Fullmakt sälja bil - när behövs det?

sälja bil fullmakt

1. Fullmakt sälja bil - i föjande fall krävs det:

Ska du sälja en familjemedlems eller väns bil? I de fall då bilägaren inte själv ska sköta försäljningen av sin bil behöver man en fullmakt. Oavsett anledning, om ägaren inte har tid, är förhindrad av sjukdom, eller helt enkelt inte vill oroa sig för försäljningen, kan man använda sig av fullmakt för att kunna sälja bilen i dennes ställe.

Fullmakten tillåter en tredje part att sälja den begagnade bilen på uppdrag av ägaren.

2. Fullmakt sälja bil - detta bör den innehålla:

För att fullmakten ska vara giltig krävs det är vissa uppgifter finns med i dokumentet. Dessa är i huvudsak de tre följande punkterna:

  • Vem representeras? (ägaren till bilen)
  • Genom vem är denne representerad? (den person som säljer bilen på uppdrag av ägaren)
  • Objektet för tillståndet (fordonet som säljs)

3. Fullmakt sälja bil - vårt formulär

Med tjänsterna från viköperdinbil.se sparar du mycket tid och energi som du annars hade fått lägga på en bilförsäljning. För att underlätta din försäljning av någon annans bil erbjuder vi dig ett praktiskt fullmaktsformulär.

Du kan ladda ner det här och fylla i det hemma. Ta med det ifyllda formuläret, en kopia av bådas id-handlingar samt din bils dregistreringsbevis Del 1 och 2 till din bokade tid hos en viköperdinbil.se-station. Fler dokument behöver vi inte för att kunna köpa en bil som du säljer åt någon annan!

Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har ytterligare frågor gällande fullmakt och sälja bil till oss. Du kan nå dem via mail på kundservice@vkdb.se eller via telefon på 08 12 44 30 00 (avgiftsfritt nummer).

  • Måndag till fredag: 08:30 - 19:00
  • Lördag: 08:30 - 13:00, 14:00-17:00
  • Söndag: Stängt
Värdera din bil nu: