Handlare som säljer bilar till Afrika

Gamla, utslitna och omoderna bilar som de flesta anser färdiga för tippen har få fortsatt liv genom säljas vidare till Afrika.

Dessa bilar, med ett tiotal år på nacken och med diverse reparationsbehov, som troget kört oss dit vi skulle, är ofta svårsålda på den svenska marknaden.

Till en sådan bil är det svårt att hitta en privat köpare, än svårare är det att hitta en köpvillig bilhandlare.

Som lösning på problemet finns det nu handlare som erbjuder sig att köpa och exportera din bil till Afrika.

Tycker du att det låter krångligt? Vi håller med.

Sälj istället din bil till viköperdinbil.se. Det är mycket enklare - vi köper alla typer av bilar.

Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Gratis värdering online

Få slutligt försäljningspris direkt hemifrån

Försäljning på begäran & snabb betalning

1. Därför väljer en del att exportera bil till Afrika

parkeringsplats med tätt parkerade bilar

En bil med ett tiotal år på nacken och som gått över 20 000 mil kan vara svår att sälja i Sverige. Inte bara för att den känns omodern och gammal även kraven på den svenska bilar är relativt höga ur ett internationellt perspektiv. Vilket således resulterar i att många privatpersoner har svårt att få sålt sina gamla bilar.

Situationen ser dock annorlunda ut i Afrika. Där finns en avsevärt annorlunda marknad för begagnade fordon. Faktum är att en del av de bilar som ratas på den Europiska marknaden, exporteras dit.

Fenomenet "afrikabilarna" myntades för några år sedan och det handlar alltså om bilexport till Afrika. Det finns professionella handlare som köper upp och exporterar bilar till Afrika för att sedan sälja dem vidare där efterfrågan på gamla bilar är betydligt större än här.

Det kan kännas lockande att göra sig av med sin bil på det här sättet. Men de oseriösa bilköparna är många, och det kan hända att den som erbjuder dig att exportera din bil till Afrika planerar att göra det illegalt.

Din gamla bil riskerar alltså att komma på villovägar, och risken att åka på en skattesmäll eftersom ägarbytet inte gjordes korrekt, och bilen hittas med obetald skatt, är stor. En risk som många personer inte ens vet om innan de säljer sin bil.

Så hur kan du vara säker på att göra en trygg affär och undvika handlare som illegalt vill exportera din bil till Afrika?

Det enklaste är såklart att sälja din bil till en pålitlig bilköpare här i Sverige, och det kan du göra hos viköperdinbil.se! Hos oss spelar det ingen roll hur många mil din bil har gått, eller i vilket skick den är. Till oss kan du även sälja en importbil. Vi köper upp alla sorters bilar. Både enklare och säkrare än att sälja bilar till Afrika.

Välj ett smidigare, snabbare och säkrare alternativ än bilexport till Afrika

Strunta i att sälja din bil för bilexport till Afrika, utan välj ett alternativ som är tryggare, smidigare och enklare. Gör en bilvärdering på vår hemsida om du vill få en uppskattning av din bils värde direkt. Fyll sedan i fler uppgifter om din bil och ladda upp en bild via värderingsformuläret online och du får även ditt slutliga försäljningspris direkt online.

För att sedan sälja din bil till oss behöver du bara besöka en av våra stationer. Vi tar hand om all bilbyråkrati, inklusive ägarbyte och avställning för din bil samt tillhandahåller ett legalt köpekontraktet.

Betalningsöverföringen har du på ditt konto efter några bankdagar. viköperdinbil.se är din partner när du vill göra en smidig affär; smidigare, snabbare och säkrare än att exportera din bil till Afrika.

Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

2. Sälj bilen tryggt till viköperdinbil.se

När du säljer en gammal bil som nästan behöver skrotas skeppas den ibland med andra bilar till Afrika. Det är dock svårt för dig som säljare att överblicka export av fordon, och nästan omöjligt att veta om allt går rätt till.

Privatpersoner kan ofta inte själva exportera bilar till Afrika, utan deras fordon köps upp av handlare som i sin tur exporterar dem. Kanske är det till och med så att din bil har ett andrahandsvärde som den som köper bilen inte nämner? Var på den säkra sidan och värdera bilen med viköperdinbil.se.

Hos oss får du snabbt och lätt ett svar på frågan ”vad är bilen värd?” så att du inte blir lurad när du säljer den. Alla våra tjänster, inklusive en professionell onlinevärdering, är gratis oavsett om du väljer att sälja din bil till oss eller inte.

Tanken med vår service är att erbjuda ett alternativ till privat bilförsäljning. Många människor idag känner sig väldigt osäkra när de ska sälja sin bil, och vissa är i behov av att sälja bilen snabbt.

Vissa har inte tid och vill inte sälja bilen privat, eftersom det tar mycket tid och energi. Välj att komma in till oss, så får du chans att uppleva en smidig och enkel bilaffär.

Vi tar oss tiden att svara på alla dina frågor och funderingar, allt för att du ska känna dig så trygg och säker som möjligt när du står för en bilförsäljning. Vi är transparenta, öppna och ärliga och erbjuder dig den bästa servicen. Din trygghet är viktig för oss. Välkommen till viköperdinbil.se.

Så här betygsätter våra kunder vår service

proffsigt snabbt enkelt
Roger S. | Gävle | Isuzu D-MAX, 2012 30.09.2019
Snabb och smidig support , enkelt sätt att sälja sin bil på.
EL-Björn A. | Västerås | Lexus NX-Serie, 2016 10.06.2019
Snabbt, smidigt, enkelt och bra personal.
Britt-Marie J. | Malmö | Suzuki SX4, 2012 23.01.2019