Få fram bilens värde genom att kolla registreringsnummer

Vill du kolla registreringsnumret på en bil för att se vad den är värd? Det kan du göra här. Värdera din bil enkelt, snabbt och gratis med viköperdinbil.se.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Bilens värde är viktigt i olika situationer, till exempel när du vill köpa eller sälja en bil.

Genom att kolla registreringsnummer och att du fyller i allmän information om din bil här på vår hemsida kan vi ge dig ett exakt värde för din bil.

För att ge dig ett exakt värde för din bil ber vi dig att ange information om din bil, t.ex. dess färg, bildelars skick och eventuell extrautrustning. Ladda sedan upp en bild och våra bilexperter fastställer ett försäljningspris baserat på dina uppgifter.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Vad är bilen värd? Registreringsnumret hjälper dig

En man kollar upp sin bils registreringsnummer i mobilen för att se dess värde

Din bils värde utvecklas ständigt. Registreringsår, märke, modell och det allmänna skicket är avgörande faktorer för värdesättningen, speciellt om du planerar att sälja din bil.

Då är det viktigt att veta vad bilen är värd:

 • Försäkring
 • Bilförsäljning
 • Bilköp
 • Nyfikenhet

Använd marknadsvärdet för bilförsäkringen

Om din bil har gått sönder eller råkat ut för en olycka måste bilförsäkringen i de flesta fall omförhandlas så att försäkringsbolaget vet om bilens nuvarande värde.

Ska du få ersättning från försäkringen? Baserat på det gamla eller det aktuella värdet? Ska du teckna en ny försäkring?

Du kan snabbt få ett exakt värde för din bil med vår onlinevärdering. Med en värdering i ryggen har du lättare att förhandla med försäkringsbolag.

Gör en bilvärdering inför en försäljning

För att kunna be om ett rimligt pris samt få en bra förhandlingsposition, måste du veta vad din bil är värd. Eftersom det är svårt att själv värdera en bil, kan du istället göra det genom att kolla registreringsnumret i vår onlinevärdering.

När du värderar en bil med registreringsnummer online får du snabbt ett fast slutpris för din bil. Om du vill sälja bilen till detta pris så överlämnar du helt enkelt bilen på någon av våra många stationer i Sverige.

BIlvärdering regnummer - inför ett köp

Med lite kunskap om bilar kan det vara svårt att avgöra om priset på den bil du vill köpa är rättvist.

Få en indikation av vad bilen kan vara värd med en onlinevärdering innan du åker och tittar på den. Med sådan kunskap får du bättre förhandlingsläge.

Är du nyfiken på bilens nuvarande värde?

Även om du bara är nyfiken kan du gratis ta reda på bilens värde hos oss. Du kan också få reda på värdet även om det inte är din bil.

Vill du värdera en vän eller familjemedlems bil? Kolla registreringsnummer och mätarställning och fyll sedan in det i vår smidiga värderingsverktyg.

Våra bilvärderingar online är alltid gratis och du förbinder dig inte till någonting genom att efterfråga vår professionella bilvärdering.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

3. Gratis bilvärdering med regnummer online

Många uppskattar själva värdet på den bil de vill sälja genom att jämföra liknande modeller med liknande körsträcka och registreringsår.

Men hur exakt är detta? Inte särskilt.

Eftersom uppskattningen baseras på få avgörande faktorer, ber du förmodligen om fel pris för den bil du vill sälja.

Att se bilens aktuella värde gratis kan vara mycket enklare och mer exakt. Din bils riktiga värde får du skickat direkt till din inkorg när du värderar din bil med regnummer.

För att kunna beräkna det riktiga värdet för just din bil ber vi dig att fylla i allmänna uppgifter om din bil. Det handlar om information om din bils färg, om den varit besiktigad de senaste 6 månaderna, om bilen har någon extrautrustning och så ber vi dig att ladda upp en bild på bilen. Därefter kan våra bilexperter baserat på dessa uppgifter fastställa ett slutligt försäljningspris som du får direkt online. Hur smidigt och enkelt som helst.

Svensk registreringsskylt

Vi värderar bilar helt gratis, till skillnad från andra stationer och verkstäder där kostnaden för en värdering snabbt kan kosta runt 1 000 kronor.

Våra experter ser bortom vackra fälgar, ny kamrem eller blank lack. De genomgår alla komponenter och bestämmer kostnadsfritt det slutgiltiga värdet med hänsyn till dess unika skick.

Följande faktorer undersöks för att fastställa bilens aktuella värde:

 • Körsträcka
 • Ålder
 • Allmänt skick och underhåll, både inre och yttre
 • Märke / modell
 • Motorns drift
 • Prestanda och hantering
 • Tillbehör som backkamera och navigationssystem
 • Och mycket mer…

Detta är vårt erbjudande i korthet

 • Möjlighet att sälja inom 24 timmar
 • Professionell värdering med ett slutligt försäljningspris helt online
 • Möjlighet till direkt försäljning på stationen
 • Gratis och utan bindning
 • Säker betalningsöverföring och hantering av allt pappersarbete