Få fram bilens värde genom att kolla registreringsnummer

Vill du kolla registreringsnumret på en bil för att se vad den är värd? Det kan du göra här. Värdera din bil enkelt, snabbt och gratis med viköperdinbil.se.

Bilens värde är viktigt i olika situationer, till exempel när du vill köpa eller sälja en bil.

Genom att kolla registreringsnummer och mätarställning kan vi omedelbart ge dig ett uppskattat pris för din bil. Du gör det snabbt här på vår hemsida.

Om du sedan vill få ett exakt värde för din bil ber vi dig att ange ytterligare information om din bil, t.ex. dess färg, bildelars skick och eventuell extrautrustning. Ladda sedan upp en bild och våra bilexperter fastställer ett försäljningspris baserat på dina uppgifter.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Gratis värdering online

Få slutligt försäljningspris direkt hemifrån

Försäljning på begäran & snabb betalning

1. Vad är bilen värd? Registreringsnumret hjälper dig

Två experter gör en bilvärdering

Din bils värde utvecklas ständigt. Registreringsår, märke, modell och det allmänna skicket är avgörande faktorer för värdesättningen, speciellt om du planerar att sälja din bil.

Då är det viktigt att veta vad bilen är värd:

 • Försäkring
 • Bilförsäljning
 • Bilköp
 • Nyfikenhet

Använd marknadsvärdet för bilförsäkringen

Om din bil har gått sönder eller råkat ut för en olycka måste bilförsäkringen i de flesta fall omförhandlas så att försäkringsbolaget vet om bilens nuvarande värde.

Ska du få ersättning från försäkringen? Baserat på det gamla eller det aktuella värdet? Ska du teckna en ny försäkring?

Du kan snabbt få ett uppskattat värde för din bil med vår onlinevärdering. Med en värdering i ryggen har du lättare att förhandla med försäkringsbolag.

Gör en bilvärdering inför en försäljning

För att kunna be om ett rimligt pris samt få en bra förhandlingsposition, måste du veta vad din bil är värd. Eftersom det är svårt att själv värdera en bil, kan du istället göra det genom att kolla registreringsnumret i vår onlinevärdering.

När du värderar en bil med registreringsnummer online får du på några sekunder ett uppskattat pris på din bil. När du vill veta det exakta värdet på din bil är du välkommen på ett gratis besök på någon av våra många stationer i Sverige.

BIlvärdering regnummer - inför ett köp

Med lite kunskap om bilar kan det vara svårt att avgöra om priset på den bil du vill köpa är rättvist.

Få en indikation av vad bilen kan vara värd med en onlinevärdering innan du åker och tittar på den. Med sådan kunskap får du bättre förhandlingsläge.

Det pris som visas vid en prisuppskattning är bästa möjliga värde på bilen och tar alltså inte hänsyn till bilens eventuella skavanker eller speciell extrautrustning.

Är du nyfiken på bilens nuvarande värde?

Även om du bara är nyfiken kan du gratis ta reda på bilens värde hos oss. Du kan också få reda på värdet även om det inte är din bil.

Vill du värdera en vän eller familjemedlems bil? Kolla registreringsnummer och mätarställning och fyll sedan in det i vår smidiga värderingsverktyg.

Våra bilvärderingar online, både den statistiska och den detaljerade, är alltid gratis och du förbinder dig inte till någonting.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

3. Gratis bilvärdering med regnummer online

Många uppskattar själva värdet på den bil de vill sälja genom att jämföra liknande modeller med liknande körsträcka och registreringsår.

Men hur exakt är detta? Inte särskilt.

Eftersom uppskattningen baseras på få avgörande faktorer, ber du förmodligen om fel pris för den bil du vill sälja.

Att se bilens aktuella värde gratis kan vara mycket enklare och mer exakt. Din bils uppskattade värde ser du enkelt och direkt på vår hemsida när du värderar din bil med regnummer.

När du sedan vill veta det exakta värdet fyller du bara i fler uppgifter om din bil. Det handlar om information om din bils färg, om den varit besiktigad de senaste 6 månaderna, om bilen har någon extrautrustning och så ber vi dig att ladda upp en bild på bilen. Därefter kan våra bilexperter baserat på dessa uppgifter fastställa ett slutligt försäljningspris som du får direkt online. Hur smidigt och enkelt som helst.

Svensk registreringsskylt

Vi värderar bilar helt gratis, till skillnad från andra stationer och verkstäder där kostnaden för en värdering snabbt kan kosta runt 1 000 kronor.

Våra experter ser bortom vackra fälgar, ny kamrem eller blank lack. De genomgår alla komponenter och bestämmer kostnadsfritt det slutgiltiga värdet med hänsyn till dess unika skick.

Följande faktorer undersöks för att fastställa bilens aktuella värde:

 • Körsträcka
 • Ålder
 • Allmänt skick och underhåll, både inre och yttre
 • Märke / modell
 • Motorns drift
 • Prestanda och hantering
 • Tillbehör som backkamera och navigationssystem
 • Och mycket mer…

Detta är vårt erbjudande i korthet

 • Möjlighet att sälja inom 24 timmar
 • Professionell värdering med ett slutligt försäljningspris helt online
 • Möjlighet till direkt försäljning på stationen
 • Gratis och utan bindning
 • Säker betalningsöverföring och hantering av allt pappersarbete