försäljningen. Repor och bucklor är däremot vanligtvis lätta att fixa och även mindre reparationer kan vara värt att göra i många fall. Insatsen bör nödvändigtvis vara i förhållande till det förväntade försäljningspriset. Om det redan är klart att besiktningen inte kommer godkännas, lönar det sig inte längre att reparera en gammal bil.

  Sälja min bil till viköperdinbil.se

  Dra nytta av vår kostnadsfria bilvärderingstjänst genom att använda vår onlinevärdering. Du utför enkelt själv värderingen online genom att fylla i generell information om din bil, som t.ex. dess färg och om bilen besiktats nyligen, och laddar upp bild på bilens exteriör. Våra bilexperter skickar sen dig ditt slutliga försäljningsris baserat på dessa uppgifter. Boka sedan en tid för överlämning på en station nära dig för att avsluta försäljningen av din bil.

  Vår tjänst för att beräkna en bils värde

  • Kostnadsfri onlinevärdering för en generell prisuppskattning
  • Icke-bindande mer ingående bilvärdering online som du själv utför
  • Våra bilexperter återkommer med ett slutligt försäljningspris via e-post
  • Kom till en av våra stationer för en snabb kontroll av de uppgifter du angav om bilen
  • Sälj på plats om du vill efter vi bekräftat det pris du redan fått online
  • Vi sköter sedan all administration kring försäljningen och ägarbytet

  Att hitta hur man bäst beräknar bilvärdet och vilka faktorer som spelar en nyckelroll i det här fallen, verkar vid den första anblicken inte vara lätt. Men får du en översikt över din egen begagnade bil är värderingen inte längre en stor utmaning.

  viköperdinbil.se erbjuder dig med de två kostnadsfria värderingarna ett snabbt, okomplicerat och idealiskt tillfälle ett säkert sälja din bil. Att ta reda på, “vad får jag för min bil”, har aldrig varit så lätt!

  Hur våra kunder bedömer vår tjänst

  Snabb service och jag var väldigt nöjd med priset på bilen

  Allt fungerade bra, jag är nöjd med priset.

  Vanliga frågor om vad får jag för min bil

  När ska jag senast sälja min bil?

  Man kan märka skillnad på ett fordons ålder från dag till dag: skada på karossen, slitage på växellådan eller slitna bromsar och däck är vanligt. Om du inte har tillräckligt med pengar för underhåll eller om reparationskostnaden inte längre står i proportion till fordonets värde, bör du överväga att sälja.

  Dock vet inte många bilägare vilken tid som är bäst att sälja sina begagnade bilar.

  I grund och botten är försäljning lämplig senast efter tre år, eftersom yngre begagnade bilar är extremt populära och värdeminskningen ännu inte har nått sin topp.

  Statistiskt sett är den optimala försäljningsperioden höst och vår.

  Vad får jag för bilen efter en olycka?

  Lite sorglöshet i trafiken och olyckan är snabbt framme. Oavsett om den är självförvållad eller orsakad av ett annat fordon, spelar det mest roll för försäkringen.

  För den med skadad bil är besväret i förgrunden, eftersom det egna fordonet i värsta fall har drabbats avsevärda skador, vilket väsentligt minskar bilens värde.

  I grund och botten görs en åtskillnad mellan mindre skador som innefattar bucklor och repor samt den totala tekniska och ekonomiska skadan. Vid en totalskada är den begagnade bilen skrot. Det går inte reparera och bilvärdet är noll.

  Med en omfattande skada är reparationer inte ekonomiskt värda, eftersom restvärdet är lägre än de beräknade reparationskostnaderna. Återstående värde bestäms av en expert vid en olycka.

  Vad kan jag få för min bil om den har motorskador?

  Om olyckan har orsakat motorfel kan detta variera beroende på olyckans omfattning. Om väsentliga komponenter i motorn, som påverkar bilens funktion, har skadats vid en olycka är reparationer vanligtvis inte lönsamma.

  Verkstadskostnaderna överstiger ofta bilvärdet; den begagnade bilen förklaras som en total ekonomisk förlust.

  Om du har välbevarade dokumenterade bevis på reparationer och regelbundet underhåll, till exempel utbyte av slitna delar, kan det i senare försäljningssamtal användas som bevis och argument mot prissänkning.

  Vad får jag för min bil efter tre år?

  När man ska avgöra bilens värde beror det inte bara på ålder och körsträcka, men också på märke, modell, motor och klass. För alla bilklasser är värdeminskningen med en årlig körsträcka på 1 500 mil under det första året cirka 24 procent.

  Ur en ekonomisk synvinkel är de närmaste två åren inte längre en allvarlig förlust. Efter tre år ser sakerna väldigt olika ut dock. Här har värdet för många fordonsmodeller redan halverats. Den största förlusten på en begagnad bils värde nås vid denna tidpunkt och köparen drar ofta nytta av ett idealiskt prisförhållande.

  Om du vill behålla värdet på din begagnade bil så långt som möjligt bör du vara uppmärksam på regelbunden vård. Var noga med att dokumentera alla inspektioner och underhåll i servicehäftet.

  Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

  Få exklusiva experttips om bilar

  När du anmäler dig godkänner du samtidigt de allmänna användarvillkoren samt vår sekretesspolicy .