Sälj din gamla bil - ta vara på dess bildelar

Om du vill demontera din bil för att kunna sälja dess bildelar, är det mycket att tänka på. Med viköperdinbil.se kan du sälja din bil bekvämt och för ett bra pris.

Det kan vara svårt att som privatperson hitta köpare för att kunna sälja en gammal bils delar. Innan du börjar plocka isär din bil eller funderar på att skrota den är det rekommenderat att få den värderad. På så sätt kan du jämföra vilket är ditt bästa alternativ; sälja bilen i sin helhet, del-för-del eller låta den bli en av alla skrotbilar.

viköperdinbil.se har stationer över hela landet som värderar din bil gratis. Använd vår onlinevärdering för att få en prisuppskattning av din bil och boka sedan en tid på en station nära dig. Kom förbi om du vill sälja din bil snabbt, enkelt och till bästa pris!

Värdera
Boka tid

Kostnadsfri
onlinevärdering

Expertvärdering på station

Sälj bara om
du vill

Bildelar - gammal bil

1. Varför ska man sälja bilen, så att bildelarna tillvaratas?

Är motorn på din splitternya bil totalskadad efter en svår krock? Har det visat sig att reparationskostnaderna överstiger bilens restvärde och att reparation därför inte lönar sig? Vad gör du då? De två alternativ som de flesta först kommer att tänka på är att skrota bilen eller sälja dess bildelar. Det finns många som gillar att meka med bilar och om du bara har tid så går det ofta att hitta köpare som letar efter olika bildelar.

Ta vara på bildelar

Har man ett fordon som faller inom kategorin “skrotbilar” kan man alltså inom vissa hobby-kretsar ha goda möjligheter att hitta köpare för ens bildelar. Många privata bilmekaniker söker nämligen skrotobjekt via annonser. Man ska dock komma ihåg att för en en gammal bil kan det ta lite tid att hitta intressenter. Bäst säljs bilar av nyare årsmodell som genom sina välbevarade bildelar är intressanta för bilmekaniker.

2. Fördelen med bilvärdering

Har du en skadad gammal bil? Vill du inte sälja den via annons, utan hellre direkt till skroten? Oavsett om du tänker dig att sälja den via annons eller köra den direkt till skrotning bör du först ta reda på bilens värde. Numera kan restvärdet inte beräknas enbart genom att beakta drivlinan, eftersom moderna fordon utrustas mer och mer med elektronik.

Ta vara på bildelar

Skadade bilar, som inte blivit godkända vid besiktning och som vid första ögonkastet verkar skrotfärdiga, kan sättas ihop och säljas till ett bra pris. Ofta krävs det en kvalificerad bedömning för att kunna avgöra vad bildelarna och bilen i sin helhet är värd.

En sådan typ av kvalificerad värdering kan du få gjort gratis med viköperdinbil.se. Boka en tid vid en av våra stationer runt om i Sverige och låt en av våra experter gå igenom din bil. Hela genomgången, inklusive provkörning och feedback från vår internationella prissättningsavdelning, tar omkring 30 minuter. I slutet av ditt besök får du ett priserbjudande som du kan välja att acceptera direkt eller fundera på och jämföra under några dagar.

3. Kompetent bilförsäljning

Många begagnade bilar säljs framgångsrikt efter vår kostnadsfria värdering – även om det handlar om skrotbilar som man måste meka med. En gammal bil som i ditt lokalområde kanske inte är värd mycket kan vi ofta ge dig ett bra pris för. Vi har stort internationellt nätverk med bilköpare vilket ger oss möjlighet att erbjuda ett bättre pris för din bil.

Ta vara på bildelar

När du säljer din bil till oss får du också nytta av vår extra-service. Du får ett tydligt köpekontrakt och vi övertar byråkratiska formaliteter som exempelvis att avregistrera fordonet hos Transportstyrelsen. I klartext betyder det att du som fordonsinnehavare inte behöver bekymra dig om något efter det att du har accepterat vårt erbjudande. Betalningen överförs direkt och du har vanligtvis pengarna på ditt konto efter ett par dagar.

Så innan du plockar isär din bil för att sälja dess bildelar, kom förbi viköperdinbil.se för en gratis värdering. Vi köper din bil snabbt, säkert, och utan krångel.

Så här betygsätter våra kunder vår service

Snabbt, enkelt, förtroendeingivande.
Tomas S. | Örebro | Seat Ibiza, 2014 24.01.2019

Gratis onlinevärdering på bara ett steg