Vad lönar sig mest - att sälja bilen i bildelar eller hel?

Funderar du på att gör dig av med din gamla bil genom att sälja dess bildelar till skroten eller online, del för del? Vi har ett bättre alternativ.

Sälj din bil till oss på viköperdinbil.se istället. Vi köper bilar i olika skick, av alla märken och registreringsår.

Vi köper även trasiga bilar som du kanske tror bara går att sälja för dess bildelar till skroten. Därför är vi i många fall ett mer lukrativt och definitivt lättare alternativ än att demontera bilen för att sälja dess bildelar.

Värdera din bil gratis online på vår hemsida: fyll enkelt i uppgifter om bilen och ladda upp en bild. Få sedan även försäljningspriset för bilen direkt online.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Gratis värdering online

Få slutligt försäljningspris direkt hemifrån

Försäljning på begäran & snabb betalning

1. Varför ska man sälja bilen, så att bildelarna tillvaratas?

En man som funderar på vad han ska göra med sin gamla bil

Är motorn på din splitternya bil totalskadad efter en svår krock? Har det visat sig att reparationskostnaderna överstiger bilens restvärde och att reparation därför inte lönar sig?

Vad gör du då? De två alternativ som de flesta först kommer att tänka på är att skrota bilen eller sälja dess bildelar. Det finns många som gillar att meka med bilar och om du bara har tid så går det ofta att hitta köpare som letar efter olika bildelar.

En bil med en krockad front

Har man ett fordon som faller inom kategorin “skrotbilar” kan man alltså inom vissa hobby-kretsar ha goda möjligheter att hitta köpare för ens bildelar. Många privata bilmekaniker söker nämligen skrotobjekt via annonser.

Man ska dock komma ihåg att för en gammal bil kan det ta lite tid att hitta intressenter. Bäst säljs bilar av nyare årsmodell som genom sina välbevarade bildelar är intressanta för bilmekaniker.

2. Fördelen med bilvärdering

Har du en gammal skadad bil? Vill du inte sälja den via annons, utan säljer den hellre direkt till skroten? Oavsett om du tänker dig att sälja den via annons eller köra den direkt till skrotning bör du först ta reda på bilens värde.

Numera kan restvärdet inte beräknas enbart genom att beakta drivlinan, eftersom moderna fordon utrustas mer och mer med elektronik.

Grön vintage bil

Skadade bilar, som inte blivit godkända vid besiktning och som vid första ögonkastet verkar skrotfärdiga, kan sättas ihop och säljas till ett bra pris.

Ofta krävs det en kvalificerad bedömning för att kunna avgöra vad bildelarna och bilen i sin helhet är värd.

En sådan typ av kvalificerad värdering kan du få gjort gratis med viköperdinbil.se. Du fyller enkelt i uppgifter om din bil på vår hemsida gällande din bils skick, utrustning och berättar om eventuella skador och slitage. Ladda sedan upp en bild på bilen och eventuella skador för att få ditt slutliga försäljningspris direkt online utan att behöva flytta bilen.

Är du nöjd med priset så bokar du lika enkelt in en tid på en av våra stationer för överlämning av bilen. Vi gör då en snabb kontroll av bilen för bekräfta de uppgifter du angett online - det hela tar inte mer än 30 minuter. Sälj på plats om du vill och vi för över summan direkt till ditt konto samt tar hand om allt pappersarbete.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

3. Kompetent bilförsäljning

Många begagnade bilar säljs framgångsrikt efter vår kostnadsfria värdering – även om det handlar om skrotbilar som man måste meka med.

En gammal bil som i ditt lokalområde kanske inte är värd mycket kan vi ofta ge dig ett bra pris för. Vi har ett stort internationellt nätverk med bilköpare vilket ger oss möjlighet att erbjuda ett bättre pris för din bil.

Leksaksbil vid sidan av staplade mynt

När du säljer din bil till oss får du också nytta av vår extra-service. Du får ett tydligt köpekontrakt och vi övertar byråkratiska formaliteter som exempelvis att avregistrera fordonet hos Transportstyrelsen.

I klartext betyder det att du som fordonsinnehavare inte behöver bekymra dig om något efter det att du har accepterat vårt erbjudande. Betalningen överförs direkt och du har vanligtvis pengarna på ditt konto efter ett par dagar.

Så innan du plockar isär din bil för att sälja dess bildelar, gör en kostnadsfri världering online på viköperdinbil.se. Vi köper din bil snabbt, säkert, och utan krångel.

Så här betygsätter våra kunder vår service

Trevligt bemötande. Snabb hantering. Tillmötesgående personal.
Susanna E. | Solna | Volvo S 60, 2006 01.10.2019
Väldigt. Snabbt o smärtfritt skulle jag beskriva de
Andreas S. | Helsingborg | Land Rover Discovery, 2005 10.06.2019
Snabbt, enkelt, förtroendeingivande.
Tomas S. | Örebro | Seat Ibiza, 2014 24.01.2019