Så här får du bästa skrotpris för din bil - sälj den

Sedan några år tillbaka får du ingen statlig skrotpremie för din bil. Vänd dig till viköperdinbil.se om du vill bli erbjuden ett bra skrotpris för bilen.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Beroende på var du bor och skicket av din bil så kan det vara så att du måste betala för att skrota bilen eller få betalt, men skrotpriserna varierar även mycket. Utan att ringa runt blir det därför svårt att veta vad skrotpriset för just din bil blir.

Funderar du på att skrota bilen och vill veta om du kan få betalt för den ska du vända dig till viköperdinbil.se. Gör enkelt själv en värdering online av din bil och få ett eventuellt försäljningspris från oss direkt via e-post.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Får du inget skrotpris för bilen? Sälj den som vanligt istället!

Bild på en gammal skrotig bil

Vad kostar det att skrota en bil? Normalt sett kostar det ingenting alls.

Sedan nya regler infördes för skrotning ska en bilägare kunna skrota sin bil gratis. Men man får inte heller någonting för bilen – det finns inte längre något garanterat skrotpris för en defekt bil. Att det är gratis kan verka bra, men det är bäst att ta reda på om bilen går att sälja först.

Som privatperson kan det vara svårt att avgöra hur allvarliga bilens skador är, och om den verkligen måste skrotas. Men värdet är viktigt att veta, särskilt idag när skrotpriser för en bil är så låga – eller lika med noll.

Har du en gammal bil som du inte får såld kan du vända dig till oss på viköperdinbil.se. Vi köper många typer av bilar, och här får du även en värdering av bilen helt gratis. Missa inte chansen att få veta vad du kan få för skrotpris för din bil!

Vår affärsidé är att erbjuda dig som kund ett enkelt och smidigt alternativ när du vill sälja din bil. Dessutom kan du oftast sälja din bil inom bara 24 timmar om du vill.

För att få ett pris för din bil behöver du bara fylla i information om bilens skick och eventuella skador i vår onlinevärdering samt ladda upp en bild på bilens utsida. Ladda gärna upp fler bilder om det finns skador eller tydligt slitage så kan vi ge dig ett så exakt och rättvist pris osm möjligt. Vi återkommer sedan snabbt till dig via e-post med ett försäljningspris. Värderingen utförs av en kunnig värderingsexpert som har flera års erfarenheter av att värdera bilar.

Vänligen notera att om priset du får av oss är 20 000 kr eller mindre bör din bil ha godkänd besiktning samt minst 45 dagar kvar av besiktningsperioden för att vi ska kunna köpa den.

Är du nyfiken, eller vill veta mer om oss, fortsätt läs här på vår hemsida! Vi har gott om artiklar som ger dig tips på hur just du säljer din bil. Du är dessutom alltid välkommen att ringa vår kundtjänst om du undrar något.

Vi finns här för att kunna svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha. Så, värdera din bil online och boka sedan en icke-bindande möte på en av våra stationer. Välkommen!

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

2. Sälj bilen – enklare än att skrota den

Bild på ett handslag med en bil i bakgrunden.

Att sälja bilen till oss går alltid snabbt och smidigt. Oavsett vilken bil du har. Istället för att krångla med att ställa av bilen och se till att skrotningen sker av auktoriserade aktörer och på ett miljömässigt sätt så säljer du bilen vidare.

Du gör dessutom en bra affär eftersom det inte finns något riktigt skrotpris för en bil idag. Istället för att bara skrota din bil kan du tjäna pengar på din gamla bil.

Det enda du behöver göra är att komma till stationen med ditt fordon och ta med följande för att kunna sälja bilen:

  • Del 1 och del 2 av registreringsbeviset
  • Nycklar till bilen
  • Serviceboken
  • Protokoll från besiktningen
  • Kvitton som hör till bilen
  • ID-kort
  • Reservdäck

Kom dock ihåg att det inte finns något säljtvång, så du binder inte upp dig på någonting när du kommer till stationen. Vill du sälja bilen till oss så sker det snabbt och smidigt. Vi betalar så mycket för bilen som den är värd, vilket ibland är långt mer än vad ägaren trodde var skrotpris för en bil.

Du får ett köpekontrakt och vi hanterar allt kring försäljningen som ägarbyte direkt. Pengarna betalas och når oftast ditt konto inom 3-4 bankdagar, överföringen sker med verifierad banköverföring, så du kan vara säker på att du gör en trygg affär.

Vanliga frågor kring skrotpris bil

F: Vad kostar det att skrota en bil?

S: Generellt är det gratis att faktiskt skrota bilen. Det kan tillkomma kostnader om du själv inte kan transportera bilen eller om bilen inte är i fullständigt skick.

F: Vad får man för en skrotbil?

S: Det finns tyvärr inget standardsvar, utan beror helt på var du bor och vad det är för skick på din skrotbil då inte alla skrotar erbjuder ersättning. Det kan dock löna sig att se längre än till skrothandlare om din bil är i ett okej skick då kan du ofta tjäna mer på att sälja bilen istället för att skrota den.

F: Vad är skrotpremien för en bil?

S: Sedan en tid tillbaka finns ingen statlig skrotpremie så det är upp till varje skrot om de vill erbjuda dig ersättning för att skrota bilen. Därför är det alltid värt att kolla vad du kan bli erbjuden för att sälja den istället. Du kan snabbt och enkelt göra en värdering av din bil på vår hemsida och jämföra med när du hör dig för lokalt om skrotpremier.

F: Vad är en skrotavgift?

S: När du importerar en bil från utlandet behöver du ofta betala lite olika avgifter, där en skrotavgift finns. Köper du en ny bil bakas ofta skrotavgiften in i priset, men när du importerar en bil behöver du alltså själv betala den separat.

 

Så här betygsätter våra kunder vår service