Så här kan du enkelt sälja obesiktad bil med körförbud

Vill du sälja en bil med körförbud? Eller vill du sälja en obesiktigad bil? Inga problem! Vi köper alla typer av bilar, även de som är mycket svårsålda.

Att sälja en obesiktad bil är inte det lättaste. Det finns få bilhandlare som är villiga att köpa bilar med körförbud. Än färre privatpersoner är intresserade av att betala för en bil där reparationskostnaderna är odefinierade och eventuellt kostsamma.

För de bilar där en försäljning verkar omöjlig har vi en lösning – vi köper dem! Alla typer av bilar får en kostnadsfri bilvärdering via vår hemsida.

Baserat på de uppgifter du anger om bilen ger vi dig ett garanterat pris för din bil direkt online. Kom sen till en station för att avsluta affären.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Gratis värdering online

Få slutligt försäljningspris direkt hemifrån

Försäljning på begäran & snabb betalning

1. Kan jag sälja utan godkänd bilprovning?

en kvinna och en bilmekaniker står vid en bil

Visar din bilbesiktning trasiga bromsar, skadat avgasrör, defekta bromsskivor och dåliga värden vid avgasundersökningen? Resultaten visar att du tillsvidare måste avstå från att använda ditt fordon på grund av dess tillstånd.

Det förekommer ofta att gamla och olycksdrabbade bilar snabbt blir kostnadsfällor. Och det är inte ovanligt att priset för reparationerna uppgår till flera tusen kronor.

Kostnaderna innan man kan besiktiga bilen på nytt lönar sig inte längre i relation till bilens värde. Många bilägare inser därför att det inte är värt att spendera pengar på reparationer i en verkstad.

Det finns inga hinder till att sälja en bil som har blivit underkänd på bilprovningen så länge du inte åker runt med den eller tillåter att den provkörs. Bilen får först användas när felen har åtgärdats.

2. Bil med körförbud: vad gäller?

Vanligaste anledningen till att en bil blir belagd med körförbud är att bilen anses vara obesiktad. Missar du att ta bilen till bilprovningen inom utsatt tid så får bilen alltså automatiskt körförbud. Andra anledningar kan också vara att bilen blir underkänd vid besiktningen eller att vid en poliskontroll ases bilen vara i såpass dåligt skick att den är en fara för trafiksäkerheten.

Om bilen inte är avställd får du då lov att köra bilen kortaste väg till en besiktningsstation för en kontrollbesiktning eller en bilverkstad för att repareras, men är bilen avställd får du bara lov att köra den kortaste vägen till en besiktningsstation.

Detta betyder dock inte att du måste välja närmsta verkstad eller närmsta besiktiningsstation för nästa kontrollbesiktning. Du är tillåten en viss valfrihet och det är även möjligt att ta en litet längre färdväg om den erbjuder bättre framkomlighet.

Att köra en bil med körförbud är ett brott och skulle du eller bilen olyckligtvis vara med om en olycka gäller inte försäkringen varken för dig eller bilen utan du som privatperson blir betalningsskyldig. Skulle du helt enkelt ertappas köra en bil med körförbud är det höga böter som gäller direkt.

Hur säljer man en obesiktad bil med körförbud enkelt?

Om du har en obesiktad bil med körförbud kan du inte använda den så varför inte då sälja den? Det är dock inte det lättaste att hitta köpare till en bil som inte får provköras. Slipp därför alla frågor kring bilens skick och vad det skulle kosta att fixa bilen.

Om du är intresserad av att sälja en obesiktad bil så vänd dig till oss på viköperdibil.se. Vi är köper bilar i många olika sorters skick och av äldre årgångar och modeller. Vi bryr oss inte varför du inte kom iväg till bilprovningen, utan köper din bil snabbt och enkelt i befintligt skick.

En bil med en öppen front inne i en verkstad

Vi ber dig helt enkelt att fylla i uppgifter om din bil gällande dess skick och utrustning samt att ladda upp en bild på bilens utsida. Våra experter gör en noggrann och proffsig värdering baserad på dina uppgifter och återkommer snabbt till dig via e-post med ett garanterat försäljningspris.

Är du nöjd med priset bokar du lika enkelt en tid på en station nära dig för överlämning. Tänk på att du inte får köra en bil med körförbud till oss utan den måste transporteras till stationen.

På plats blir din bil under ca 30 minuter kontrollerad utifrån uppgifterna du angav i onlinevärderingen och därefter får du ditt försäljningspris bekräftat. Sälj till oss direkt på plats och lämna bilen där.

Vi tar över ansvaret för allt pappersarbete och överför betalningen snabbt och säkert till ditt bankkonto.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

3. Bilprovning underkänd - vänd dig till viköperdinbil.se

Röd bil med öppen motorhuv

Din bilverkstad har meddelat att bilen inte kommer att klara nästa bilprovning. Och du tycker nu att nya reparationer inte lönar sig på grund av bilens höga ålder?

Funderar ni nu på om det går att sälja en obesiktad bil eller utan godkänd bilbesiktning? Med viköperdinbil.se är det inga problem! Uppköp av begagnade bilar är vår specialitet.

Sätt tilltro till vår erfarenhet i bilmarknaden och låt dig få ett icke-bindande garanterat pris redan online. Ta sedan med bilen till en av våra stationer runt om i landet. Kontrollera vad som står på ditt besiktningsprotokoll för att vara säker på vad som gäller om bilen får köras till oss eller måste transporteras.

I de fall då bilen har totalt körförbud kan vi inte heller provköra den vilket kan ha en inverkan på priset. Vi rekommenderar därför att värdera bilen online och komma förbi en av våra stationer för överlämning innan tidsfristen för att återgälda din bils fel har gått ut - innan körförbudet inträder. Besöket hos oss är naturligtvis inte heller bindande.

Så här betygsätter våra kunder vår service

Vänligt bemötande och det gick snabbt och smidigt. Jag är mycket nöjd med det pris jag fick för min bil eftersom den inte var i gott skick!
Anette F. | Norrköping | Opel Corsa, 2005 02.10.2019
Mycket fint bemötande, trevlig personal, och snabb affär! Har redan rekommenderat flera andra att åka till er. Super smidigt och problemfritt!
Lisbeth S. | Hisings Backa | BMW 3er, 2010 10.06.2019
Snabb och smidig affär. Fick mer än vad jag hade hoppats på för min bil
Fredrik E. | Bandhagen | Volvo V 50, 2005 28.01.2019