Sälj din gamla bil - ta vara på dess bildelar

Funderar du på att kassera din gamla bil för att sälja dess bildelar till skroten eller online, del for del? Vi har ett bättre alternativ.

Sälj din bil till oss på viköperdinbil.se istället. Vi köper bilar av alla skick, märken och registreringsår.

Besök någon av våra stationer för att låta våra experter kostnadslöst värdera din bil. Efter värderingen köper vi din bil för det pris som framkommer, om du vill! Besöket är icke-bindande.

Vi köper även trasiga bilar som du kanske tror bara går att sälja för dess bildelar till skroten. Eftersom det inte längre går att sälja bil till skroten, är vi i många fall ett mer lukrativt och definitivt lättare alternativ än att demontera bilen för att sälja dess bildelar.

Onlinevärdering
Boka tid för att sälja
Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Kostnadsfri
onlinevärdering

Expertvärdering på station

Sälj bara om
du vill

1. Varför ska man sälja bilen, så att bildelarna tillvaratas?

En man som funderar på vad han ska göra med sin gamla bil

Är motorn på din splitternya bil totalskadad efter en svår krock? Har det visat sig att reparationskostnaderna överstiger bilens restvärde och att reparation därför inte lönar sig?

Vad gör du då? De två alternativ som de flesta först kommer att tänka på är att skrota bilen eller sälja dess bildelar. Det finns många som gillar att meka med bilar och om du bara har tid så går det ofta att hitta köpare som letar efter olika bildelar.

En bil med en krockad front

Har man ett fordon som faller inom kategorin “skrotbilar” kan man alltså inom vissa hobby-kretsar ha goda möjligheter att hitta köpare för ens bildelar. Många privata bilmekaniker söker nämligen skrotobjekt via annonser.

Man ska dock komma ihåg att för en gammal bil kan det ta lite tid att hitta intressenter. Bäst säljs bilar av nyare årsmodell som genom sina välbevarade bildelar är intressanta för bilmekaniker.

2. Fördelen med bilvärdering

Har du en gammal skadad bil? Vill du inte sälja den via annons, utan säljer den hellre direkt till skroten? Oavsett om du tänker dig att sälja den via annons eller köra den direkt till skrotning bör du först ta reda på bilens värde.

Numera kan restvärdet inte beräknas enbart genom att beakta drivlinan, eftersom moderna fordon utrustas mer och mer med elektronik.

Grön vintage bil

Skadade bilar, som inte blivit godkända vid besiktning och som vid första ögonkastet verkar skrotfärdiga, kan sättas ihop och säljas till ett bra pris.

Ofta krävs det en kvalificerad bedömning för att kunna avgöra vad bildelarna och bilen i sin helhet är värd.

En sådan typ av kvalificerad värdering kan du få gjort gratis med viköperdinbil.se. Boka en tid vid en av våra stationer runt om i Sverige och låt en av våra experter gå igenom din bil.

Hela genomgången, inklusive provkörning och feedback från vår prissättningsavdelning, tar omkring 40-45 minuter. I slutet av ditt besök får du ett priserbjudande som du kan välja att acceptera direkt eller fundera på och jämföra under några dagar.

Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

3. Kompetent bilförsäljning

Många begagnade bilar säljs framgångsrikt efter vår kostnadsfria värdering – även om det handlar om skrotbilar som man måste meka med.

En gammal bil som i ditt lokalområde kanske inte är värd mycket kan vi ofta ge dig ett bra pris för. Vi har ett stort internationellt nätverk med bilköpare vilket ger oss möjlighet att erbjuda ett bättre pris för din bil.

Leksaksbil vid sidan av staplade mynt

När du säljer din bil till oss får du också nytta av vår extra-service. Du får ett tydligt köpekontrakt och vi övertar byråkratiska formaliteter som exempelvis att avregistrera fordonet hos Transportstyrelsen.

I klartext betyder det att du som fordonsinnehavare inte behöver bekymra dig om något efter det att du har accepterat vårt erbjudande. Betalningen överförs direkt och du har vanligtvis pengarna på ditt konto efter ett par dagar.

Så innan du plockar isär din bil för att sälja dess bildelar, kom förbi viköperdinbil.se för en gratis värdering. Vi köper din bil snabbt, säkert, och utan krångel.

Så här betygsätter våra kunder vår service

Trevligt bemötande. Snabb hantering. Tillmötesgående personal.
Susanna E. | Solna | Volvo S 60, 2006 01.10.2019
Väldigt. Snabbt o smärtfritt skulle jag beskriva de
Andreas S. | Helsingborg | Land Rover Discovery, 2005 10.06.2019
Snabbt, enkelt, förtroendeingivande.
Tomas S. | Örebro | Seat Ibiza, 2014 24.01.2019