Sälja bil till bilhandlare: vad du ska tänka på

Spara tid och tjäna mer genom att ta bilförsäljningen med viköperdinbil.se istället för att sälja bil till bilhandlare.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Många tror att det bara finns alternativen bilhandlare eller privat för sin bilförsäljning. Hos bilhandlaren får du bilen sålt snabbt, men till ett lägre pris. En privatförsäljning kräver istället en betydande arbetsinsats från din sida.

Idag finns dock ett tredje alternativ som kombinerar det bästa av de två: viköperdinbil.se.

Vårt internationella handelsnätverk gör att vi kan köpa din bil till bästa pris, likt en privat försäljning. Dessutom garanterar vår professionella service en snabb och säker affär, precis som att sälja bil till bilhandlare.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Sälja en bil till bilhandlare: lätt men mindre lönsamt

Två män sitter i bakluckan av en bil och skakar hand

Här ger vi några tips på hur du förbereder dig och gör bästa möjliga affär när du ska sälja bil till bilfirma eller en bilköpare som viköperdinbil.se.

Många ratar direkt osäkerheten och det tidskrävande arbetet med att sälja privat. Av den anledningen väljer många bilägare det till synes enklaste alternativet; sälja bil till bilhandlare.

Vad man däremot bör ha i åtanke är att det kan vara svårt att få ett bra pris när man väljer att värdera och sälja sin begagnade bil till bilhandlare. Bilhandlaren vill inte riskera att göra en förlustaffär och kommer därför erbjuda ett pris under bilens marknadsvärde.

Tänk på att vissa bilhandlare bara köper och säljer vissa märken så det kan bli svårt att sälja bilen till en bilfirma om din bil är av ett mer ovanligt märke

Hos en bilfirma kan du dock ofta både sälja och köpa bilar, i olika typer av inbytesaffärer, vilket många uppskattar. Men även i en sådan affär ska man vara inställd på att man kan få ett jämförelsevis lågt pris för sin bil.

Kan man sälja bil med fel till bilhandlare?

Det hör även till ovanligheterna att du kan sälja en bil med fel till bilhandlare eller sälja en begagnad bil till bilhandlare om den är av en äldre, opopulär, modell. Vanligtvis accepteras bara specifika märken och modeller, av nyare årgångar, utan fel och skador.

En bilhandlare har ofta en mindre kundkrets och att sälja en bil med fel till bilhandlare blir därför svårt eftersom det blir svårt för dem att sälja den vidare och vill naturligtvis inte riskera en förlustaffär.

Att sälja begagnad bil till bilhandlare kan sammanfattas i följande för- och nackdelar.

 • Plus: Går snabbt och lätt
 • Minus: Du får mindre pengar än vid annan försäljning
Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Mörkblå bild med texten tips för att sälja bil till bilhandlare

4 Tips för att sälja begagnad bil till bilhandlare

När man som privatperson vill sälja bil till bilfirma kan man känna en viss osäkerhet eftersom de har större erfarenhet från bilbranschen. Därför är en god idé att förbereda sig inför föhandlingen.

 1. Var påläst: Gör först och främst en uppskattning av marknadsvärdet på din bil och visa vid förhandlingen att du är påläst. Det allra bästa är att värdera bilen för att undvika att den säljs under dess värde. Prova ett onlineverktyg för bilvärdering, såsom det viköperdinbil.se erbjuder gratis.
 2. Var realistisk: De allra flesta företagare är införstådda med att nöjda kunder är det som ger störst intäkter i det långa loppet. Som ovan nämnts, kommer en bilhandlare att lämna ett bud som är ekonomiskt rimligt för denne; det finns alltid ett förhandlingsutrymme men de kan inte betala lika mycket som en slutkund (köpare) skulle kunna göra, eftersom handlaren även måste kunna sälja bilen med vinst och se till att verksamheten går runt.
 3. Överväg inbyten: Om du funderar på att sälja din bil till bilfirma och samtidigt köpa en ny hos samma, kallas det inbyte. Vid en sådan affär är det viktigt att räkna på mellanskillnaden. Får du ett högt pris för din gamla bil, är antagligen nybilspriset även dyrt. Från ett ekonomiskt perspektiv är ofta det bästa att hantera varje affär separat.
 4. Var öppen för olika alternativ: Om du fortfarande inte är nöjd med erbjudandet kan du överväga andra alternativ, såsom en bilmäklare eller bilköpare, istället för att sälja bilen till en bilhandlare.

2. Bilköpare - som viköperdinbil.se

Det dyker upp nya aktörer, inklusive oss på viköperdinbil.se, som ett alternativ till traditionella bilhandlare. Dessa aktörer är specialiserade på tjänster för bilköp och strävar efter att skapa mervärde till sina kunder.

Det viköperdinbil.se kan erbjuda våra kunder är en skräddarsydd upplevelse där hela försäljningsprocessen tas om hand om.

Kvinna som slappnar av

Med en professionell och kostnadsfri bilvärdering online kan vi säkerställa att din bil säljs till bästa pris; för vad den verkligen är värd och erbjuda dig ett försäljningspris direkt online.

Du behöver inte längre åka till en bilhandlare och sälja din bil till ett pressat pris bara för att du vill ha en smidig försäljning.

Så här går det till

Du utför onlinevärderingen här på vår hemsida. Först fyller du bara i ditt registreringsnummer och mätarställning för att sen gå vidare till värderingsformuläret som du fyller i själv om din bil.

Detta är generella uppgifter gällande bilens färg, interiör, skick och utrustning som du snabbt fyller i. Ladda sedan upp en bild på bilen och skicka iväg. Baserat på dessa uppgifter om din bil fastställer våra bilexperter ett slutligt försäljningspris för din bil utan att du behöver gå hemifrån.

Om du vill sälja till försäljningspriset du fått bokar du lika enkelt in en tid på en vara stationer för att överlämna bilen. På plats gör vi en snabb kontroll av de uppgifter du angett och erbjuder dig sedan att sälja din bil om du vill.

Det går således snabbt att sälja bilen till oss, minst lika snabbt som att sälja din bil till en bilhandlare.

Detta kan vi erbjuda dig:

 • Vi köper alla märken och modeller; gamla, nya, defekta, felfria, belånade.
 • Exklusiv värdering online.
 • Snabb och smidig affär, Möjlighet att sälja bilen inom 24 timmar.
 • Alla tjänster är kostnadsfria och icke-bindande.
 • Vårt erbjudande är giltigt i 4 dagar så att du har möjlighet att jämföra det med andra erbjudanden.
 • Trygg försäljning med köpekontrakt.

Alla våra tjänster är helt kostnadsfria och du kan tjäna både tid och pengar på att sälja bilen till oss. Det finns inget att förlora - välkommen till viköperdinbil.se!

Vanliga frågor om att sälja bil till bilhandlare

F: Kan jag sälja en bil med fel på till bilhandlare?

S: Oftast är svaret nej, men beroende vilken typ av fel din bil är det naturligtvis bäst att prata med din lokala bilhandlare själv. Det kan finnas tillräckligt stor efterfrågan för din bil att de ändå kan tänka sig att köpa den. Om bilhandlaren inte vill köpa den så kan du sälja den till oss istället efter en gratis värdering.

F: Är det bäst att sälja bilen till bilhandlare eller privat?

S: Det finns naturligtvis inget rätt svar på frågan utan det beror på vad som är viktigt för dig. Generellt får du mer pengar förr bilen om du säljer privat, men det tar även mycket mer tid och energi. Numer finns det dock ett tredje alternativ med professionella bilköpare som viköperdinbil.se som kombinerar det bästa med de två traditionella alternativen: snabbt och till bästa pris.

F: Hur mycket lägger bilhandlaren på i pris eller vilken marginal har de?

S: Det är naturligtvis omöjligt att veta vad varje bilhandlare har för marginaler, men generellt kan du förvänta dig marginaler runt 15-20% och högre om bilen du vill sälja inte anses vara högt efterfrågad. Det lönar sig verkligen att få en oberoende värdering så att du lättare kan fatta ett beslut om vilken typ av bilförsäljning är rätt för dig.

 

Så här betygsätter våra kunder vår service