Gratis fordonsvärdering från viköperdinbil.se

Innan du ska sälja din begagnade bil är det rekommenderat att göra en fordonsvärdering. Hos oss får du reda på det exakta värdet av din bil.

Hos viköperdinbil.se blir din bil kostnadsfritt värderad. Med vår onlinevärdering får du en första uppskattning av din bils värde, direkt på skärmen efter bara några sekunder. Vår databas uppdateras kontinuerligt, för att alltid kunna ge dig ett så korrekt prisestimat som möjligt.

Om du vill få reda på din bils exakta värde kan du enkelt boka ett möte på någon av våra stationer i Sverige för en personlig undersökning. Våra experter som möter dig undersöker och provkör din bil, därefter får du ett priserbjudande. Besöket är kostnadsfritt, oavsett om du väljer att sälja din bil till oss eller inte. Vi tar bort stressen ur din bilförsäljning.

Onlinevärdering
Boka tid för att sälja
Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Kostnadsfri
onlinevärdering

Expertvärdering på station

Sälj bara om
du vill

1. Kan man värdera fordon seriöst online?

fordonsvärdering

Få bilägare känner till det faktiska värdet av deras fordon. Det är dock speciellt viktigt att man, oavsett om man har en Volvo, Ford eller Renault, tar reda på vad bilen är värd i samband med en försäljning.

För att undvika onödiga kostnader är det fördelaktigt att göra en värdering av det fordon du vill sälja. Detta ger dig säkerhet i att du prissätter bilen rätt.

Hos viköperdinbil.se kan du få en personlig fordonsvärdering gratis. Alla värdefaktorer undersöks av en expert, inklusive extra tillbehör som parkeringshjälp, regnsensorer, och uppvärmda säten som kan höja bilens värde.

Alla typer av bilar är dessutom välkomna till vår värdering, oavsett om den använts fem, tio eller 15 år. Baserat på våra experters bedömning ger vi dessutom alla bilar ett priserbjudande.

Till skillnad från en ren onlinevärdering inkluderar våra experter även det faktiska tillståndet av din begagnade bil. Bilar av samma märke, modell och registreringsår kan ha olika värde eftersom de används och slits individuellt.

Det statistiska prisestimat som man får genom en onlinevärdering bör därför kompletteras med en värdering av din bils faktiska tillstånd. En onlinevärdering kan fungera utmärkt som en vägledning men går som sagt inte att enskilt lita på som grund för försäljning.

2. Hur fungerar en fordonsvärdering innan försäljning?

Online på viköperdinbil.se kan man snabbt värdera ett fordon för att få fram ett orienteringspris. Fördelen är att vi även kan erbjuda en fordonsvärdering gratis på våra stationer runt om i Sverige där våra experter personligen undersöker din bil.

Hela besöket på vår station, inklusive en kort provkörning, tar cirka 30 minuter. Du får all relevant information om vad våra experter tittar på och som påverkar värdet av din bil, det är också alltid öppet för frågor.

Detta skiljer sig från andra i branschen som inte erbjuder kombinationen av två kostnadsfria värderingar; både online och personligt på våra stationer. Dessutom erbjuder vi att köpa alla bilar som besöker oss - för det pris som värderingen ger.

Du kan ytterligare dra nytta av våra tjänster eftersom vi kostnadsfritt tar hand om allt pappersarbete, inklusive avregistrering av bilen, vid försäljningen. En annan fördel med viköperdinbil.se är att du aldrig är skyldig att sälja bilen till oss efter en värdering.

Välj själv på vilken station du vill få en värdering av ditt fordon, vilken tid som passar dig bäst samt om du vill sälja bilen till oss i slutändan.

Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

värdera fordon

3. Våra tips inför vår fordonsvärdering gratis

För att lyfta intrycket av din bil är det fördelaktigt, men inte nödvändigt, att göra den ren inför besöket hos oss. Även personliga tillhörigheter tas med fördel bort.

De dokument du behöver ha med dig är endast ditt registreringsbevis (för att kunna genomföra ett ägarbyte) samt din id-handling. Utöver det kan du ta med, om du har det vill säga:

  • Servicebok och andra manualer
  • Protokoll från besiktningen
  • Fakturor och dokument om underhåll och reparationer
  • Sommar- eller vinterdäck (om tillgängligt)
  • Eventuella extranycklar och fjärrkontroller

Med hjälp av registreringsbevisen, din id-handling samt eventuella extratillbehör kan ett kontrakt för försäljningen tas fram direkt på plats. Vi använder ett juridiskt godkänt standardavtal för alla våra bilköp som sedan anpassas för att passa just din bil.

4. Bilförsäkring - en annan typ av fordonsvärdering

I Sverige måste varje registrerad bil, som inte är avställd, ha trafikförsäkring. Det är det lag på. Trafikförsäkringen ska betala för eventuella olyckor och skador, på personer, föremål och egendom, som orsakas av bilen.

Däremot täcker en trafikförsäkring inte skador på bilen. För detta måste du teckna halv- eller helförsäkring i tillägg.

Beroende på vilken försäkring du tecknar så kommer de att ersätta olika former av skador, till exempel stöld, brand eller skador på din egen bil vid olycka.

I tillfälle du råkar ut för en olycka eller skada så är det vanligtvis så att försäkringsbolaget hänvisar dig till en auktoriserad verkstad för en fordonsvärdering. Verkstaden kommer då att värdera ditt fordon för att sedan rapportera in till försäkringsbolaget som avgör ersättningsvärdet.

Priser och ersättningsgrad varierar mellan försäkringsbolag, och bland annat beroende på hur gammal du är, var du bor och har för bilmodell.