Gratis fordonsvärdering helt online - få försäljningspris nu

Innan du ska sälja din begagnade bil är det rekommenderat att göra en fordonsvärdering. Hos oss får du reda på det exakta värdet av din bil.

Hos viköperdinbil.se blir din bil kostnadsfritt värderad. Först ger vi dig en uppskattning av ditt fordons värde direkt på skärmen om du anger din bils registreringsnummer.

Om du vill få reda på din bils exakta värde kan du enkelt fylla i fler uppgifter om ditt fordon i vårt värderingsverktyg samt ladda upp en bild på ditt fordon.

Våra experter värderar då fordonet utifrån dina uppgifter och ger dig ett slutligt försäljningspris direkt online. Värderingen är kostnadsfri, oavsett om du väljer att sälja din bil till oss eller inte. Vi gör fordonsvärdering enkelt!

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Gratis värdering online

Få slutligt försäljningspris direkt hemifrån

Försäljning på begäran & snabb betalning

1. Kan man värdera fordon seriöst online?

fordonsvärdering

Få bilägare känner till det faktiska värdet av deras fordon. Det är dock speciellt viktigt att man, oavsett om man har en Volvo, Ford eller Renault, tar reda på vad bilen är värd i samband med en försäljning.

För att undvika onödiga kostnader är det fördelaktigt att göra en värdering av det fordon du vill sälja. Detta ger dig säkerhet i att du prissätter bilen rätt.

Hos viköperdinbil.se kan du få en professionell fordonsvärdering helt online och helt gratis. Alla värdefaktorer undersöks av en expert, inklusive extra tillbehör som parkeringshjälp, regnsensorer, och uppvärmda säten som kan höja bilens värde.

Alla typer av bilar är dessutom välkomna att värderas online, oavsett om den använts fem, tio eller 15 år. Baserat på våra experters bedömning ger vi dessutom alla bilar ett priserbjudande.

Till skillnad från en ytlig och statistik-baserad värdering inkluderar våra experter även det faktiska tillståndet av din begagnade bil. Bilar av samma märke, modell och registreringsår kan ha olika värde eftersom de används och slits individuellt.

Den statistiska prisuppskattningen som man får genom en första onlinevärdering bör därför kompletteras med en värdering av ditt fordons faktiska skick. En onlinevärdering endast baserad på ditt registreringsnummer kan fungera utmärkt som en vägledning men går som sagt inte att enskilt lita på som grund för försäljning.

2. Hur fungerar en fordonsvärdering innan försäljning?

Online på viköperdinbil.se kan man snabbt värdera ett fordon för att få fram ett orienteringspris. Du kan därefter enkelt ange ytterligare information om din bil genom att fylla i vårt formulär med frågor om ditt fordons skick och utrustning och slutligen ladda upp en bild på fordonet. Därefter får du ett slutligt försäljningspris för ditt fordon direkt online. Efter fordonsvärderingen kan du välja att sälja till priset genom att boka en tid på en av våra stationer för överlämning.

Hela besöket på vår station, inklusive en kort provkörning, tar cirka 30 minuter. Du får all relevant information, men det är också alltid öppet för frågor.

Du kan ytterligare dra nytta av våra tjänster eftersom vi kostnadsfritt tar hand om allt pappersarbete, inklusive ägarbute och avställning av bilen, vid försäljningen. En annan fördel med viköperdinbil.se är att du aldrig är skyldig att sälja bilen till oss efter en värdering.

Både värderingen online och besöket på vår station är kostnadsfria och icke-bindande - ditt försäljningspris är giltigt i 7 dagar.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

värdera fordon

3. Våra tips inför vår fordonsvärdering gratis

Fyll i informationen online så sanneningsenligt och korrekt som möjligt. Vid fler bilder kan vi även få en ännu bättre bild av ditt fordon för att fastställa det slutliga försäljningspriset.

De dokument du behöver ha med dig till stationen sedan är endast ditt registreringsbevis (för att kunna genomföra ett ägarbyte) samt din id-handling. Utöver det kan du ta med, om du har det vill säga:

  • Servicebok och andra manualer
  • Protokoll från besiktningen
  • Fakturor och dokument om underhåll och reparationer
  • Sommar- eller vinterdäck (om tillgängligt)
  • Eventuella extranycklar och fjärrkontroller

Med hjälp av registreringsbevisen, din id-handling samt eventuella extratillbehör kan ett kontrakt för försäljningen tas fram direkt på plats. Vi använder ett juridiskt godkänt standardavtal för alla våra bilköp som sedan anpassas för att passa just ditt fordon.

4. Bilförsäkring - en annan typ av fordonsvärdering

I Sverige måste varje registrerad bil, som inte är avställd, ha trafikförsäkring. Det är det lag på. Trafikförsäkringen ska betala för eventuella olyckor och skador, på personer, föremål och egendom, som orsakas av bilen.

Däremot täcker en trafikförsäkring inte skador på bilen. För detta måste du teckna halv- eller helförsäkring i tillägg.

Beroende på vilken försäkring du tecknar så kommer de att ersätta olika former av skador, till exempel stöld, brand eller skador på din egen bil vid olycka.

I tillfälle du råkar ut för en olycka eller skada så är det vanligtvis så att försäkringsbolaget hänvisar dig till en auktoriserad verkstad för en fordonsvärdering. Verkstaden kommer då att värdera ditt fordon för att sedan rapportera in till försäkringsbolaget som avgör ersättningsvärdet.

Priser och ersättningsgrad varierar mellan försäkringsbolag, och bland annat beroende på hur gammal du är, var du bor och har för bilmodell.